2022-01-27 09:52 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Az e-Learning költségei Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Domán Csaba   
2006-07-03 11:41

Az elektronikus oktatás bevezetésének egyik fő oka volt a költségcsökkentés, ugyanis a számítógépes tanulási formák hozzájárulnak az utazási költségek csökkentéséhez és redukálódik az az idő, amelyet a dolgozók a munkahelyükről hiányoznak.

Azonban ezek az elvárások gyakran meghiúsultak: Sokszor a létrehozott e-Learning megoldások jelentősen magasabbak lettek, mint a megspórolt költségek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ez elegendő ok lenne az e-Learning bevezetése ellen.

Mint látjuk az elektronikus tanulás koncepciója általában több ráfordítást igényel és drágább, mint a hagyományos személyes jelenlétet megkövetelő kurzusok. A befektetések így inkább a sok alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknak érte meg, míg a kis-és közép vállalatoknál egyszerűen hiányzott a "kritikus tömeg".

Ezzel együtt rá voltak utalva a tiszta "vásárlási termékekre". Ezek komplett, előkészített kurzusok, amelyek mint CBT (computer alapú tanulás) vagy WBT (web alapú oktatás) jelennek meg a kereskedelemben. Habár ezek költségkímélők az e-Learning szakértői mégis a termékek nem megfelelő minőségére panaszkodnak, mert ezek a termékek nem illeszkednek a vállalkozók szükségleteihez. Másrészt a munkavállalók nélkülözik az egyéni segítségnyújtásokat.

E probléma miatt indult el Németországban a LERNET. A LERNET-projekt ágazatokra vonatkozó e-Learning kínálattá fejlődött megfizethető árakkal. Az alábbi elszámolási modellek jelentek meg a projektben:

- A moduláris és granuláris e-Learning kínálatoknak az az előnyük, hogy a felhasználó vállalatoknak nem kell egy komplett kurzust megrendelni. Csak azt a tartalmat kell megfizetniük, amelyre a saját továbbképzési anyagához szüksége van - az elszámolási modell ebben az esetben óránként történik. Ennek a modulnak a költségeit úgy csökkentették, hogy a kínálók többféleképpen használhatják, azaz különböző kurzusokon.
- Kedvező ajánlatokat nemcsak a tisztán eLarning ajánlóknál kellene keresni, hanem a hagyományos kurzusokkal rendelkező továbbképzési intézeteknél is. Egyre több szervező túllép azon, hogy a hagyományos kurzusukat kevert tanulási kurzussá alakítsák át: a kurzus részeit otthon és a munkahelyen is el lehet sajátítani az elektromos oktatással. Ezeknek a kevert kurzusoknak az árai hasonlóak a jelenlétet megkövetelő kurzusokéhoz.
- Ha a tanulási szükséglet még nem világos és a továbbképzésnek túlnyomórészt látra szólóan kell történnie, akkor ajánlatos egy előfizetési modell. Az éves díj megfizetésekor a résztvevő megkapja a hozzáférést minden rendelkezésre álló tanulási modulhoz és eszközhöz, igény szerint hozzákapcsolva egy közösséghez vagy egy személyes segítővel tartja a kapcsolatot.

Mindenesetre az e-Learning felelősöknek megéri egy meghatározott területen a lehetséges résztvevőket idejében felderíteni. Így lehet a legjobb költségvetési modell mellett szóló döntést meghozni.

Természetesen kedvező árnál mindig felmerül a minőség kérdése is: mennyire jó egy olyan tanulási alkalmazás, amelyet egy száraz termelés értelmében állítottak elő? Ahhoz, hogy ezt megítéljük, az elmúlt években minőségi mértékeket fejlesztettek ki, amelyek az elektronikus oktatásban illetékeseknek tájékoztatást adnak.

Ez mindenekelőtt egy kínálati helyzet, ami az elektronikus oktatásban döntők számára megmutatkozik.
Utolsó frissités ( 2006-07-03 11:41 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |