2019-04-23 12:59 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Év Internetes Kereskedője Díj

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 27 vendég van az oldalon.
Év Internetes Kereskedője Díj Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2006-11-10 00:00

Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott "Év Internetes Kereskedője Díj" 2006. évi nyertese az online piacteret működtető VATERA.hu weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a PPO.hu.

Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes kiosztására 2006. november 8-án az Inter-Európa Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a VATERA.hu jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa "Az Év Internetes Kereskedője 2006" megjelölését, valamint az alapítók és a médiatámogatók által felajánlott online kampányt, és számos további kedvezményt is igénybe vehet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit az online piacon egyedülálló, egyenlegfeltöltő portál, a PPO.hu nyert meg.

A Vatera.hu Magyarország legnagyobb aukciós piactere. A Medián Webaudit (www.webaudit.hu) mérése alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók száma meghaladja a 220.000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 370.000-et. Az össztermékek kínálata eléri az 1 milliót. Az oldalra naponta átlagosan 42.000 termék kerül feltöltésre, 22 kategóriában. A tavalyi átmenő forgalma elérte a 2,7 milliárd forintot, idén pedig 4,5 milliárd forint várható. Az adatok rámutatnak arra a tényre, hogy a Vatera.hu az elmúlt időben egy közösségi oldal szerepét is betölti: "vaterázni" divat és szórakozás is egyben. A Vatera.hu Kft.-t 2000. év végén magyar magánszemélyek alapították. Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában van.


A www.ppo.hu internetes kényelmi szolgáltatásokat kínáló oldal tulajdonosa az Investech Kft., amely Magyarország egyik vezető internetes vállalkozása az általa üzemeltetett oldalakon keresztül végrehajtott online bankkártyás fizetési forgalom alapján. A 2004-ben alakult, nemzetközi háttérrel is rendelkező cégcsoport fő tevékenységi köre az interneten keresztül elérhető elektronikus alapú, innovatív szolgáltatások fejlesztése és értékesítése. Jelenleg egyéni ügyfelek körében a legkedveltebb szolgáltatása a prepaid mobilegyenlegek interneten keresztüli feltöltése (partnerek a Pannon, T-Mobile és a Vodafone), míg üzleti ügyfelek leginkább a gyors bevezetést és teljes körű ügyintézést kínáló Bankkártyás Fizetési Package-et veszik igénybe. A folyamatosan bővülő portfolióban megtalálható többek között az online biztosításkötés és az újság-előfizetés is, de 2007-ben még több új, várhatóan kiemelkedő érdeklődésre számító termék internetes felületre való átalakítása várható az Investech Kft. jóvoltából.

A szavazás A közel 1000 jelölt áruházból a legtöbb szavazatot kapott TOP 10 internetes áruház az alábbi volt: Bookline.hu, Dvdrent.hu, Edigital.hu, Fotexnet.hu. Lencsebolt.hu, Netpincér.hu Ppo.hu, Surányihifi.hu, Vatera.hu, Xpress.hu.­ A szoros versenyben többen már másodszor kerültek be a döntőbe, ilyen a tavalyi győztes, a Bookline, a Netpincér és a Fotexnet, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A döntősök közé két dvd-bolt és kölcsönző is bekerült ( Dvdrent.hu, Xpress.hu), a Fotex csoportot pedig két online áruházával is a legjobbak közé szavazták. További érdekesség, hogy a legnépszerűbb tízből három olyan online piactér is szerepelt, akiknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek. Érdekesség, hogy bizonyos szűk szegmenseket kiszolgáló áruházakból is (Lencsebolt, Surányihifi, Xpress) egyre többen képviseltették magukat a legjobbak között.

A zsűri a döntéshez többek között értékelte a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. Az igen szoros versenyben szinte fej-fej mellett versengtek az online piac legnagyobb képviselői, melyek közül a Vatera folyamatosan növekvő dinamikus fejlődésével tört az első helyre. Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedőjét a TOP 30, legtöbb szavazatot kapott kereskedő közül választotta ki a zsűri.

A szakmai zsűri neves hazai szervezetek képviselőiből állt: Budapesti Corvinus Egyetem eBusiness Kutatóközpont, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Információ és Tudásmenedzsment Tanszék, Central European University, Index.hu, Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Inter-Európa Bank, Kirowski, Origo.hu, Portfolio.hu (NET Média Rt.), Sanoma Budapest Zrt., Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért. A díj médiatámogatói: [origo], az Index, a Portfolio.hu, az Admail és az eBroker.

Az internetes közönségszavazás 2006. szeptember-októberében zajlott a http://www.evker.hu oldalon .

Utolsó frissités ( 2007-03-06 16:01 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |