2021-04-13 03:53 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Díjazott vállalatok

Díjazott vállalatok Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-11-05 10:56

A Szépművészeti Múzeumban adták át az idei Figyelő Top 200 díjakat a legjobban teljesítő vállatok részére. Idén rendhagyó módon a CSR elvek figyelembevételével került megrendezésre, és idén először a vállalatokat a társadalmi elkötelezettségük szempontjából is értékelték és díjazták a szervezők.A Figyelő Top 200 Gálát, amely a magyar gazdasági és politikai élet vezetőinek egyik legfontosabb informális találkozója, nyolcadik alkalommal rendezte meg közösen a Figyelő üzleti és gazdasági hetilap és a Gundel Étterem. A gálán, amely az első CSR (vállalatok társadalmi felelősségvállalása) elvek alapján megrendezett esemény Magyarországon, a legnagyobb vállalatok vezetői mellett több miniszter, kormánybiztos és hazánkba akkreditált nagykövet is részt vett. Mr. Stephen Timms, a brit versenyképességért felelős minisztérium CSR minisztere videó-üzenetében köszöntötte a gála résztvevőit, és elismerését fejezte ki a szervezők figyelemfelhívó kezdeményezése iránt a környezeti és társadalmi felelősségvállalás terén.

A Figyelő Top 200 Gála az előző üzleti év lezárását is jelenti, hiszen itt derül ki, hogy mely hat vállalat kapja meg a tavalyi teljesítménye alapján a Figyelő Top 200 díjat. Az idei győztesek kiválasztását a korábbi évekhez hasonlóan, idén is egy zsűri segítette, amelynek tagjai dr. László Géza, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója, dr. Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, dr. Radácsi László, a Braun & Partners Network szakmai igazgatója és a Corvinus Egyetem professzorai, dr. Chikán Attila, dr. Dobák Miklós és dr. Reszegi László voltak. Döntését a zsűri javarészt objektív mutatószámok alapján összeállított rangsorok felhasználásával hozta meg, de figyelembevett nem számszerűsíthető szempontokat is.

A 2006. év legeredményesebb vállalata a Richter Gedeon Nyrt. lett az üzemi eredmény és az árbevétel hányadosából képzett rangsor alapján. A leghatékonyabb vállalat díj nyertese a National Instruments Europe Kft. A díjat a zsűri két pénzügyi mutató, az úgynevezett EBITDA (kamatok, adók, árfolyamváltozás és amortizáció nélkül számított üzleti eredmény) és a befektetett eszközök hányadosából képzett rangsor alapján ítélte oda. Az év leginnovatívabb vállalata díjat a Robert Bosch Kft. nyerte el. A legjobb magyar Top 200 vállalat címre a zsűri - szintén az üzemi eredmény és az árbevétel hányadosából képzett rangsor alapján - a Videoton Holding Zrt.-t tartotta érdemesnek. Az év pénzintézete díj nyertese 2006-os teljesítménye alapján az OTP Bank Nyrt. lett.

A Figyelő az idei évben először osztotta ki a Társadalmi Elkötelezettség díjat. A zsűri a társadalmi felelősségvállalás három dimenziója, a gazdasági, társadalmi és környezeti hatások alapján döntött, figyelembe véve az Accountability Rating Hungary 2007 felelősségvállalási rangsor legfrissebb eredményeit is. (Az úgynevezett Accountability Rating Hungary a vállalatok nemzetközileg legelismertebb elszámoltathatósági rangsora; a Figyelő Top 200 lista szerinti legnagyobb árbevételű vállalatokat, valamint a legnagyobb bankokat és biztosítókat értékeli elszámoltathatóságuk alapján. A lista megtalálható az idei TOP200 kiadványban.). A 2006-os év eredményei alapján a Top 200 - Társadalmi Elkötelezettség díj nyertese a MOL Nyrt. lett.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2007-11-05 10:57 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |