2021-04-13 02:35 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow Élethosszig tanulni

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 11 vendég van az oldalon.
Élethosszig tanulni Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Rádóczi Edina, Comline Budapest Kft.   
2008-01-26 16:52

Mi van a permanens tanulás mögött? A Life Long Learning – élethosszig tartó tanulás – az Európai Unió egyik koncepciója, mely szerint a tudásalapú társadalom megalapozását és fenntartását, illetve a humán erőforrás jelentőségét erősítik, és emelik ki.Az emberi erőforrásban rejlő tartalékok kiaknázásának elengedhetetlen feltétele a “tanuló társadalom”, és ennek eredményeként a “tudásalapú társadalom” megteremtése, illetve fejlesztése, amely csak hosszú távon, az élethosszig tartó tanulás realizálásával lehetséges.

Ezért fontos az új humánerő-fejlesztő filozófiának és a korszerű oktatási-képzési módszereknek a fejlett országokból történő “átvétele”, illetve a hazai viszonyokra történő adaptálása: új ismeretek és gyakorlati eljárások kimunkálása.

Mitől korszerű az oktatás?

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúly helyeződik a gyakorlati oktatásra, illetve a tanult ismeretek alkalmazhatóságára. Mit ér a tudás, ha hasznukra nem válik? – tehetnénk fel a kérdést. Az élethosszig tartó tanulás alapeleme, hogy az évek során megszerzett ismereteket tudjuk alkalmazni a gyakorlatban, hiszen a munkaerőpiacon való érvényesülésnek ez elengedhetetlen feltétele.

Hogyan segíthetünk munkatársainknak a fejlődésben?

Ma már szinte minden cég együtt működik képző intézményekkel. Az elmúlt évekhez képest nagy számmal nőtt azoknak a vállalkozásoknak a száma, akik tudatosan és folyamatosan képzik munkavállalóikat, és gyakorlati tudást adnak a kezükbe tréningek, konzultációk, tanfolyamok keretében.

Hogyan válik a humán erőforrás fejlesztésből versenyelőny?

A piacon, azokban a szektorokban, ahol a technikai tudással és anyagi erőforrásokkal már nem lehet versenyelőnyhöz jutni, ott az emberi erőforrás jelentősége felértékelődik. A vállalkozásoknak és azok vezetőinek érdeke, hogy saját dolgozóit fejlessze, hiszen így stabilizálhatja az adott munkaerőt, karrier lehetőséget kínálva neki, illetve növelheti cégén belül a hatékonyságot, ezzel erősítve csapatát. Így a piacon olyan előnyöket tud szerezni, mely hosszú távú életképességét biztosítja a szervezetnek.

Milyen forrásokból fejlesszük munkatársainkat?

Sok vállalkozásnak külön kerete van munkatársai képzésére, melyet már automatikusan beépít a következő évi terveibe. Nekik is és azoknak a cégeknek is, akik még nem tudják milyen forrásból fejlesszenek jó lehetőséget kínálnak a pályázatok, melyek kimondottan a képzéseket támogatják. Előnyük, hogy a támogatási összeg ezeknél a pályázatoknál viszonylag nagy – 70-80 %-os. Segítségükkel hozzájárulhatunk vállalkozásunk versenyelőnyhöz való jutásához és a tudásalapú társadalom megteremtéséhez is.

Forrás: www.comline.hu
Utolsó frissités ( 2008-02-21 14:47 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |