2022-01-27 09:58 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Egy vállalkozás indításának igazi oka
Az alkalmazásban dolgozók többsége irigyen tekint az önfoglalkoztatókra, mert úgy hiszik, hogy saját vállalkozást működtetni sokkal jövedelmezőbb. Persze: „a szomszéd fűje mindig zöldebb”. Jóllehet a kenyérkereset minden bizonnyal az egyik legfontosabb ok a vállalkozás indításhoz, a vállalkozók többségének egyedi és személyes oka is van, hogy az önfoglalkoztatói létet választotta.


Tovább...
 
Bemutatkozás az üzleti tervben
Az üzleti terv fejezeteit bemutató sorozatunkban most arra keressük a választ, hogyan érdemes bemutatni a vállalkozást. A vállalkozásunk bemutatásában az elsődleges szempont, hogy koncentráljunk az üzlet felépítésére: a működési formára, annak folyamataira, az értékesítési csatornákra, az erőforrások felhasználására. Térjünk ki arra is, mennyire stabil már a cég, vagy mennyire vagyunk újak a piacon.
Tovább...
 
Válságban is vállalkozni
Az utóbbi idők legnagyobb publicitását a pénzügyi-gazdasági válság kapta. A recesszió ellenére az üzleti tehetségek továbbra is arra várnak, hogy felfedezzék őket. Felsorakoztatunk önnek 11 érvet, hogy miért is érdemes válságban vállalkozásba kezdeni!
Tovább...
 
Vezetői összefoglaló: csak semmi rizsa!
Az üzleti terv fejezetei külön-külön is önálló és összetett dokumentumnak foghatók fel. Az egységes szerkezetről a vállalkozónak kell gondoskodnia. Korábbi cikkeink folytatásaként, melyekben bemutattuk az üzleti terv készítés előkészületeit, most következzenek az üzleti terv egyes részeinek leírásai.
Tovább...
 
Vállalkozás alapítás - 10 ok az indulásra

Helyes tervezéssel, egy kis erőkifejtéssel és némi szerencsével 2009. is megfelelő év lehet a vállalkozás alapításhoz. De miért is kellene egyedül nekivágnia? A Vállalkozás-online.hu segít olvasóinak, ezért összegyűjtöttünk 10 érvet az idei vállalkozás alapítás mellett.

Tovább...
 
Miért szánjunk időt az üzleti tervre?

Az üzleti terv nem csak azon kezdő vállalkozásoknak fontos, amelyek kívűlről szeretnék biztosítani az induló tőkét. A vállalkozás hatékonyabb irányításához is létfontosságú, de segítségünkre lehet valós üzleti célok kitűzésében is. Visszatérhetünk és rendszeresen ellenőrizhetjük, hol tartunk a megvalósításukban.

Tovább...
 
Az üzleti kudarc leggyakoribb okai

Minden vállalkozás szép reményekkel indul, és a vállalkozók elképesztő mennyiségű időt, energiát és kreativitást áldoznak fel, hogy a siker valósággá váljon. Sajnos a legtöbb új vállalkozás esetében az annyira óhajtott siker soha nem jön el.

Tovább...
 
A szakértelem 3 forrása

Szakértők, üzleti tanácsadók vagy akár szemináriumok segítségével is a gyökerüknél kezelhetjük a problémákat. Minden vállalkozó azt hiszi, hogy egy olyan üzleti ötlete van, amely egyenesen vezet a sikerhez. Az első munkanap után aztán szembetalálkozunk a valósággal: nem vásárolják a termékünket, túl magasak a kiadásaink, túl alacsony a vállalkozás profitja. Nem tudjuk mit rontottunk el, és hogyan hozzuk helyre. Egyszerűen bepánikolunk.

Tovább...
 
Sikeres lesz ötletünk?

Ha van egy jó ötletünk - vagy legalábbis azt hisszük -, gyorsan el kell döntenünk, hogy életképes-e vagy sem… Az SWOT analízis egy gyors és egyszerű módszer, amelynek segítségével meggyőződhetünk egy vállalkozás életképességéről azáltal, hogy elemezzük erősségeit és gyengeségeit, vagyis a belső tényezőket, összevetve a külső tényezőkkel, vagyis a lehetőségekkel és veszélyekkel.

Tovább...
 
Üzleti terv: segítség a vállalkozás mindennapjaiban?

Üzleti tervet írni egy kicsit olyan, mint egy kertetültetni: Nem elég, ha elültetjük, aztán egyszerűen megfeledkezünk róla. Ha azt akarjuk, hogy a növények és a virágok növekedjenek és virágozzanak, gondoskodnunk kell róluk. Meg kell őket védenünk, és biztosítanunk kell az ideális mennyiségű vizet és fényt a számukra… Ha bölcsen használjuk az üzleti tervünket, akkor vállalkozásunk szerves részévé válva nagyban elősegíti annak fejlődését.

Tovább...
 
Hasznos tapasztalatok kezdőknek

Nagyon nehéz a kezdő vállalkozóknak megtenni az első lépéseket a sikerhez vezető hosszú úton. Érdemes tanulni ezért mások korábbi tapasztalataiból. Összegyűjtöttünk néhány pontot ezekből.
Tovább...
 
Vállalkozásunk környezete

Sokaknak a stratégiai tervezés olyan dolgot jelent, amit csak a nagy cégeknél lehet alkalmazni, de igazság szerint a kisebbeknél is ugyanúgy használni kell. A stratégiai tervezés kapcsolatot teremt a vállalkozásunk erőviszonyai és az elérhető lehetőségek között.

Tovább...
 
Tervezzük meg a tervünk!

Mielőtt gondolatunkat papírra vetnénk, rá kell jönnünk, hogyan mérjük fel a vállalkozásunk céljait.

Tovább...
 
Bevezetés az üzleti tervezésbe

Miért létfontosságúak az üzleti tervek a vállalkozásunk egészséges működéséhez? Olvassa el útmutatónk első részét, amely az üzleti tervek kialakításáról szól, és megérti!

Tovább...
 
Adjuk el ötletünket!
Vajon mennyire lényeges, hogy prototípust tudjunk bemutatni fejlesztésünkből a potenciális befektetőnek? Ha szabadalmi oltalom alá tudjuk vonni találmányunkat, de nem áll rendelkezésünkre a termelés vagy a szolgáltatás beindításához szükséges tőke, hogyan tudjuk meggyőzni a befektetőt, hogy kellőképpen érdekelt legyen?
Tovább...
 
Hogyan ellenőrizzük üzleti ötletünket?
Vajon üzleti ötletünk tényleg briliáns, vagy kíván némi módosítani valót? Az alábbiakban megkíséreljük vázolni azokat a kérdéseket, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy elképzelésünk készen áll-e a megvalósításra.
 
Tovább...
 
Mivel foglalkozzon induló vállalkozása?
Hogyan tudná meghatározni azt, hogy milyen vállalkozási tevékenységbe kezdjen, mely az Ön számára a legmegfelelőbb? Lehetőleg olyanba, amit ismer. Amennyiben éveket dolgozott könyvelőként, vagy hobbi szinten már régóta állít össze számítógép konfigurációkat, gondolja át, hogyan hasznosíthatná szakmai tapasztalatát egy sikeres vállalkozásban.
 
Regisztráljon a részletekért...
 
A vállalkozás nevének kiválasztása
A megfelelõ vállalkozásnév megtalálása számos kezdõ vállalkozó számára ijesztõ feladat, mivel sok minden foroghat kockán. Kitûnik-e a vállalkozás neve a jövõbeli ügyfelek és fogyasztók számára, vagy elvész a vállalkozások sokaságának süllyesztõjében? A vállalkozás neve a megfelelõ üzenetet közvetíti-e, vagy csak véletlenül keresik fel a cégünket az ügyfelek?
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |