2022-01-27 09:16 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Konferenciával ünnepelt a 15 éves Magyar Fejlesztési Bank Rt

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Konferenciával ünnepelt a 15 éves Magyar Fejlesztési Bank Rt Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-06-29 00:56

Másfél évtizeddel ezelőtt hozták létre a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság jogelődjét - kezdte nyitóbeszédét Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója. "Globális kihívások - fejlesztési dilemmák" címmel nagyszabású konferenciát szervezett a bank.


Az évforduló alkalmából szervezett konferencián köszöntötte az előadókat, Simor Andrást, az MNB elnökét, Philippe Maystadtot, az Európai Beruházási Bank (EIB) elnökét, Berend T. Iván akadémikust, a Los Angeles-i California Egyetem (UCLA) professzorát, aki előadásában a Közép- és Kelet-Európában, valamint Magyarországon az elmúlt 15 évben zajlott társadalmi-gazdasági átalakulásról beszélt. Czirják Sándor, az MFB Rt. vezérigazgatója az MFB hazai gazdaság fejlesztésében játszott szerepét elemezte. A tanácskozás résztvevőit a Kormány nevében a díszebéden köszöntötte Veres János pénzügyminiszter. A plenáris ülést követően Gál Péter egyetemi tanár, az MFB Rt. vezető közgazdásza témavezetésével neves gazdasági szakértők kerekasztal-beszélgetést folytattak a magyar gazdaság felzárkózásáról és alkalmazkodási trendjeiről.

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság „Globális kihívások – fejlesztési dilemmák” címmel nagyszabású konferenciát szervezett abból az alkalomból, hogy 15 évvel ezelőtt hozták létre az MFB jogelőd szervezetét. Erős János vezérigazgató köszöntőjében így fogalmazott: „15 év a bankok működésében nem számít hosszúnak, de vannak olyan időszakok, amikor néha nagyobbat fordul a világ néhány hónap, év alatt, mint évtizedek hosszú során.” A vezérigazgató szerint az MFB másfél évtizedes múltjának jelentőségét sem pusztán az idő adja, sokkal inkább az a fejlődés, kivételes átalakulás, amelyet mára Magyarországgal együtt maga mögött tudhat.

A konferencián részt vett és felszólalt Philippe Maystadt, az Európai Beruházási Bank elnöke, aki az intézménynek az uniós fejlesztéspolitikában betöltött szerepét elemezte. A legjobb minősítéssel, AAA ratinggel rendelkező EIB tevékenységéről elmondta: „A bank hitelnyújtása főként olyan szektorok fejlesztésére irányul, mint a közlekedés, az energetika, a kommunikációs hálózatok, az ipar, a települési infrastruktúra, valamint a vízi közművek és a humán tőke.” A bank elnöke kiemelte, hogy az Európai Beruházási Bank 2006-ban 45,8 milliárd euró összegű hitelt nyújtott, amiből kereken 5 milliárd jutott az újonnan csatlakozott országok fejlesztéseire.

„A Magyar Fejlesztési Bank hosszú utat tett meg az elmúlt 15 év alatt, amíg szerepe letisztult, és az uniós tagorsz ágok fejlesztési bankjaihoz, intézményeihez hasonló szereplő vált belőle” – hangsúlyozta Czirják Sándor vezérigazgató. Előadásában kiemelte, hogy az MFB piaci szereplőként a kormányzati gazdaság- és fejlesztéspolitika törekvéseit szolgálja, hidat képezve a vállalkozások, az önkormányzatok és az agrárium szereplői felé. A Bank továbbfejlesztett stratégiája segíti a Magyarország európai uniós tagságával a fejlesztésre, a modernizációra, a versenyképesség javítására megnyílt, minden korábbinál kedvezőbb lehetőségek kihasználását.

A jubileumi konferencián előadást tartott a neves gazdaságtörténész, Berend T. Iván, az MTA és a Brit Akadémia tagja, az UCLA (University of California, Los Angeles) egyetemi tanára. A professzor az elmúlt 15 év társadalmi-gazdasági átalakulási folyamatait – térségi összefüggésekbe ágyazva – mutatta be, kiemelve a Közép- és Kelet-Európában, illetve Magyarországon végbement fejlődés sajátosságait, hasonló és eltérő momentumait. „Térségünk egésze, és az egyes országok felzárkózási esélyei az EU kibővülésével javultak, de világos fejlesztésstratégiára, a konvergencia folyamatok felgyorsítására és kiteljesítésére van szükség ezeknek az esélyeknek a valóra váltásához” – hangsúlyozta az akadémikus.

A plenáris előadásokat követő díszebéden Veres János pénzügyminiszter köszöntötte a tanácskozás előadóit és meghívott résztvevőit.

Gál Péter egyetemi tanár, az MFB vezető közgazdászának vitavezetésével kerekasztal-beszélgetésre került sor a magyar gazdaság felzárkózási és alkalmazkodási trendjeiről. A témáról neves gazdasági és pénzügyi szakértők fejtették ki véleményüket, köztük: Pulai Miklós, a Bankszövetség korábbi elnöke, Hetényi István egykori pénzügyminiszter, Bod Péter Ákos, volt ipari és kereskedelmi miniszter, egykori jegybankelnök, Palánkai Tibor, akadémikus, Inotai András, egyetemi tanár, az MTA Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója, valamint Oblath Gábor, a Monetáris Tanács tagja és Peter Berger, a VUEBA (Vienna University of Economics and Business Administration) professzora.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |