2022-01-27 08:36 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Adózás

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Kisvállalati adó 2013 - Kevesen választják
Eddig kevés vállalkozó választotta a kisvállalati adózási formát (KIVA). Ennek oka a bizonytalanság és az érdeklődés hiánya. A KIVA adóra bejelentkezett vállalkozások száma várhatóan nem fog nőni a jövőben sem.


Tovább...
 
A vállalkozónak a kiszámíthatóság a legfontosabb
Szerethető helyett, inkább kiszámítható adórendszerre lenne szüksége a magyar vállalkozásoknak. Jövő évtől előzetes értesítés nélkül is megkezdhető lesz az adóellenőrzés, ellenőrizhetik az elektronikus kereskedőket, a kiszabható bírságok összege pedig nagyot emelkedik. Réczei Géza, a PwC vezető Igazgatójának véleménye a legújabb adócsomagról.
Tovább...
 
Sok pénzzel kevesebb az adó
A vagyonosodási vizsgálatok fellendítették a hazai offshore iparágat, de a vállalkozók többsége még nem érzi igazán hasznosnak a lehetőséget. Sokan lelkesen távoznak a témában megtartott előadásokról vagy a tanácsadóktól, de nagy változást nem nagyon hozott a magyar vállalkozók életébe. Később ez valószínűleg változni fog. Alacsony árbevételnél nem is érdemes tervezgetni.
Tovább...
 
Dolgoztasson kevesebb adóval

Az egyes iparágakban különböző mennyiségű összeg jut a munkavállalók foglalkoztatására a vállalkozás költségvetéséből. Vannak szakmák, amelyekben kifejezetten kényeztetik a dolgozót, míg máshol épphogy bele nem rúgnak. Minden vállalkozónak segíthet azonban, ha még a foglalkoztatás előtt tisztázni lehet a jogi kereteket, mert így adót spórolhatunk.

Tovább...
 
Logót cserélt az APEH
A hivatal áprilistól új logót és arculatot kapott. A korábbi sárga-kék színeket a bordó-szürke kombináció váltja. Az átállás folyamatosan fog végbemenni, és csak az új kiadványokon jelenik meg.
Tovább...
 
Veszélyben a szlovák rendszám

A magyar Vám- és Pénzügyőrség július végén információt kap a szlovák hatóságoktól a Magyarországon közlekedő szlovák rendszámú gépkocsikról. A segítség oka, hogy az utóbbi években egyre több magyar vállalkozó vett magának kocsit Szlovákiában.

Tovább...
 
Természetbeni juttatások, költségtérítés

Egyre több vállalkozás bérrendszerében jelennek meg a munkavállalók részére ingyenesen vagy kedvezményesen nyújtott termékek vagy szolgáltatások. Egyes juttatások értékhatártól függetlenül, mások jogszabályban meghatározott értékhatárig adómentesen adhatók. Érdemes odafigyelni azonban arra, hogy mennyi juttatást adunk a munkavállalóknak, mert könnyen lehet, hogy adókötelessé válik.

Tovább...
 
Nem lesz házipénztáradó?

Már tegnap reggel megjelentek az interneten olyan írások, amelyek szerint az Alkotmánybíróság megsemmisítette a házipénztáradóról szóló törvényt. A híreket nem erősítették meg, de nem is cáfolták. A határozat várhatóan november 13-án kerül majd kihirdetésre.

Tovább...
 
Emelkedő EVA kulcs

A kormány bevételnövelő intézkedései következtében a jelenlegi 15 százalékról 25-re emelkedik várhatóan az EVA adókulcs. Mivel az EVA célja az adminisztrációs terhek csökkentése, így általánosságban azt lehet mondani, hogy nem is sérti azt az adókulcs tíz százalékos emelése.

Tovább...
 
Az új adóbevallások és adatszolgáltatások 2006

2006. évtől mindenkit érintő változás az újonnan rendszeresített adóbevallások és az egyszerűsítést szolgáló összevont bevallások. Vegyük sorra ezeket a nyomtatványokat az APEH tájékoztatója alapján.

Tovább...
 
A közösségi adószám
A Magyarországon illetékességgel rendelkező adózóknak az Európai Unió közösségén belüli kereskedelmi tevékenységük folytatásához, a közösségi adójogszabályoknak megfelelő egyéni nyilvántartási számmal (az Európai Unióban használt terminoló-giával közösségi áfa-azonosító számmal) kell rendelkezniük. Magyarországon ez a speciális adónyilvántartási szám az ún. közösségi adószám lesz.
 
Tovább...
 
Megtudható-e a cégek bejelentett törzsadata?
Az Adóhatóság adataiba való betekintés néha a cég, vagy a könyvviteli szolgáltatató érdekei miatt fontossá válhat. A törzsadatokba való hibás bejelentés, vagy a bejelentés hiánya ugyanis akadályozza például az adó-visszaigénylést, de az Adóhatóság rosszallását, vagy súlyosabb mulasztás esetében még bírságolást is okozhat.
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |