2022-01-27 09:09 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Pénzügyek

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Mitől emelkedik az arany ára?
Az arany árának szárnyalásából sokan profitálnak ma. A három hagyományos keresleti tényező az ékszeripar, a befektetők, és az ipari felhasználás mindegyike az árfolyam növekedését várja, és a nyersanyagpiaci elemzők is optimisták az aranyat illetően. Nem árt azonban az óvatosság.
Tovább...
 
Hitel helyett kockázati tőke
A bankok szinte kizárólag stabilan működő közép- vagy nagyvállalatokba helyeznek ki hitelt. Induló vállalkozások esetében a kockázati tőke jelenthet kitörést. A magyar kkv szektor működésének hatékonysága ugyanakkor a tízes skálán alig éri el a négyet, míg ez az érték Romániában 5,4.


Tovább...
 
Mikor kapok tőkét?

Sok vállalkozónál már akkor felmerül a kockázati tőke bevonása, amikor még csak fejben él a vállalkozása. Természetesen jó, ha előre gondolkodunk, de fontos pontosan tisztázni, mikor érhetjük el azt a szintet, amikor már érdemes kockázati tőkést keresni a cégbe.

Tovább...
 
Májustól szünetelhet a Lánchíd Faktoring

A BankWeb.hu információi szerint a gazdasági tárca április 30-ával ismét felfüggeszti a Lánchíd Faktoring Programot, ez akár annak végét is jelentheti.

Tovább...
 
Egyszerűsödik a jelzáloghitelezés

A jelzáloghitelezési törvény tervezett változásai kedvezően érintik a hiteligénylőket: az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a hitelezés folyamata egyszerűbbé és gördülékenyebbé váljon. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara örömmel fogadja a törvénymódosítást - a szervezet néhány évvel ezelőtt hasonló tartalmú törvénymódosításra tett javaslatot.


Tovább...
 
Újraindult a Lánchíd faktoringprogram

A vállalkozói körbetartozások kezelésére vonatkozó kormányzati lépésekről szóló határozat értelmében a mikro- és kisvállalkozások részére 3 százalékos állami kamattámogatással, módosított támogatási feltételekkel és szükség esetén hitelgaranciával a gazdasági tárca újraindítja a Lánchíd faktoringprogramot.

Tovább...
 
Az igazság a kockázati tőkét illetően

A szóbeszéd szerint lehetetlen egy vállalkozásnak kockázati tőkéhez jutni. Valóban nem könnyű, de ugyanakkor nem is lehetetlen. Néhány vállalkozó minden követ megmozgat, hogy kockázati tőkéhez jusson. Vannak, akik módszeresen keresik. De vannak, olyan vállalkozók is, akik csak hátradőlnek, és megvárják, amíg a tőke keresi meg őket. Azaz talán mégsem csak üldögélnek.

Tovább...
 
Röviden a vállalati számlavezetésről
Jogszabály írja elő (a 6/97.MNB rendelet), hogy a cégek pénzforgalmukat bankszámlán keresztül kell, hogy bonyolítsák. Véleményünk szerint a számlavezetési kapcsolat kialakításakor nem csak az átutalás egyszeri költségeit, hanem egy egész szolgáltatáscsomag feltételeit kell figyelembevenni a döntés meghozatalakor: milyen számlára van szükségünk és az mibe kerül nekünk?
 
Tovább...
 
Vállalati bankszámlák - Az internetbank mindenhol olcsóbb
Átalakításokkal, új konstrukciókkal forgatták fel nemrég a bankok a kisebb vállalkozásoknak ajánlott cégszámlák piacát. Így igen nehézkesen lehet eligazodni a gyakorta dráguló, vagy szolgáltatásaikat szûkítõ konstrukciók között, noha lehet testre szabott és olcsó lehetõségeket is találni.
 
Tovább...
 
A faktoring fogalma. Mire érdemes használni?
A faktoring az áruszállításból és szolgáltatás nyújtásából származó rövid lejáratú követelések folyamatos megvásárlása és kezelése. A faktoring cég szerzõdés keretében átveszi a követelések fizetõképességi kockázatát és megelõlegezi a követelést.
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |