2022-05-29 04:18 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek főoldal

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Tematikus hírgyűjtemény
Többet szeretne megtudni egy hír témájáról? Böngésszen tematikus hírgyűjteményünkben!

Összegyűjtöttük a népszerűbb témákhoz tartozó híreket, hivatkozásokat, cikkeket és videókat. Ha Ön nem érti pontosan a híreket, ha hiányoznak a háttér-információk, összefüggések, akkor hasznosnak fogja találni a tematikus hírgyűjteményünket.

<- A témakörök a bal oldali menüpontokban szerepelnek, de az egyes hírek címe alatt is megtalálja a kategóriákhoz vezető hivatkozásokat. A hírek alján a „Kapcsolódó témák” dobozban pedig választhat a további információk közül.
Munkaerő toborzás: Csábítani és megtartani
Magyar vállalkozás hírek
2014-02-24 23:31
Az idei legfrissebb statisztikai adatok szerint jelentősen megnőtt az üres állások száma Magyarországon, jóllehet egyszerre van munkaerőhiány és munkaerőtöbblet. A vállalkozásoknak nem elég megtalálni a munkaerőt: versenyképességet növel, ha meg is tudják tartani. A diplomások közt az informatikai, mérnöki és gazdasági munkaerő a legkeresettebb.
Tovább...
 
Új magyar startup cég - PowerLancer.com
Internet hírek
2013-09-25 19:15
Szabadúszó szakembereket segítő magyar startup vállalkozás indult. A szabadúszók piaca az elmúlt évtizedben hatalmasra nőtt az interneten. A lehetőség az otthoni munkát támogatja.
Tovább...
 
KKV Marketing Expo 2012 - Kell egy titkos recept
Magyar vállalkozás hírek
2012-10-05 11:06
Október 4-én mintegy 1200 fő részvételével harmadik alkalommal került megrendezésre a KKV Marketing Expo. Magyarország legnagyobb kisvállalkozói marketing szakmai eseményének központi témája idén az új vevők szerzésének legújabb és leghatékonyabb módszerei voltak.
Tovább...
 
Megszavazták az új távközlési adót
Magyar vállalkozás hírek
2012-05-18 11:25
2 forint összegű telefonadóról döntött ma a törvényhozás, amit hívásonként, megkezdett percenként, és minden elküldött üzenet után kell majd megfizetni a távközlési szolgáltatónak. Az új törvény 2012. július 1-től hatályos. Az új adónem beszedése augusztustól válik majd esedékessé. Maximális összege magánszemélyeknél 700 Ft, vállalkozások esetében 2.500 Ft.
Tovább...
 
Jobban hiszünk a Facebook ajánlásoknak, mint a TV reklámoknak
Facebook hírek
2012-05-15 00:00
300 főnél több marketing szakember vett részt az első magyar All Things Facebook konferencián, amit a Facebook is elismeréssel illet. Az esemény 2012. május 9-én volt Siófokon, és a Media Hungary keretében rendezték meg. Magyarországon először volt, hogy 4 nemzetközi Facebook előadó azokat a jövőformáló trendeket ismertette, melyek a hazai közösségi reklámozásra is hatással vannak. Kiderült, hogy a Facebookon keresztüli ajánlásokat a felhasználók 92 százaléka hitelesnek tartja.
Tovább...
 
Facebook vezetők a Media Hungary-n
Facebook hírek
2012-05-03 00:00
2012. május 9-én, a Media Hungary konferencia második napján, Magyarországon először kerül megrendezésre az All Things Facebook nap. Az esemény szakmai partnere és társszervezője a Thinkdigital. A szervezők célja a hagyományteremtés volt.
Tovább...
 
Facebook hirdetések - Új speciális lehetőségek
Facebook hírek
2012-05-02 00:00
Összesen 7 új, igen specifikus, a Facebook hirdetők igényeire szabott "Sponsored Stories" formátum érhető el ezentúl - tájékoztatta a Vállalkozás Online szerkesztőségét a Thinkdigital, a Facebook hirdetési felületek magyar értékesítője. Ezen kívül publikusak a magyar felhasználási szokások áprilisi adatai is.
Tovább...
 
10 dolog, amit egy 75 éves családi vállalkozástól tanulhatunk
Magyar vállalkozás hírek
2012-04-17 13:19
Olaszországban most is virágozni tudnak a családi vállalkozások. Jó példa erre a milánói székhelyű MAPEI csoport. A sikeres múlt tanulságai: mindig egy lépéssel előrébb kell járni, az innovációt soha nem szabad abbahagyni, fektessünk be az embereinkbe és legyenek kiegyensúlyozott pénzügyi alapjaink.
Tovább...
 
Az emberek 82%-a hónapról hónapra él
Válság
2012-04-06 11:47
Amikor a válság hatására megnövekedett a mindennapi kockázat, nagyon érdemes odafigyelnünk, hogy mire is költünk. A személyes pénzügyi gondok igen nyomasztóak lehetnek. Egy online házi költségvetés programmal bárhonnan elérhető információkhoz juthatunk a pénzügyeink állásáról.
Tovább...
 
Még fontosabb a kapcsolati tőke Magyarországon
Legutóbbi híreink
2012-04-03 15:48
Az utóbbi tíz évben majdnem kétszeresére nőtt Magyarországon azoknak az aránya, akik a kapcsolati tőkét sikeresen fel tudták használni. Az ismerősök segítségét leginkább az egészségügyben és a hivatalos ügyintézésben kérik a magyarok, de sokan az iskoláztatásban és a munkaszerzésben is a kapcsolati tőkéjükre hagyatkoznak. Következésképpen az elmúlt évtizedben felére csökkent azoknak az aránya, akik sem rokoni, sem baráti segítséget nem vettek igénybe.
Tovább...
 
Képzési pályázatok indulnak
EU, Pályázat
2012-03-28 22:16
Várhatóan holnap, 2012. március 29-én jelenik meg a 21 milliárd forint keretösszegű, a dolgozók képzésére fordítható pályázat első kiírása vállalkozásoknak, vissza nem térítendő támogatás formájában - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium, foglalkoztatásért felelős államtitkára erről szóló bejelentésében.
Tovább...
 
Az adótanácsadók és könyvelők harmada veszteséges
Magyar vállalkozás hírek
2012-03-28 19:45
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőre fokozottan ellenőrzi majd többek között az adószakértőket és a könyvelőket, akik papíron mintegy 20 ezer cégben működnek ezzel a főprofillal, és több mint harmaduk veszteséges - közölte szerdán a Gazdasag.hu.
Tovább...
 
Környezetbarátabb KKV-k
CSR hírek
2012-03-27 21:44
Az Európai Bizottság felmérést folytatott az Európai Unióban működő kis- és középvállalatok (KKV) környezetbarát jellegéről. Az eredményeket 2012. március 27-én publikálták Eurobarométer néven, amely szerint javulás tapasztalható, ám sok a kiaknázatlan lehetőség is. A haladást leginkább a bürokrácia akadályozza.
Tovább...
 
Versenyelőnyünk lehetne a kutatás-fejlesztés-innováció
Magyar vállalkozás hírek
2012-03-20 16:19
A globális versenyben a magyar vállalkozásoknak a kutatás-fejlesztés-innováció (K+F+I) és magas hozzáadott értékű munkahelyek jelenthetnek lehetőséget. Ehhez befektetőbarát, alacsonyabb direkt tevékenységi költséget biztosító adóstratégiára, és egyszerűbb pályázati rendszerre lenne szüksége az országnak.
Tovább...
 
Eltiltott vezető tisztségviselők
Magyar vállalkozás hírek
2012-03-06 16:01
Az adóhatóság 2009 óta 840 vállalkozás vezető tisztségviselőjét tiltotta el tevékenységétől a PartnerControl.hu elemzése szerint. Ugyanakkor sokan közülük a tiltás ellenére sem hagytak fel a tevékenységükkel, vezetők maradtak ugyanabban a cégben, illetve új vagy más vállalkozásban lettek irányítók. A NAV most ennek megszüntetésére törekszik a csődtörvény módosítása kapcsán az adóregisztrációs eljárás bevezetésével.
Tovább...
 
Végtörlesztés: Fogyasztóvédelmi bírságok
Deviza, árfolyam
2012-03-05 14:20
68 millió forint fölötti fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki eddig a PSZÁF a végtörlesztéssel kapcsolatosan. Összesen 19 célvizsgálat, és 67 egyedi fogyasztóvédelmi esetben indult eljárást már lefolytatott a szervezet. 2011. október-től több mint tízezer fogyasztói megkeresés érkezett a végtörlesztéssel kapcsolatban levélben, személyesen, vagy telefonon a felügyelethez.
Tovább...
 
Hogyan áll a 4G mobilnet gyorsasági verseny?
Internet hírek
2012-03-01 13:17
A magyar 4G szolgáltatások jelenleg még nem érik el a nemzetközi standard 100 Mbit/s, de inkább 1 Gbit/s minimum sebességét. Ugyanakkor a felhasználók nem is annyira a sebességet, mint inkább az alacsonyabb árat, és a nagyobb lefedettséget preferálják. Jóllehet még a készülékválaszték is gyászos.
Tovább...
 
Nem a görög a legsúlyosabb recesszió
Válság
2012-02-28 18:36
Az 1930-as évek nagy válsága, az 1870-es évtized "hosszú válsága", Tádzsikisztán 1989 után, Libéria 1980 és 1997 között, vagy az 1840-es évek ír éhínsége mind mélyebb recesszió volt, mint a jelenlegi görög. Az 1990-es években Svájc is komoly gondokkal küzdött.
Tovább...
 
K+F+I támogatás: 75 milliárd forint 2012-ben
EU, Pályázat
2012-02-28 18:24
A magyar kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) 2012-ben mintegy 75 milliárd forint pályázati támogatásra számíthat. A keretösszeg nemzeti és európai uniós strukturális forrásokból áll össze. A pályázatok egy részét már kiírták, illetve várható, hogy március közepéig, illetve június végéig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újabbakat fog meghirdetni.
Tovább...
 
Adatközpont fogalomtár készült
IT hírek
2012-02-28 17:48
Az információs és kommunikációs technológia szektorban az adatközponti szolgáltatások jól elkülöníthető tevékenységi kört alkotnak. A növekvő jelentőségű szegmens most új fogalomtárat kapott, amely széleskörűen tárgyalja a szakma definícióit. Létrehozói referenciadokumentumnak szánják.
Tovább...
 
Alacsony szinten a megtakarítások aránya
Válság
2012-02-25 13:30
A magyar lakosság legnagyobb hányada a váratlan költségekre képez tartalékokat, míg autó-, illetve lakásvásárlásra, vagy nyaralásra kevesebben tesznek félre. A válság felértékelte a biztonságot nyújtó pénzügyi megtakarítási lehetőségeket, így vezet a bankbetét. Észrevehetően visszaesett ugyanakkor az életbiztosítások és az önkéntes nyugdíjalapok népszerűsége.
Tovább...
 
ACTA - Társadalmi egyeztetést szorgalmaz az IVSZ
Internet hírek
2012-02-17 14:15
Az IVSZ szerint nagyobb kockázattal kell szembenézniük az induló startup vállalkozásoknak a jelenlegi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) miatt. A ratifikálás előtt széleskörű társadalmi egyeztetés javasolt, hogy minden érintett érdeke kiegyensúlyozott legyen.
Tovább...
 
Egy fecske is csinálhat nyarat - Startup Underground 2012
Magyar vállalkozás hírek
2012-02-14 15:08
Az immáron ötödik Startup Underground 2012. március 8-án lesz a Corvin Moziban. A mára leginkább csak a nevében underground rendezvény idén a nemzetközi siker lehetőségeit tárgyalja. Nagy esélynek ígérkezik, hogy a résztvevők a Singularity University regionális versenyébe is benevezhetnek.
Tovább...
 
Elindult az első magyar műhold
Magyar vállalkozás hírek
2012-02-13 11:18
Néhány perccel ezelőtt útnak indították az első magyar műholdat. A start itthoni tizenegy órakor volt, amikor az Európai Űrügynökség (ESA) Vega hordozórakétája a Masat-1 műholddal felemelkedett. Élő közvetítéssel és animációkkal nézhető.
Tovább...
 
Még több tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 64 / 211
Kapcsolódó témák


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |