2022-01-27 09:11 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Marketing arrow Tippek és tanácsok a sajtóközlemény írásához

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 1 vendég van az oldalon.
Tippek és tanácsok a sajtóközlemény írásához Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-08-28 22:42

Amennyiben saját magunk írjuk a cikket, rengeteg dolgot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy az profi legyen. Bár elképzelhető, hogy a cikket a továbbiakban még átszerkesztik, fontos, hogy olyan formába öntsük, ami elnyeri az újságírók tetszését.A cikk felépítése A lap bal felső sarkában adjunk meg a levél címsorát (a "Sajtóközlemény" például megfelelő). Közvetlen ez után, egy sort kihagyva adjuk meg az általunk megfelelőnek tartott időpontot a cikk nyomtatásba kerülésére, "AZONNALI KÖZLÉSRE" ha gyorsan szeretnénk megjelentetni, vagy pl. 200X. JANUÁR 19. UTÁN, ha a jövőben.

Hagyjunk ki még egy sort és adjuk meg a vállalkozásunk kapcsolattartójának összes szükséges elérhetőségét (név, cím: otthoni és munkahelyi, telefonszám: otthoni, munkahelyi és fax szám, e-mail cím)

Két sor kihagyása után vastagított betűkkel adjuk meg a cikk címsorát, használjunk nagy betűket minden sor kezdetén. Húzzuk alá a címsort.

Most következik a cikk első és egyben legfontosabb bekezdése. Elképzelhető, hogy a cikkünk több bekezdésből fog állni, azonban létfontosságú, hogy az egész cikkünket összefoglaljuk az elsőben, mivel helyhiány miatt lerövidíthetik. Ezen kívül az olvasók érdeklődését is fel kell keltse, ha azt akarjuk, hogy az egész cikket elolvassák.

A cikk formázása Használjunk A4-es méretű papírt. A margók ne legyenek 2,5 cm-nél kisebbek a lap mindkét oldalán. A lapnak mindig csak egy oldalára nyomtassunk, soha ne mindkét oldalra.

Gépelésnél használjunk 1,5-es vagy dupla sorközt, hogy a cikk olvasható legyen, és ha szükséges az újságírók könnyen belejavíthassanak.

A bekezdéseket azon az oldalon fejezzük be, ahol elkezdtük, ne válasszuk szét őket úgy, hogy egy másik oldalon folytatódjanak. Ha egynél több lapot használunk fel a teljes cikkhez, azt jelezzük a következő szöveg használatával a lap alján, közepén: - folyt. - (ne hagyjuk ki a gondolatjeleket sem) A következő szimbólumokkal jelöljük a cikk végét az utolsó bekezdés után, a lap közepén: # # #

Hogyan tegyük olvashatóbbá/információdúsabbá? A szövegbe tökéletesen illeszkedhet egy szakértőtől, esetleg saját magunktól származó idézet a szóban forgó témával kapcsolatban. Ez lehet az ön személyes véleménye vagy további információ.

Mi mást kell még tartalmaznia a sajtóközleménynek? Küldjünk egy friss fotót a kapcsolattartó személyről, akinek az adatait a cikkben megadtuk. Küldhetünk fotókat a vállalkozásunkról is (részlegek, irodák, stb.). Ezek a fotók növelhetik a cikk kiadásának esélyét és esetleg, nyomtatásba is kerülhetnek.

Utolsó frissités ( 2009-01-07 12:01 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |