2021-04-13 03:09 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow Stresszkezelés

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 8 vendég van az oldalon.
Stresszkezelés Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-07-30 22:43

Nem telhet el nap anélkül, hogy estére mindannyiunknak be kelljen látni: a stressz elkerülhetetlen. Cikkünkben a stresszkezeléssel foglalkozunk, a képességgel, hogy a szemébe nézzünk és azt mondhassuk: le tudom győzni. Egészen mostanáig féltünk a stressztől, de ha elolvassuk a cikket (és az itt megírtakat a gyakorlatban is alkalmazzuk), magabiztos viselkedéssel felülkerekedhetünk a stresszen.


A következőkben néhány alapvető tanácsot adunk arra, hogyan vegyük fel a harcot a stressz ellen, bár természetesen ajánlott a saját, jól bevált módszereinket is alkalmazni.

Beismerés Először is lássuk be, hogy a stressz a problémánk forrása. Sokan abban a tévhitben ringatják magukat, hogy ez valami olyasmi, ami velük sohasem fordulhat elő. Ha így teszünk, csak súlyosbítjuk a dolgokat. Ha belátjuk, hogy ez igenis létező probléma, már el is kezdtük a kezelését.

Fizikai aktivitás A testmozgás segíthet a stressz csökkentésében. Kipróbálhatjuk akár a futást, a sétát, a fallabdát, a súlyemelést stb., de mindeközben kapcsoljuk ki agyunkat: ne felejtsük el - az agy is egyfajta izom.

Beszéljünk róla Osszuk meg másokkal is problémáinkat, beszélgessünk az környezetünkben élőkkel. Ami bánt, az olyan, mintha súlyokként nehezednének ránk. Ha megosztjuk másokkal problémáinkat, azzal könnyítünk a ránk nehezedő súlyon, és segítséget kapunk a megoldás keresésében. Csoporttárs, élettárs, szülő vagy a barátok is lehetnek azok, akik kirángatnak a bajból. Soha ne féljünk tanácsot kérni - ilyen gond bárkivel megeshet.

Sírjuk ki magunk Ez Önöket is érinti, Uraim! A stressz mindannyiunkat sírásra is késztethet, de igazából ez nem is olyan rossz. A sírás a testben lévő feszültség előtt nyitja meg az utat, ugyanakkor természetes antibiotikumként is hat, amelytől sokkal jobban érezzük magunkat.

Nevessünk Valószínűleg ez az utolsó dolog, ami az eszünkbe juthat, amikor stressznek vagy kitéve, de van úgy, hogy már annyira betemetett, hogy nem is tehetünk mást csak nevetünk. Persze, talán kissé túlzásnak hangzik, de bizonyára hallotta már a kifejezést: "a nevetés a legjobb gyógyszer".

Próbálja csak ki - meséljen egy viccet a kollégáknak, vagy olvasson valami mókás történetet, esetleg nézzen humoros műsorokat, weboldalakat.
Utolsó frissités ( 2008-02-21 14:22 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |