2021-04-13 05:05 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow Hasznosítható stressz

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 8 vendég van az oldalon.
Hasznosítható stressz Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-07-10 22:31

Ha már nem menekülhetünk a stressz elől, akkor legalább tanuljuk meg a hasznunkra fordítani. Ha előnyt is lehet kovácsolni belőle, akkor igyekezzünk kihasználni, mert ezzel növelhetjük a magunk és a vállalkozásunk eredményességét.Gondolkodjunk pozitívan A stressz automatikusan negatív gondolkodásra késztet, ami egyértelműen nem használ. Ehelyett, szedjük össze magunkat, gyűjtsük össze pozitív gondolatainkat és essünk neki. A pozitív gondolkodás segíti a céljaink elérését, és lehetővé teszi, hogy a legkisebb áldozattal lépjünk túl a stressz által jelentett korláton.

Mondogassuk magunknak, hogy "teljesíteni fogom ezt a határidőt" vagy hogy "ez nem probléma, meg tudom oldani" - használjuk a stresszt adrenalinként.

Maradjunk egészségesek Együnk megfelelően, végezzünk testmozgást és tartsuk be a megszokott alvási ritmusunkat, hogy egészségesek maradjunk. Ha mentálisan és fizikálisan is jó formában vagyunk, eredményesen vehetjük fel a harcot a stressz ellen.

A stressz hasznos lehet! A legújabb kutatások arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a stresszt tárt karokkal kell fogadnunk. Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a stressz:

  1. Meggátolja a rák kiújulását
  2. Csökkenti a szívinfarktus veszélyét
  3. Növeli a várható élettartamot
  4. Megerősíti az immunrendszert
  5. Növeli az agykapacitást
Nos, jobban érzi már magát? Valószínűleg nem, de ha netán stresszelne, legalább nem tűnik majd teljesen kilátástalannak a helyzet.

A stressz annak a jele, hogy a testünk felkészül a cselekvésre. Ha stressz alatt állunk, a testünk feltöltődik kémiai anyagokkal, a szívünk gyorsabban ver, az izmaink megfeszülnek, és jobban összpontosítunk. Ezek a változások lehetővé teszik, hogy megbirkózzunk a határidőkkel, vagy átadjuk a rossz hírt egy fontos vevőnek. Röviden: a stressz segít a feladataink megoldásában, ha nyomás alatt állunk.

Összefoglalva A stressz mindig is része lesz a munkával töltött időnknek, és mint cégtulajdonosok vagy menedzserek, Isten legyen hozzánk irgalmas! Ebből következik: meg kell tanulnunk a stresszel bánni, és "irányítani" is azt, hogy ne menjen az üzletünk rovására.

Ahogyan azt mindannyian tudjuk, a stressz fizikai és pszichológiai problémákat is okoz, ezért már korán fel kell tudnunk ismerni a jeleit, hogy cselekedhessünk, és megakadályozhassuk a további, komolyabb következményeket. Sok olyan technika létezik, amely segíthet a stressz kezelésében, és ha úgy döntünk is, hogy csak egyet fogunk megjegyezni közülük, akkor azt az egyet jól jegyezzük meg, és használjuk is megfelelően.

Mindig észben kell tartanunk, hogy a stressz bizonyos szempontból egészséges is lehet. Gondoljunk arra, hogy stressz nélkül nem lennénk képesek elvégezni a feladatainkat, ha nyomás alatt vagyunk, ezért bizonyos mértékig el kell fogadnunk létezését.

Mint mindig, jó egészséget kívánunk most és a jövőben is… De, hogy hogyan bánnak az egészségükkel, már önökön múlik.
Utolsó frissités ( 2008-02-21 14:21 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |