2022-01-27 08:52 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Állás - Munka

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Nincs javulás a KKV-k foglalkoztatottsági szándékában
Tulajdonképpen változatlan a magyar vállalkozások foglalkoztatási hajlandósága: a többség nem tervez új munkavállalót alkalmazni. Az ágazatok vonatkozásában az ipar kiugró, amit az új beruházások és a bezárások okoznak. A magyar vállalkozóknak az új munkavállaló kiválasztásakor a jelölt elkötelezettsége a legfontosabb szempont.


Tovább...
 
Hogyan keressük és tartsuk meg az értékes munkavállalókat?
A vezetés annak a képességét jelenti, hogy másoktól bizonyos pozitív szemszögből konzisztensen eredményekhez jussunk. Mindez azt jelenti, hogy egyértelmű elvárásokat kell kommunikálnia a munkavállalók felé, tudnia kell, hogyan lehet a legjobb embert megtalálni az adott munkára, és mivel tudja őt folyamatosan motiválni.
Tovább...
 
Ellenőrzött foglalkoztatás

Tény, hogy tevékenységi körtől függően a vállalkozás költségeinek jelentős hányada kapcsolódik a munkaerő gazdálkodáshoz, azon belül is a hatályos munkaügyi szabályoknak megfelel foglalkoztatáshoz. Éppen ezért a vállalkozók számára sem mindegy, hogy a tényleges foglalkoztatás milyen formában, milyen feltételekkel valósul meg.

Tovább...
 
Legyen öröm a munka!

Mivel életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, nagyon fontos, hogyan is érezzük magunkat ott. Fontos, hogy tudjuk, értéket állítunk elő, van értelme az elvégzett munkánknak. Sok vállalkozásnál azonban nem ez nem így van – mérettől függetlenül.

Tovább...
 
Jutalmazzam vagy bűntessem?

Kifizetett prémiumok. Sértődött kollégák. Zsörtölődés azoktól, akik nem kaptak, vagy nem annyit, amennyit ők jogosnak gondoltak. A prémium után visszaeső teljesítmények.
Találkozott már ezekkel a jelenségekkel?

Tovább...
 
Álommunka kontra megvalósítás

Kamion sofőr leszek! - ilyen vagy ehhez hasonló felkiáltást sok kisgyerek szájából hallunk. Gyermekként melyikünk ne kacsingatott volna valamilyen látványos szakma felé. Kukás, aki abba a feltűnő narancssárga mellénybe jár, kamionsofőr a szép nagy autójával… Aztán felcseperedve megtudtuk, hogy mivel járna a kiválasztott álomszakma és sutba vetettük. A nemrég a műszaki egyetemen tartott állásbörze kapcsán felmerül a kérdés, minden felnőtt tudja, hogy az elképzelt álomszakma mivel jár?

Tovább...
 
A fluktuáció, mint PR

Az előző cikkben azt boncolgattuk, hogy milyen problémákat okoz szakmailag egy elvándorló személy. Megnéztük, hogyan lehet jó embereket felvenni, posztra helyezni, majd megtartani. De már előre jeleztem, hogy az emberi tényezőnek vannak ettől eltérő, sőt komolyabb problémákat is okozó vetületei.

Tovább...
 
Az elvándorlás csak személyügyi probléma?

Rögtön egy kérdéssel kell kezdenem. Vajon az elvándorlás csak személyügyi probléma? Az nem vita, hogy személyügyi kérdés. Ha csak azt nézzük, hogy egy a vállalattól kilépő személy mennyi adminisztrációt jelent, kilépő papírok, egyéb jelentések készítése. Van benne már tapasztalatunk. De mit jelent a szakmai oldalon? Van-e utódja, aki megértette a feladatait és hiánytalanul el is tudja azt látni? Volt-e idő teljesen betanítani? Gyakoroltatni vele? Majd javítani a hibáit?

Tovább...
 
Az emberi tényező, mint a vállalati stabilitás alapja

ImageMegkérdeztünk 100 cégvezetőt, kíváncsiak voltunk, mi okozza számukra a legnagyobb fejfájást. Mi az, amit ha tudnának kezelni, jelentősen könnyebb lenne az életük. 90%-uk azt mondta, hogy az ember. A lojális, megbízható és szakképzett munkaerő.

Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |