2022-01-27 08:58 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Jog

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Gt. törvény változás 2012
A visszaélések csökkentése és a hitelezői védelem a legfőbb célja a „Gazdasági társaságokról szóló” 2006. évi V. törvény (továbbiakban: Gt. törvény) 2012. március 1. napjával életbe lépett változásainak. Nehezebb lesz elbújni korlátolt felelősség mögé és a korábban rossz útra tévedt tulajdonosok sem lehetnek ismét többségi tulajdonosok. Az új szabályok mind a jelenleg létező, és működő, mind a közeljövőben létrejövő gazdasági társaságok esetében alkalmazandóak, melyeket dr. Hajdan Teofil ügyvéd gyűjtött össze.


Tovább...
 
Változó cégalapítási illeték 2012
Emelkedik a cégalapítás illetéke, azonban a cégmódosításoké nem. Korlátozódik a választható cégnevek köre, a TEÁOR számok újra szerepelni fognak a cégjegyzékben, a székhely használatot pedig igazolni kell ezentúl. dr. Hajdan Teofil ügyvéd segítségével összegyűjtöttük a cégalapítás, módosítás és működtetés 2012. március 1-től hatályba lépő lényegesebb változásait.
Tovább...
 
Segítség a kezdő ügyvédeknek
A dráguló jogász képzés ellenére még mindig gondod jelent a kezdő ügyvédek magas aránya a piacon. Az egyetem után a jogászok negyede választja az ügyvédi szakmát. A kezdő ügyvédek bizonytalan helyzetén most kedvezményekkel akar segíteni az Ügyvédbróker.hu.
Tovább...
 
A bérlet
A Polgári Törvénykönyv bérletre vonatkozó szabályai alapján a bérbeadó köteles a dolgot időlegesen a bérlő használatába adni, a bérlő pedig bért fizetni. A jogosult minden esetben csak ideiglenes használati jogot nyer. Ennek a szerződés típusnak igen fontos eleme a bérlő általi használat tűrése a bérbeadó oldalán. (un. non facere szerződés). A jogviszony alanyai a bérbeadó és a bérlő. A tárgy ingó és ingatlan dolog egyaránt lehet.
Tovább...
 
A lízing
A lízing több szerződésből álló folyamat. A hazai gyakorlatban általában sor kerül a lízingelt vagyontárgy tulajdonjogának a megszerzésére is. De a tulajdonátszállás nem ún. szükségképpeni része az ügyletnek. Az egyik lehetséges megoldás, ha a szerződés feljogosítja a használót, hogy a futamidő lejártakor egyoldalúan döntsön a tulajdon kérdésében. Lehetőség van rá, hogy a felek közötti szerződés eleve rögzítse a tulajdonváltozást.
Tovább...
 
Az adásvételi szerződés
A dologszolgáltató (dare) szerzõdések alaptípusa. Más néven ellenérték fejben való dologátruházás. A gazdasági élet rohamos fejlõdése kikényszerítette néhány adásvételi típusú szerzõdés önállósodását, mint például a szállítási szerzõdés, mezõgazdasági termékértékesítési szerzõdés, közüzemi szerzõdés.
 
Tovább...
 
Kft - Korlátolt felelősségű társaság a magyar jogban
A szintén igen kedvelt korlátolt felelősségű társasági forma Magyarországon 1930 óta ismert. Fogalma: olyan gazdasági társaság, mely előre meghatározott összegű törzsbetétekből álló törzstőkével alakul s amelynél a tag kötelezettsége a társasággal szemben törzsbetétjének szolgáltatására és a társasági szerződésben esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulásra terjed ki. A társaság kötelezettségiért a tag nem felel.
 
Tovább...
 
Amit a betéti társaságról tudni kell
Napjaink gazdaságában ez a társasági forma rendkívül elterjedt. Ennek az lehet a magyarázata, hogy ez a társasági forma lehetőséget biztosít arra, hogy törvényileg meghatározott mértékű minimális nagyságú tőke befektetése nélkül, de ezzel egyidejűleg mégis korlátozott felelősséggel vehessenek részt vállalkozásokban megfelelő tőkével rendelkező személyek.
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |