hirdetés
Amit a közösségi adószámról tudni kell ege Új társasági forma: európai gazdasági egyesülés. kamarai kritika

Kamarai kritikai az önfoglalkoztatásról. Megoldható?

Címlap     Hírek   Info   Fórum   Impresszum   
   Vállalkozás indítása
   Európai Unió           
   Adózás                    
   Jog                          
   Marketing                
   Pénzügyek               
   E-business                
   Tanácsadás              
   Üzleti etika               
   A vállalkozó             
   Névjegy                    
   Hasznos linkek         
   Címjegyzék              
   Színes                      
   Hírek                         
   Archívum                 
EGYÜTTMŰKÖDŐ
PARTNEREINKBankWeb

Vállalkozó Kedvű Fiatalok Klubja
Egység:
Ebből
Ebbe:

Mivel foglalkozzon induló vállalkozása?
William W. McFish
2004. november 01.

Hogyan tudná meghatározni azt, hogy milyen vállalkozási tevékenységbe kezdjen, mely az Ön számára a legmegfelelőbb? Lehetőleg olyanba, amit ismer. Amennyiben éveket dolgozott könyvelőként, vagy hobbi szinten már régóta állít össze számítógép konfigurációkat, gondolja át, hogyan hasznosíthatná szakmai tapasztalatát egy sikeres vállalkozásban.

 

Az is lehetséges, hogy egy óriási üzleti lehetőség hever az orra előtt, ezért nézzen körül alaposan környezetében. Találkozhat olyan piaci igénnyel, amelyet még senki sem fedezett fel magának, de gondolhat arra is, hogy egy már létező terméket, vagy szolgáltatást kínáljon, jobb minőségben. Mindez egy jövedelmező vállalkozás csírája lehet.

Az alábbiakban következzen néhány további segítség vállalkozása tevékenységének kiválasztásához.

Olyan területen dolgozzon, amit szeret. Csakis olyan tevékenységet válasszon, amiben örömmel dolgozik. Talán nem is lehet eléggé hangsúlyozni ezt a kritériumot. Rengeteg ember indítja el vállalkozását ugyanazzal a helytelen indokkal: meg akar gazdagodni. Igaz ugyan, hogy számos milliomos a saját vállalkozásából csinálta meg a maga szerencséjét, de ez ne legyen az egyedüli motivációja egy vállalkozás indításához. Ha nem élvezi a munkáját, nem is lehet sikeres - legalábbis lelki szempontból. Valójában hiába rendelkezik egy pénzügyileg jól jövedelmező vállalkozással, ha állandó feszengéssel kell szembenéznie azért, mert olyan munkát végez, amit egyáltalán nem kedvel. Számtalanszor hallani olyan vállalkozókat, akik jól menő vállalkozásukat működtetik ugyan, de szó szerint betegek attól, hogy nem élvezik a sikerüket. Ha nem élvezzük a munkánkat, az csak egy szürke, hétköznapi taposómalom lesz.

Legyen jobb a piacon. Számos kezdő vállalkozó feltételezi azt, hogy új ötlettel kell előállniuk a sikerhez. Ez egyszerűen nem igaz. A legtöbb sikeres vállalkozás nem egy innovációs eredményen alapszik, hanem a piaci szükségleten. Ahelyett, hogy egy világot megváltó ötlettel állna elő, nézzen szét környezetében és keressen kitöltésre váró űrt, vagy olyan üzleti koncepciót, ami javítható. A versenytársaknál jobb minőségű kínálat gyakori sikertényező a kezdő vállalkozások esetében. Egy új pizza futár szolgáltatás nem újdonság, de lehet hozzá olyan többletet kínálni, ami segít a versenytársak legyőzésében (gyors kiszállítás, melegen tartott étel, stb.). Az Amazon.com nem az első áruház volt, aki könyveket árult, de az elsők közt volt, aki lehetővé tette, hogy mindezt kényelmesen az otthonunkban tegyük meg.

Szűk piaccal rendelkező termék. Számos kisvállalkozás felhagyott azzal a próbálkozással, hogy mindenféle terméket kínáljon széles közönségnek. Ezerféle termék kínálatának képessége reális elképzelés egy nemzetközi hálózattal rendelkező nagyvállalatnak, de nem az egy kezdő kisvállalkozónak. Próbáljon meg találni egy olyan szűk piaccal rendelkező terméket vagy szolgáltatást, mellyel szívesen dolgozna, és legyen ennek a tevékenységi területnek a szakértője.

Legyen tekintettel a franchise lehetőségekre. Egyre inkább terjedőben van Magyarországon a franchise vásárlás, ahelyett, hogy a semmiből indítanának vállalkozást. Azok a vállalkozók, akik ezen forma mellett döntenek, olyan tevékenységet indítanak, melyben a franchise-ba adó már túljutott helyettük a munka kezdetei nehézségein. Az indítandó vállalkozás modellje már kipróbált, segítség áll rendelkezésre a működéshez, milliós költségeket adtak ki a márkanév megerősítésére, és így tovább. Egy franchise rendszer bevezetése természetesen költséggel jár és bonyolult folyamat, de ennek kifejtése meghaladja cikkünk terjedelmét. Azonban ajánlatos a franchise-ba adót tüzetesen megvizsgálnunk, áttanulmányoznunk a kínált tevékenységet és a franchise szerződést.

Derítse ki, hogyan tudná magát elkülöníteni az éles versenytől. Ha a vállalkozásának szűk környezetében a piac telítve van versenytársakkal, egy újabb vállalkozás indításának kudarca igen valószínű. Ennek elkerülése érdekében különítse el magát versenytársaitól, kikerülve ezáltal a túlzsúfolt környezetből. Amennyiben nem tudja gyorsan és könnyedén megkülönböztetnie magát versenytársaitól, inkább más tevékenységet válasszon.

Maradjon visszaút. Belefoghat részidős vállalkozásba is, amennyiben jelenleg rendelkezik munkahellyel, mert így vészhelyzet esetén lesz hová visszamenekülnie. A biztos jövedelem még jól jöhet! Beszéljen barátaival, családtagjaival az indítandó vállalkozásról és kérje ki véleményüket. Hasznos információkhoz juthat ezáltal.

Bárhogyan is választja ki leendő vállalkozása tevékenységét, és bármit választ is, jól fontolja meg, lehetőleg minél több információ alapján!


vissza
Hozzáadás
kedvencekhez

hirdetés


hirdetés
Domain regisztráció,
tárhelybérlet kis- és
közép-
vállalkozásoknak a
legkedvezőbb áron!

hirdetés
ConnectAD

hirdetés

     
  Impresszum I Adatvédelem I Médiaajánlat
Írja meg véleményét:
velemeny@vallalkozas-online.hu