2022-01-27 10:38 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 4 vendég van az oldalon.
Jutalmazzam vagy bűntessem? Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Pári Zsolt, Comline Budapest Kft.   
2008-03-18 12:42

Kifizetett prémiumok. Sértődött kollégák. Zsörtölődés azoktól, akik nem kaptak, vagy nem annyit, amennyit ők jogosnak gondoltak. A prémium után visszaeső teljesítmények.
Találkozott már ezekkel a jelenségekkel?
Gyakorló vezetőként engem is évek óta az foglalkoztatott, hogy miként döntsek objektíven.
Hogyan tudom úgy jutalmazni az embereim, hogy a lehető legjobbkor és a legjobbnak adjam a jutalmat. Illetve komoly fejtörést okozott, hogy kit, miért és hogyan büntessek.

Nézzünk egy alaphelyzetet, egy teljesen általános szituációt.Van egy vállalat, ahol dolgoznak páran az értékesítésben. Az ő teljesítményük jól mérhető. A prémium ez alapján osztható. Na de mi a helyzet azokkal, akik kiszolgálják az ő munkájukat?Vajon a titkárnő, a recepciós, a PR-s, stb. milyen ismérvek alapján legyen díjazva?
Ha nem jutalmazom a munkájukat, akkor azt érem el, hogy nem lesznek segítőkészek, és nem nyújtanak valódi támogatást az értékesítőnek. Nem végzik lelkesen a munkájukat.Ha adok, kinek és mit adjak?
Miután a vezető párszor mellé nyúl, egy idő után már nem is akar annyira ezzel foglalkozni.Gondolom már Ön is túl van pár sikeres és pár sikertelen jutalmazáson. De itt a másik probléma a büntetés. Kell-e és ha igen, miért és hogyan alkalmazzuk? Hogyan büntessünk?
Nem a régi korok korbácsos megoldására gondoltam, még ha egyesek szemében meg is csillant a megoldás lehetséges módjaként.

Kit kell büntetni? Azt, aki nem termel. Ki az, aki nem termel?
Bevesszük-e egyes munkatársak önmagasztaló szövegét és a munkavégzés színlelését?Őszintén bevallva, hányszor éltük már azt át, hogy nem tudtuk miért van az az érzésünk, de ott volt, hogy egyes munkatársak teljesítménye köszönő viszonyban sincsen az általuk fennhangon hirdetett teljesítményükkel!

Ítéljünk és jutalmazzunk, vagy büntessünk, de csakis a statisztikák alapján!Azt, aki magas termelésű, emeljük ki! Aki viszont gyengén teljesít, nem érdemel nagyobb figyelmet!

Ne azt jutalmazzuk, akinek alacsony a statisztikája, hanem azt, aki hozza a tőle elvárt teljesítményt! A teljesítmény prémiummal való elismerése tovább fogja ösztönözni az eddigi termelés folytatását. Mit szeretnénk ösztönözni a magas vagy az alacsony statisztikát?

Forrás : www.comline.hu
Utolsó frissités ( 2009-01-07 12:17 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |