2020-10-20 19:14 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Ifjú tehetségeket díjaztak - Szávay is kapott

Ifjú tehetségeket díjaztak - Szávay is kapott Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2007-11-25 08:25

Első alkalommal, november 23-án este adták át a Junior Prima Díjakat a Szépművészeti Múzeumban. Három kategóriában, harminc fiatalt díjaztak. A Díj a Kincsem nevű világhírű versenylovat ábrázolja.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a "Magyar tudomány", a Vodafone Magyarország a "Magyar oktatás és köznevelés", a MKB Bank (MKB) Zrt. a "Magyar sport" kategóriában adta át a fiataloknak a díjakat.

A Magyar Fejlesztési Bank azért csatlakozott társalapítóként a Junior Prima díj létrehozásához, mert társadalmi szerepvállalásával teljes összhangban van a fiatal tehetségek szakmai és anyagi segítése, hangsúlyozta Erős János vezérigazgató. "A Prima Junior Díj "Magyar tudomány" kategóriájának gondozásával a bank a 30 év körüli tehetséges fiatalok erkölcsi, anyagi elismeréséhez szeretne hozzájárulni. Erős János megerősítette, hogy a jövőben az MFB mecenatúrájának szerves része lesz a Junior Prima Díj, és reményeik szerint a díjazottak a hazai modernizáció elősegítőinek számát is gyarapítják. Mércénk még sokáig az a világban, hogyan tudunk válaszolni a fejlődési kihívásokra. Ezért nagyon fontos, hogy a Junior Prima Díj olyan ösztönzést adhat a fiataloknak, amelynek révén ők majd a maguk területén eredményesen hozzájárulhatnak a helyes válaszok megszületéséhez." - hangsúlyozta a vezérigazgató. Véleménye szerint ezek a fiatalok néhány év alatt többet tettek, mint mások egy emberöltő alatt. A Díjakat Erős János, az MFB vezérigazgatója adta át a 10 fiatalnak.

Dr. Lovász László, az ELTE TTK Matematikai Intézetének igazgatója méltatta a beérkezett javaslatokat, a kiválasztott 10 fiatal igazán kiváló és kiemelkedő tudományos munkáját. A fiatal tudóstehetségek elismerésére létrehozott "Magyar tudomány" kategóriájának jelöltjeire az öt éve alapított Prima Primissima Díjban már részesült neves személyiségek és más szaktekintélyek tettek javaslatot.

A Junior Prima Díj "Magyar tudomány" kategóriájának első díjazottjai 2007-ben az egyes tudományterületeken:

- Benczes István, az új közgazdász generáció legjobbjai közt tartják számon. Több mint 40 publikációja jelent meg. A megjelenés alatt álló angol nyelvű monográfiája elsősorban a fejlesztő állam globalizált viszonyok közötti lehetőségeivel, a fiskális politika korlátaival, a korábbi gazdaságpolitikai elméletek érvényesülési lehetőségeivel foglalkozik.

- Farkas Illés fizikus, egyetemi hallgatóként és doktoranduszként nagyrészt élőlények, elsősorban az emberek csoportos mozgásának vizsgálatával foglalkozott. Nemzetközi tapasztalatokra tett szert a komplex hálózatok kutatásában. A kapcsolódó hálózatok szerkezeti kutatási eredményeitől konkrét orvostudományi haszon is várható.

- Mátrai Tamás matematikus, egy valós függvénytani probléma megoldásával már diákkorában I. díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. PhD disszertációjában több nehéz kérdést sikerült megválaszolnia a halmazok komplexitásának megállapítására kidolgozott új módszerével. Sokoldalú kutatóként ismerik.

- Nagy Levente Péter alkalmazott és általános nyelvész, angol nyelvtanár. Kutatási területe a legmodernebb nyelvészeti irányzatokhoz kapcsolódik. Speciális kutatási területe a Magyarországon elméletileg alig kutatott igazságügyi (jogi) nyelvi szakértés.

- Papp Balázs fizika és biológia tanár számára a 2001-es esztendő egy I. helyezést hozott az Országos Tudományos Diákköri Konferencián és ebben az évben tüntették ki Pro Scientia Aranyéremmel. Egy születő félben lévő új tudományterületen, a rendszerbiológia és evolúcióbiológia határmezsgyéjén végezte kutatásait és eredményei a világ legrangosabb szaklapjaiban jelentek meg. A Faculty1000 három munkáját a szakma legrangosabb publikációi közé választotta.

- Dr. Rózsa Balázs agykutató, orvos és fizikus végzettsége mellett gépész- és villamosmérnöki tanulmányokat is folytatott. Új, nemlineáris, lézer pásztázó mikroszkópos eljárást dolgozott ki munkatársaival, az agy aktivitásának nagy sebességű, 3 dimenziós mérésére. A magyar szabadalom mellett egy amerikai és európai szabadalmat is benyújtottak Az általuk kidolgozott új 2-foton lézerpásztázó mikroszkópokat már 3 világhírű laboratóriumban használják.

- Ságvári Bence szociológiai tudományos munkáját sikerrel ötvözi történelmi, közgazdasági, kulturális szempontokkal. Az információs társadalom, az új média, a kreatív osztály témakörben végzett sikeres kutatásokat.

- Dr. Soós Tibor 2001-től az MTA KK Biomolekuláris Intézet Fémorganikus szintézisek kutatócsoportjának vezetője. Fiatal kora ellenére az organokatalízis területének legismertebb hazai szaktekintélye. A szerves kémia egyik legrangosabb nemzetközi folyóiratánál, az Organic Letters-nél egyik közleményét már két éve az abszolút értelemben legtöbb idézett cikként tartják számon.

- Szépszó Gabriella "A 80-as és 90-es évek árhullámainak szinoptikus klimatológiai értékelése" című diplomamunkájával hívta fel magára a szakma figyelmét. Jelenleg a REMO regionális éghajlati modellen alapuló klímadinamikai vizsgálatokkal foglalkozik, fő célja a Kárpát-medence éghajlatváltozásának leírása.

- Vásárhelyi Gábor az érzékelők és érzékelés egy egészen új irányában, a háromdimenziós tapintás területén oldott meg jelentős kutatási és fejlesztési problémákat. Doktori disszertációjában és nemzetközi publikációiban megmutatta, hogyan lehet rugalmas borítás alakjával új tapintó effektusokat mérni.

A magyar sportban elért eredményeiért Benedek Dalma (kajak), Berki Krisztián (szertorna), Cseh László (úszás), Hadfi Dániel (cselgáncs), Kucsera Gábor (kajak), Lőrincz Tamás (birkózás), Paksy Tímea (kajak), Póta Georgina (asztalitenisz), Szávay Ágnes (tenisz) és Vajda Attila (kenus) részesült elismerésben.

A magyar oktatás és köznevelés kategóriában Balogh Rodrigó, Banda Ádám, Bárány Tamás, Bóna Judit, Sulyok Katalin, Pasqualini Éva, Szabó Kinga, Kovács Sztríkó Sarolta, Török Krisztina, Ugrai István vehette át a díjat

Az Esélyegyenlőség évében induló Junior Prima Díjnak külön jelentősége van egy olyan országban - hangsúlyozta Erős János -, amely a tehetségeknek bővében, a tudományra és kutatásra fordítható pénznek mindig szűkében volt. A kategórián belül 10 tehetséges fiatal kapott díjat. Az egyénenként ezzel járó 7 ezer euró hathatós támogatás lehet további kutatómunkájukhoz. A Díj befektetés a jövőbe, amelynek kedvezményezettje maga a kiemelkedő tehetségű fiatal tudósjelölt, aki tudományos karrierjét remélhetőleg szülőföldje gazdagítására fordítja.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |