2022-01-27 08:53 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
IX. Regionális Tanácsadási Konferencia - az önkéntesség jegyében
Idén is megrendezésre került a már hagyományosnak tekinthető éves Regionális Tanácsadási Konferencia Miskolcon, amely a Miskolci Egyetem Gazdálkodási Intézetének szervezésében hivatott a régiók szakemberei számára alkalmat biztosítani a szakmai kérdések megvitatására, véleménycserére és ismerkedésre.


Tovább...
 
Építsünk termékpiramist! - I. rész
termekpiramis_vallalkozas Mai cikkemben egy lehetséges termékpiramis modellt fogok bemutatni. Azért írom, hogy lehetséges, mert a termékpiramis folyamatosan alakításra, kibővítésre kerül egy vállalkozás életében. Általában elindulunk egy „alapmodellel” és ahogy követik egymást a vállalkozás életciklusai, folyamatosan alakítgatjuk a modellt. Nos akkor nézzük!
Tovább...
 
A bizalom értéke
Bizalom – az az "EGY", ami megváltoztat "MINDENT"! Hosszú távon csak a kölcsönösen előnyös kapcsolat tartható fent. A mostani válságot a bizalmi válság előzte meg, a bizalmi válság okozta, a bizalmi válság tartja fenn.
Tovább...
 
A változás változtatásra késztet
Ragadja meg a lehetőséget, hogy a válsághelyzetből megerősödve, vállalkozása hosszú távú fejlődése egyértelművé váljon mindenki számára. A jelenlegi gazdasági körülmények kikényszerítik, hogy csak az igazán profik maradjanak versenyben, így aki a fejlődésre berendezkedve cselekszik, nyertese lesz a helyzetnek.
Tovább...
 
Statisztika: a szükséges rossz
Ha meghalljuk a statisztika szót, rögtön egy hatalmas, kibogozhatatlan adathalmazra gondolunk, ami biztosan jó valamire. Cikkemben ez utóbbi feltevést erősíteném meg. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy nem kifejezetten marketing vagy pénzügyi statisztikáról szól az alábbi írás, hanem a cég általános működési mutatóiról.
Tovább...
 
Honnan jön a pénz?

Minden vállalkozónak tudnia kell, hogy az üzleti modell, amiben a vállalkozása működik, milyen pontokon termel bevételt. Vajon tudja minden vállalkozó, hogy honnan is jön a pénz a cégébe?

Tovább...
 
Útnyilvántartó modul

Útnyilvántartó modullal bővült a rEVOL Express, amelynek segítségével egy vállalkozó az ügyviteli szoftverbe integrált megoldással tarthatja nyilván a vállalkozása gépjárműivel kapcsolatos minden teendőt és információt. A legújabb kiegészítő programmal nyolcra bővült a dobozos szoftvercsaládhoz választható modulok száma, amely portfolió ősztől az ügyfélkapcsolat-kezelő modullal fog tovább szélesedni.

Tovább...
 
Közös céges telefonkönyv

A névjegykártyákon őrzött, jegyzetekbe, határidőnaplókba felírt, kis cetlikre firkált telefonszámokat válthatja ki az új IP alapú közös céges telefonkönyv a vállalkozásoknál. Ugyanis már kapható olyan (IP) telefonkészülék, amelyet a vállalkozás ügyféladatbázisával összekötve akár több tízezer, folyamatosan frissülő telefonszám tárolására képes.

Tovább...
 
Adok-kapok az üzleti életben

Volt már Ön úgy, hogy egy vásárlás után bár megkapta, amiért fizetett mégis csalódott volt? – Azt hiszem erre talán tipikus példa az a fajta üzleti kiszolgálás, ahol szinte rosszul érezzük magunkat, hogy vásárolni szeretnénk, megzavarva az eladót egy fontos telefonbeszélgetésben, vagy a kollegák közötti csevelyt. Ugyan az árut megkaptuk, rendjén a blokkot is elhelyezték a szatyorban, mégsem távozunk jó szájízzel.

Tovább...
 
Élethosszig tanulni

Mi van a permanens tanulás mögött? A Life Long Learning – élethosszig tartó tanulás – az Európai Unió egyik koncepciója, mely szerint a tudásalapú társadalom megalapozását és fenntartását, illetve a humán erőforrás jelentőségét erősítik, és emelik ki.Tovább...
 
A cégvezetők TOP 4 kérdései a távközlésről

"Nekünk semmilyen extra nem kell, csak telefonálni akarunk" - hangzik el az egyszeri cégvezető önhibáján kívüli válasza arra kérdésre, hogy milyen telefonközpontot szeretne. Nekik próbálunk most segíteni.
Tovább...
 
AIESEC a keleti kapcsolatokért

Az AIESEC Corvinus Egyetemen lévő irodája ingyenes konferenciát szervez december 6-án a magyar terjeszkedési lehetőségekről. A fővédnök Dr. Huszty András kormánybiztos lesz. Az iroda jelenleg futó mindhárom projekje kapcsolatban áll a konferenciával, ezek egyike, az Asian Friendship abban kíván segíteni, hogy az együttműködés elmélyítése révén Magyarország Európa kapujaként szerepeljen az ázsiai üzleti és kulturális gondolkodásban.

Tovább...
 
Mutasd a terméked, megmondom ki vagy!

Az igazán fontos emberek érdeklődők, és nem mutatják, hogy fontosak! Nézzünk csak rá! Azok, akik folyton a fontosságukat mutogatják, elég sok problémát okoznak nekünk! Mutasd a terméked, megmondom ki vagy!
Tovább...
 
Stresszkezelés

Nem telhet el nap anélkül, hogy estére mindannyiunknak be kelljen látni: a stressz elkerülhetetlen. Cikkünkben a stresszkezeléssel foglalkozunk, a képességgel, hogy a szemébe nézzünk és azt mondhassuk: le tudom győzni. Egészen mostanáig féltünk a stressztől, de ha elolvassuk a cikket (és az itt megírtakat a gyakorlatban is alkalmazzuk), magabiztos viselkedéssel felülkerekedhetünk a stresszen.

Tovább...
 
Hasznosítható stressz

Ha már nem menekülhetünk a stressz elől, akkor legalább tanuljuk meg a hasznunkra fordítani. Ha előnyt is lehet kovácsolni belőle, akkor igyekezzünk kihasználni, mert ezzel növelhetjük a magunk és a vállalkozásunk eredményességét.

Tovább...
 
Videotelefonálás kicsiknek

Videotelefonálás, video-konferencia, táv-konferencia – ezek mindennapos szavak a multi-cégek top-menedzsereinek szótárában. Ők elsősorban időt, másodsorban jelentős költséget takarítanak meg a valós idejű hang- és képátviteli szolgáltatásokkal. De mi a helyzet a legtöbb magyar munkavállalót foglalkoztató kis- és közepes vállalkozásokkal, ők hogyan tudnak hasznot húzni abból, ha nem csak hallják, de láthatják is azt, aki a vonal másik végén beszél?

Tovább...
 
Új fogalom a vezetékes távközlésben: VOIP migráció

A vezetékes telefóniát alapjaiban megrengető internet telefónia egy újabb fogalom megtanulására kényszerít minket: a VOIP migrációra. De mit is takar ez a ma még nagyon is idegennek tűnő szószerkezet? Hogyan lesz ettől kevesebb a telefonszámla, kényelmesebb a telefonálás és egyszerűbb az életünk?

Tovább...
 
VOIP hívások: mikor fizetős, mikor ingyenes?

"VOIP-on hívtál, akkor ez neked teljesen ingyen van?" - szegezte nekem a kérdést egy barátom a minap akit interneten át hívtam fel az irodájában. Számos VOIP szolgáltató kínál ingyenes hívásokat, de, hogy mikor, hová és kiket hívhatunk ingyen az gyakran a szerződés apró betűs homályába vész. Cikkünkben azt próbáljuk meg tisztázni, hogy mikor díjmentes egy VOIP-os hívás és mikor kell a pénztárcánkba nyúlni egy-egy hosszúra nyújt csevej után.

Tovább...
 
Milyen lesz a logisztika helyzete?

Milyen lesz a logisztika helyzete?Megkérdeztünk 3 hazai szakembert arról, hogy hazánk egyik kulcs-ágazata, a logisztika milyen mértékű fejlődésre számíthat a közeljövőben? Lesz-e elegendő forrás és fejlesztés? Megmarad a logisztika kulcs-ágazatként? Magyarország képes lesz-e magához ragadni a kezdeményező szerepet a közép-európai régióban?

Tovább...
 
Kritikus helyzetben a kkv-k

Kritikus helyzetben a kkv-k Manapság elég sok szó esik a magyar kis- és középvállalkozásokról, de valójában konkrét, pozitív előmozdulás a helyzetükben nem tapasztalható. Mindenki számára világos, hogy a jelenlegi megszorításokkal még nehezebbé válik helyzetük. Nem kerülhető el az, hogy fokozott figyelmet kapjanak, hiszen a magyar gazdaság szerves részét képezik, hiszen a hazai GDP-hez való hozzájárulás majdnem felét a kkv-k adják a KSH adatai szerint.

Tovább...
 
A statisztikai adatok megszerzésének lehetőségei kis- és középvállalkozások számára
A mai modern világ információs társadalmának meghatározó jellemzője, hogy az adott információ előállítása, feldolgozása és elemzése egyre nagyobb szerepet játszik a kis- és középvállalkozások életében és fejlődésében. Nemcsak a multinacionális vállalatoknak, hanem a kis- és középvállalkozásoknak is ki kell, illetve ki lehet alakítani egy testreszabott statisztikai információs-rendszert, ahhoz, hogy a gazdasági élet bonyolult folyamatát jellemezni tudják.
 
Tovább...
 
IV. Regionális Tanácsadási Konferencia
2004. október 14-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Regionális Tanácsadási Konferencia, amely idén „Dialógus a gazdaságfejlesztésről és a turizmusról” címet viseli.
 
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |