2022-01-27 09:42 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Európai Unió

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
EU támogatással képzik a magyar és román gazdálkodókat Nyíregyházán és Nagybányán
Negyven magyar és román gazdálkodó vehet részt abban az uniós támogatású programban, amely az agrárképzés szélesítését tűzte ki célul Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben - jelentették be a projektet megnyitó keddi sajtótájékoztatón a Nyíregyházi Főiskolán.


Tovább...
 
Kötelezően növelni kell a vállalatvezető nők arányát az EU-ban az EP szerint
Az évtized végére a nagy európai vállalatok vezetői pozícióinak 40 százalékát nőknek kellene betöltenie az Európai Parlamentben szerdán megszavazott jelentés szerint.
Tovább...
 
Páneurópai elektronikus hírközlés

A nem egységes távközlési szabályozások fenntartása több milliárd euró költséget okoz az EU-nak. A hatékony páneurópai kommunikációs szolgáltatások alapvető jelentőségűek az Európai Unió gazdasági növekedése szempontjából.

Tovább...
 
Happy end az EU csúcson

A hétvégéig találkozó EU állam- és kormányfők előbb nem egyeztek, majd végül szombat hajnalban sikerült megállapodniuk. Az EU válsága a már korábban elutasított európai alkotmány helyébe lépő új reformszerződés alakult ki. Azért 2017-ig várhatunk még a változásra.

Tovább...
 
Pályázati forrás-kiegészítés MFB hitelből

Maximális támogatással, a saját erő négyszeresét elérő projektérték biztosítható az MFB kedvezményes hitelével a GOP pályázatoknál. A Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes kiegészítő hitelt kínál azokhoz a projektekhez, amelyek esetében a pályázók - a minimálisan előírt 25 %-os saját erő mellett - igénylik a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében ez év március elsejétől megnyíló támogatásokat.

Tovább...
 
Eredményes magyar lobbi

Várhatóan novemberben fogadják el az Európai Unió Bizottságának közelmúltban nyilvánosságra hozott rendelettervezetét az ún. csekély összegű állami támogatások (de minimis) újraszabályozásáról. A de minimis támogatásoknak a fejlesztéspolitikai jelentősége azért kiemelkedő.

Tovább...
 
Magyar közjegyzők Brüsszelben

Az Unióban elsőként a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyitott hivatalos képviseleti irodát az új tagállamok közjegyzői szakmai szervezetei közül Brüsszelben. A Kamara célja, hogy az eddiginél hatékonyabban kísérje figyelemmel a közjegyzőséget, illetve a teljes magyar igazságszolgáltatást érintő uniós szintű szabályozás változásait.

Tovább...
 
Könnyebb a külföldi követelések behajtása

Bár egyre több magyarországi vállalat él azzal a lehetőséggel, hogy az Európai Unión belüli pénzügyi kintlévőségeit közvetítő igénybevétele nélkül, a hosszadalmas és költséges peres eljárást elkerülve hajtsa be, erről a lehetőségről még mindig kevesen tudnak.

Tovább...
 
EU-s intő Magyarországnak

Az EU elmarasztalta Magyarországot, mert nem tudta teljesíteni a 2005-re előirányzott költségvetési hiányt, és amiért úgy döntöttek, hogy nem hoznak korrekciós lépéseket ez előző kormány elkötelezettségével egyhangban.

Tovább...
 
Egységesíteni a társasági adót

Kovács László bejelentette a harmonizációs terveket, amelyek a szlovák adórendszeren alapulnak. Várakozásai szerint 20 tagállam fogja támogatni az ötletet.

Tovább...
 
Az EU-ban számítógépes szakemberek fogják felügyelni a Microsoft tevékenységét

A monitoringgal megbízott szerepe a pártatlan szakértői tanácsadás a megfelelési kérdésekben, állította a Bizottság egy nyilatkozatában. Az EU bírái tavaly kimondták, hogy a Microsoft visszaélt "majdnem monopol" helyzetével az asztali számítógépek terén, annak érdekében, hogy ezáltal illegálisan uralja a média szoftver piacot, és a versenytársak pozícióját veszélyeztetve a hálózati irodai szoftverek terén.

Tovább...
 
Bizottság a kalózkodás ellen

Az új bizottság feladata lesz új ötletekkel előállni az EU piacát elárasztó egyre növekvő számú hamis élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, és háztartási termékekkel, szembeni harc előmozdítása érdekében.

Tovább...
 
A tőzsdén jegyzett vállalatok ellenőrzése

Európai parlamenti képviselők támogatják azt a felvetést, amely az ellenőrök függetlenségét hivatott biztosítani a nagyobb tőzsdén jegyzett vállalatok vezetésétől, annak érdekében, hogy elkerüljék a további Parmalat és Ahold botrányokat.

Tovább...
 
A "kreatív könyvvitel" elrejti a Stabilitási Egyezmény megszegését

Joaquín Almunia, a pénzügyekért felelős megbízott azzal vádolja a tagországokat, hogy a vállalati szférából tanult trükkökkel próbálják meg elrejteni a veszteséget, ezzel megszegve a Stabilitási és Növekedési Paktumot.

Tovább...
 
Elindult az EU D-terve

Elindult az EU D-terve Az Európai Bizottság csütörtökön elindította D tervét (Demokrácia, Dialógus és Vita - Democracy, Dialogue, Debate). A terv jelentheti az alapkövét az elkövetkező hónapok mélyreható vitáinak Európa jövőjéről.

Tovább...
 
Horvátország előtt megnyílt az EU kapuja

Az ENSZ főügyésze, Carla Del Ponte hétfőn kijelentette, hogy Horvátország teljes mértékben együttműködött a háborús bűnösök felkutatásában, ezzel megnyitva az utat az EU felé, és feloldva a fagyos hangulatot a tagság körül.

Tovább...
 
EU országok véleménye a török csatlakozási ajánlatról

A legtöbb EU tagállam hivatalosan támogatja a török tagságot: habár Törökországnak bizonyítania kell a demokrácia melletti elkötelezettségét legalább egy évtizedig. Ellenben a legtöbb EU polgár valamilyen mértékben, de ellenzi a török tagságot - derül ki a BBC publikációjából.

Tovább...
 
Európa veszít versenyképességéből

Európa nagyobb gazdaságai továbbra is veszítenek versenyképességükből, derült ki egy globális kutatásból.

Tovább...
 
A megalapozott EU-s pályázatok előfeltételei
Számtalanszor esik szó a pályázatok gondos megtervezésének jelentőségéről, ami a pályázók részéről kiterjedt figyelmet és komoly fegyelmet igényel, de érdemes azon is elgondolkodni, hogy mi rejlik az állami szigor mögött, azaz miért fontos az állami támogatások odaítélésénél szigorú szabályozások alkalmazása.
 
Tovább...
 
EU-s üzleti kalauz
Összeállításunk néhány igen hasznos üzleti oldal rövid leírását tartalmazza, melyek segítségével a vállalkozások vezetői érdekes információkhoz juthatnak az Európai Unió belső piacának üzleti lehetőségeiről. A honlapokon barangolva új ismeretek tárháza nyílik meg az érdeklődő előtt. A böngészést persze nem árt némi nyelvismerettel felvértezve elkezdeni.
 
Tovább...
 
Az EU támogatási programjainak alapelvei
Összefoglalónkban áttekintjük azokat a fõbb témaköröket, melyek kiemelten kezelendõek az EU támogatásokra történõ pályázás során. Emellett kitérünk azokra a feladatokra is, melyek elvégzése elengedhetetlen a támogatott projektek sikeres megvalósításához.
 
Tovább...
 
Megjelentek az EU gazdaságfejlesztő pályázatai
A májusban az Európai Unióhoz csatlakozó országok közül elsőként Magyarországon hirdették meg az európai uniós gazdaságfejlesztési pályázatokat a kis- és középvállalkozások, a turizmus, az energiatakarékosság fejlesztésére és beruházás-ösztönzésre.
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |