2019-06-18 03:53 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow 4 biztosan várható VOIP-os trend 2007-ben

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 33 vendég van az oldalon.
4 biztosan várható VOIP-os trend 2007-ben Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Szekeres Viktor   
2007-01-17 19:12

Hogyan könnyíti meg életünket a VOIP 2007-ben? Milyen újdonságok várhatóak - tette fel a kérdést egy kíváncsiskodó minap egy konferencián. Az iparág hihetetlen fejlődése miatt a kérdésre nehéz egyértelmű válasz adni, de az egész évet meghatározó néhány trend már most is kirajzolódni látszik.

1. trend: A PC nélküli VOIP elterjedésének éve lehet 2007 Idén minden eddigi árbevételi rekordot megdöntenek az IP telefonokat és átjárókat (gateway) gyártó cégek. Ugyanis legtöbbünk nem szereti a PC-hez csatlakoztatott fülhallgatót és mikrofont használni + szoftverT telepíteni, hanem egész egyszerűen csak ingyen szeretnénk telefonálni.

Számukra jelent igazi áttörést az ún. gazdaságos (kevesebb,mint 20 ezer forint) Ip telefonok és átjárók (angolul: gateway, mely a hagyományos telefont VOIP-ossá alakítja) elterjedése. Ugyanis ezek a készülékek elérték azt az alacsony árszintet ahol már várható tömeges elterjedésük. „A 2007-es év lesz az első, amikor megközelítőleg annyi IP telefont fognak rendelni tőlünk, mint hagyományosat” – világosít fel a piaci helyezetről Sándor Zoltán a Gloster telekom műszaki ügyvezetője.

A végfelhasználó persze csak nyer az ügyön: nem kell újratanulnia a telefonálást, mégis ingyen, de minimum olcsóbban beszélhet. Nem is beszélve arról, hogy számos olyan kényelmi szolgáltatáshoz jut (pl. nem fogadott hívások kezelése, többféle csengőhang, hangposta stb.), melyre eddig csak mobiltelefonja volt képes.

2. trend: 2007 a „fix díjért korlátlan forgalom” csomagok éve lehet Decemberi hír,hogy mindössze 15 dollárért (kb. 3000 Ft) egy teljes évig díjmentesen hívhatnak amerikai és kanadai vezetékes számokat a Skype – sajnos csak - amerikai felhasználói. Továbbra is ingyenes maradt a hálózaton belüli (Skpye - Skype) hívások. Több amerikai távközlési blog és fórum szerint az akció bomba-siker volt, bár a Skype üzleti titokként kezeli az új előfizetők számát.

A „fix díjért korlátlan forgalom” logikát nagyon kedvelik a hazai előfizetők is. Emlékezzünk csak vissza, mekkora siker volt nálunk az akkor még Matáv (ma már T-com) Mindenkinet akciója, melynek keretében este hat után korlátlanul hívhattunk helyi számokat mindössze havi 4000 Ft-ért. Jó lökést adhat a fix díjas díjcsomagok piacának a tavaly szeptemberi adótörvények. Ugyanis a fix díjas díjcsomagok teljesen egészében telefonadó-mentesek, mert a szolgáltató csak adómentes előfizetői díjat számláz és nem adóköteles percdíjakat.

Példa: Ha egy szolgáltató azt mondja például hogy pl. „Kisvállalkozói csomag” mely 500 perc forgalmat tartalmaz pl. 15 000 Ft-ért akkor ez az összeg (500 percig) teljes egészében telefonadó-mentes. Az eredmény: kevesebb adminisztráció, elégedettebb ügyfelek.

"Fix díjért korlátlan forgalom csomagra kis telefon szolgáltatótól ne számítsunk, ez ugyanis olyan előfizetői toborzási megoldás, mely csak a multicégeknek éri meg” - világosít fel Sándor Zoltán.

3. trend: Fókuszba kerül a lehallgathatatlan VOIP Az ingyenesség fényében a VOIP lehallgathatósága árnyékban marad a magánelőfizetők előtt, akik csak barátaik, rokonaik hívására használják ezt a technikát. Ellenben az üzleti előfizetők számára az ingyenesség helyett egyre inkább fontosabb kérdéssé növi ki magát a VOIP-os hívások biztonsága. Senki sem szeretné ugyanis, hogy titkos üzleti beszélgetési versenytársai tudomására jusson.

A internet telefónia nagy előnye, hogy míg a vezetékes- és mobilbeszélgetéseket a törvény általi lehetőség szerint az állami titkos-szolgálai szervek lehallgathatják, addig a VOIP-os hívásokat (megfelelő adatbiztonsági-technikákkal) szinte a feltörhetetlenségig lehet titkosítani. „Ezen a téren hihetetlen nagy az érdeklődés, mert a technika megelőzte a jogalkotást.” - avat be a szakértő.

4 trend: Új izgalmas készülékekek és új piaci szereplők a piacon A kütyümániások legizgalmasabb kérdése természetesen idén is az, hogy milyen új készülékekkel vághatnak fel barátaik előtt 2007-ben. A telefonipar őket sem hagyja izgalom nélkül: a minap jelentették be a Apple legújabb a valaha zenelejátszókénak fejlesztett üdvöskéjét az Iphone piacra dobását, mely GSM telefon, Mp3 lejátszó és internet böngésző is egyben. Hozzáértők szerint a készülék sikerének kulcsa az USA-beli almás cégtől megszokott egyszerű kezelhetőség lesz.

De a PDA (kézi számítógép) tulajdonosok is örülhetnek, mert készülékeikre várhatón egyre több ingyen letölthető felhasználóbarát VOIP-os szoftver (ún. Softphone) készül, ami lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli internetet (Wlan-t) használva is tudjanak VOIP-on telefonálni. A hazai vállalati előfizetők számíthatnak egy teljesen újszerű magyar fejlesztésű CD-ről futtatható „plug n' play” VOIP alközponti megoldásra, még az év első negyedévben.

Amerikai szakértők a 2007-es intenet-telefon ipar legnagyobb változásának a Microsoft beszállását tartják. A telefóniában már évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Nortellel közösen fejlesztik saját VOIP-os megoldásukat, melyet a tervek szerint a redmondi óriás legújabb operációs rendszerére a Windows Vistára lesz optimalizálva. Az, hogy ez milyen hatással lesz az eddig zömében linux-alapú internet-telefónia világára azt egyelőre pontosan senki nem tudja megjósolni. De ha Bill Gates cége követi az eddig már többszörösen bevált piacszerzési stratégiáját: 2008-tól jelentős piac-átrendeződésre lehet számítani.

Forrás: www.alkozpont.net

Utolsó frissités ( 2007-02-24 01:24 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |