2018-01-24 04:33 | Vállalkozás-online.hu - vállalkozás működtetése
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 32 vendég van az oldalon.
Kapcsolat az ügyféllel Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2006-09-14 19:51

Kapcsolat az ügyféllelAz ügyfélkapcsolatok ápolása túlmutat az egyszerű ügyfélszolgálaton. Az emberek emberekkel szeretnek üzletet kötni, mégpedig olyanokkal, akik figyelnek rájuk. Ha igazán gondoskodunk az ügyfeleinkről, akkor ők is gondoskodni fognak rólunk.Ön azt gondolja, hogy irodaszereket árul, lakberendezési tanácsadást ad, nyomdai szolgáltatást nyújt, pénzügyi tanácsadást értékesít, de valójában nem erről van szó: megelégedettséget ad el. Még, ha a termékünket vagy szolgáltatásunkat egy cég az aki megveszi, a vásárlásról nem a cég maga fog dönteni, hanem egy ember. Ön is mint döntéshozó ember dolgozik a vállalkozásában, ezért érdemes megtanulni, hogyan éreztetheti ügyfeleivel azt, hogy fontosak az Ön és a vállalkozása számára. Ez mind a vállalkozás elindításában, mind pedig a későbbi értékesítések során segítségére lehet.

Gondoljunk egy hétköznapi példára: ha bemegyünk reggel a kedvenc kávézónkba, vagy a sarki kisboltba, és a szokásosat kérjük, akkor a pincér, vagy az eladó pontosan fogja tudni mit is kértünk. Persze ugyan ez a helyzet máshol a csapossal is. Mint vendég, igen jó közérzettel fogunk legközelebb is betérni a helyre, mert tudjuk, hogy ott ismernek minket, törődnek velünk, érezzük, hogy fontosak vagyunk. Csakúgy mintha otthon lennénk, vagy vendégségben a barátunknál! Ez a példa nagyon jól szemlélteti azt, hogy mit is kell elérnünk a saját ügyfeleinknél, bármilyen téren tevékenykedi is a vállalkozásunk.

Egyszerű tipp, de a nagyobb forgalmú vállalkozók elfelejtenek bemutatkozni, illetve megkérdezni az ügyfelük nevét, pedig érdemes nevén szólítani potenciális vásárlónkat az értékesítés folyamán. Érdeklődjünk, hogy mire is szeretné használni termékünket vagy szolgáltatásunkat, milyen körülmények hathatnak a használatra. Ha ezeket az információkat megkapjuk ügyfelünktől, akkor segíteni tudunk a döntésben, amivel éreztetni tudjuk, hogy igenis törődünk ügyfelünkkel. Ezzel akár visszatérőket is tudunk szerezni, akik a legértékesebb ügyfeleink lesznek. Az ügyfelek visszajelzésetit mindig figyelmesen hallgassuk végig, mert felhasználhatjuk a későbbiekben. .
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
Még nem regisztrált? Regisztráljon most
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |