2021-01-18 20:14 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Korrupció és gyenge állami szolgáltatások

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 9 vendég van az oldalon.
Korrupció és gyenge állami szolgáltatások Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-03-06 17:49

A korrupció által okozott kár mértékéről még becslés sincs, és nem tudhatjuk, hogy javul, avagy romlik-e a helyzet! Egy felmérés szerint csak a vesztegetés magasabb szintű formáit utasítjuk el, a hétköznapi csúszópénzek elfogadottak. Az állami szolgáltatásokkal nem vagyunk megelégedve.


A közelmúltban napvilágra került korrupciós ügyek apropóján a korrupció magyarországi megítéléséről és gyakorlatáról, valamint az állami szolgáltatásokkal való elégedettségről készíttetett felmérést az Üzlet&Siker magazin. A reprezentatív, telefonos közvélemény-kutatást februárban a TNS Hungary végezte. A felmérés szerint az emberek több mint negyede megengedhetőnek, de legalábbis szükséges rossznak tekinti a hétköznapokban felbukkanó korrupció különböző formáit. Az állam szolgáltatásait pedig a legjobb esetben is közepesnél gyengébbre értékelték a megkérdezettek.

"Több mint 500 fő részvételével végeztük a felmérést arról, hogy miként vélekednek a válaszadók a hétköznapokban felbukkanó korrupcióról, folyamodtak-e az elmúlt 1 évben korrupciós eszközhöz ügyeik megkönnyítése végett, továbbá arról, hogy miként vélekednek a magas szintű vállalati vagy politikai korrupcióról, illetve mennyire elégedettek az állami szolgáltatások színvonalával" - számol be a kérdőívről a TNS Hungary partnere, Atkári Csaba. "Érdekes eredmény, hogy míg a hétköznapi korrupciót a válaszolók 29%-a elfogadja, addig a vesztegetés magas szintű megnyilvánulási formáit a válaszadók mindössze 8%-a tolerálja."

Az Üzlet&Siker magazin márciusi száma részletesen is foglalkozik a korrupcióval. Az egyik írás éppen azt boncolgatja, hogy mivel nagyon nehéz kutatási adatokat szerezni a témában, becsléseink sincsenek a korrupció által okozott kár mértékéről, ahogy annak dinamikájáról sem: nem tudhatjuk, hogy javul, avagy romlik a helyzet Magyarországon. "Mivel a magyarországi kutatási adatok nagyon szegényesek, a felméréssel szeretnénk a magunk szerény eszközeivel hozzájárulni a korrupció elleni harchoz" - nyilatkozik a felmérés indítékáról Juhász Péter projektvezető. "Az Üzlet&Siker megpróbálja körbejárni a problémát, és mint az a cikkekből kiderül, sajnos alkalmazható, amit Hofi Géza mondott az analfabétizmusról: Magyarországon korrupció nincs... összeírva."

Az emberek véleménye az állami szolgáltatásokról meglehetősen lesújtó - ez is kiderült a közvélemény-kutatásból. Legrosszabbul az egészségügy teljesített - az ötfokú osztályozási skálán éppen csak elérve a kettest. Valamivel kedvezőbb a rendőrség és az APEH megítélése, de ezek sem érik el a kétharmadot. Az APEH ugyan minimális mértékben megelőzte népszerűségben a rendőrséget, de megjegyzendő, hogy a megkérdezettek mintegy negyede egyáltalán nem kívánta minősíteni az adóhivatal munkáját. Az önkormányzatok és az okmányirodák 2,5 körüli érdemjegyeikkel akár büszkék is lehetnek.

A közvéleménykutatás részletes eredményei az Üzlet&Siker március 12-i számában, valamint a www.uzletessiker.hu vagy a www.fn.hu/vallalkozas honlapon megtekinthetők.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |