2020-09-20 09:59 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Májustól szünetelhet a Lánchíd Faktoring Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
bankweb.hu   
2007-03-28 12:02

A BankWeb.hu információi szerint a gazdasági tárca április 30-ával ismét felfüggeszti a Lánchíd Faktoring Programot, ez akár annak végét is jelentheti.

A kis- és középvállalkozásoknak államilag finanszírozott kamattámogatást nyújtó, egy éve újraindított program szüneteltetését annak eredménytelensége indokolja. Értesülésünk szerint a tárca úgy látja, hogy a kamat- és díjtámogatásokon alapuló konstrukciók nem elég hatékonyak, mivel azok gyakran a közvetítő pénzügyi szervezetet finanszírozzák, vagyis nem jutnak el a támogatni kívánt cégekhez.

A vállalkozói körbetartozások kezelésére vonatkozó kormányzati lépésekről szóló 1030/2006. (IV.30.) kormányhatározat 4. pontja értelmében a mikro- és kisvállalkozások részére 3%-os állami kamattámogatással, módosított támogatási feltételekkel és szükség esetén hitelgaranciával a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) újraindította a Lánchíd Faktoring Programot.

A Programot 2003. szeptemberében a GKM azzal a céllal indította el, hogy a mikro- és kisvállalkozások széles körében elterjessze a faktorálást, mint a likviditás-finanszírozás fejlett gazdaságokban sikeres eszközét. A faktorálás keretében a finanszírozó szervezet megvásárolja és beszedi egy vele szerződő vállalkozás rövid lejáratú, halasztott fizetési határidejű, le nem járt követeléseit.

A korábbi Program egy átmeneti felfutás után úgy tűnt, hogy nem tudta kellő mértékben növelni a faktorálásba bevont vállalkozások számát. A támogatási források szűkössége miatt ezért a GKM tavaly a felüggesztése mellett döntött.Még most van lehetősége a 3%-os kamattámogatás igénybevételére!!! A Program ismertetőjét itt találja.

Utolsó frissités ( 2007-03-28 12:02 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |