2022-05-29 03:27 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Válság

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 1 vendég van az oldalon.
Válság - Tematikus hírgyűjteményVálság hírek:Az emberek 82%-a hónapról hónapra él
2012-04-06 11:47
Amikor a válság hatására megnövekedett a mindennapi kockázat, nagyon érdemes odafigyelnünk, hogy mire is költünk. A személyes pénzügyi gondok igen nyomasztóak lehetnek. Egy online házi költségvetés programmal bárhonnan elérhető információkhoz juthatunk a pénzügyeink állásáról.
Tovább...
 
Nem a görög a legsúlyosabb recesszió
2012-02-28 18:36
Az 1930-as évek nagy válsága, az 1870-es évtized "hosszú válsága", Tádzsikisztán 1989 után, Libéria 1980 és 1997 között, vagy az 1840-es évek ír éhínsége mind mélyebb recesszió volt, mint a jelenlegi görög. Az 1990-es években Svájc is komoly gondokkal küzdött.
Tovább...
 
Alacsony szinten a megtakarítások aránya
2012-02-25 13:30
A magyar lakosság legnagyobb hányada a váratlan költségekre képez tartalékokat, míg autó-, illetve lakásvásárlásra, vagy nyaralásra kevesebben tesznek félre. A válság felértékelte a biztonságot nyújtó pénzügyi megtakarítási lehetőségeket, így vezet a bankbetét. Észrevehetően visszaesett ugyanakkor az életbiztosítások és az önkéntes nyugdíjalapok népszerűsége.
Tovább...
 
Megoldás lehet válságban a szövetkezet alapítása
2012-02-06 13:25
A szövetkezetek, mint speciális vállalkozási forma, globális szinten nagy szerepet kapnak a gazdaságban, ugyanakkor Magyarországon a korábbinál kisebb a jelentőségük. Pedig szövetkezetet egyszerű alapítani, nagy összegű törzstőke nélkül, amelyben a tagok a tulajdonosok, és ellenállóbbak a válságokkal szemben. A magyar szövetkezeti alapú kiskereskedelem például már 1881-ben elindult.
Tovább...
 
Végtörlesztés: Majdnem százezer végtörlesztő december végéig
2012-01-05 12:27
Közel százezer volt 2011. végén a devizaalapú ingatlancélú hiteleket végtörlesztő családok száma, az erre a célra fordított hitelkiváltó forinthitelek száma pedig majdnem 17 ezer. A PSZÁF összesítéséből kiderül, hogy svájci frank alapú volt a végtörlesztések 97 százaléka.
Tovább...
 
Családi pénzügyek: Ideje átnézni!
2012-01-03 14:39
Legalább évente foglalkozzunk a család költségvetésével, hogy tervezetten tudjunk a kiadásainkkal bánni. Jóllehet a válságban már az is eredmény, ha egyáltalán elkészítjük a család pénzügyi tervét, a folyamatos újratervezés jelentős megtakarításokat fog hozni. Cikkünkben pénzügyi tanácsadó javasol néhány területet, ahol gyorsan találhatunk némi plusz pénzt.
Tovább...
 
Már a kínai vállalkozások is válságban vannak
2011-09-01 17:21
Leginkább a belső gondok okozzák, hogy a kínai kis-, és középvállalkozások is válságban vannak idén a saját országukban. A KKV-k jelentős szerepet töltenek be Kína gazdaságában, akik most megérzik a növekvő inflációt és a kedvezőtlenebb hiteleket. Persze az ország exportpiacainak visszaesése sem tesz jót.
Tovább...
 
Uzsora módszer terjed
2011-08-17 22:08
Élelmiszerre alapozva szednek uzsorakamatnak megfelelő mértékű hasznot a vidéki kistelepüléseken. A válságban megnőtt a felírásra elvihető élelmiszerek iránti igény. A segélyek kiutalásakor gyakran a hitelezők maguk szedik be az ellenértéket.
Tovább...
 
A válságban jól jött az EU elnökség a szállodáknak
2011-08-17 21:54
Csökkenő bruttó átlag szobaárak mellett júniusban jobb volt a magyar szállodák kihasználtsága - közölte a Magyar Szállodák- és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A válság miatt az iparágat az élénkebb nemzetközi kereslet mellett a magyar EU elnökség rendezvényei húzták.
Tovább...
 
Hitel helyett kötvénnyel finanszíroznak a magyar vállalkozások
2011-08-04 15:45
A vállalati kötvények állománya a pénzügyi válság kezdete, 2008 óta 230 milliárd forinttal 550 milliárd forint fölé emelkedett, ami azt mutatja, hogy a hitelek helyett a kötvénykibocsátás felé fordultak a magyarországi vállalkozások - állapítja meg a BNP Paribas Magyarország friss elemzése.
Tovább...
 
Euróövezeti intézkedések a görög válság átterjedésének megakadályozására
2011-07-12 14:33
Újabb intézkedésekre készülnek az euróövezeti országok pénzügyminiszterei annak érdekében, hogy megakadályozzák a görög adósságválság átterjedését a zóna más államaira.
Tovább...
 


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |