2021-04-13 03:35 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow Közös céges telefonkönyv

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 11 vendég van az oldalon.
Közös céges telefonkönyv Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Szekeres Viktor   
2008-06-24 08:19

A névjegykártyákon őrzött, jegyzetekbe, határidőnaplókba felírt, kis cetlikre firkált telefonszámokat válthatja ki az új IP alapú közös céges telefonkönyv a vállalkozásoknál. Ugyanis már kapható olyan (IP) telefonkészülék, amelyet a vállalkozás ügyféladatbázisával összekötve akár több tízezer, folyamatosan frissülő telefonszám tárolására képes.Lepipálja a mobilt "A mobil, mert nem elég, hogy mindig kéznél van, de az összes fontos telefonszám is el van mentve benne" - kezdi Sándor Zoltán a beszélgetést amikor arról kérdezem, mi mobiltelefon sikerének kulcsa. Ám egy vállalkozás esetében, ahol az ügyfelek száma akár több ezer is lehet megoldhatatlan, hogy az összes telefonszámot az összes céges mobilon tároljuk – ráadásul naprakészen.

Erre kínál megoldást az IP telefonközpontok többségénél támogatott megoldás az úgynevezett közös telefonkönyv. Lényege, hogy a cég összes dolgozójának összes (IP telefonközponthoz csatlakoztatott) IP telefonkészülékéről keresni – majd egy gombnyomással tárcsázás nélkül hívni tudjuk az összes elmentett ügyfeleinket – pont úgy mint "kicsiben" a mobillal. A megoldás segítségével:

  • mindig frissek a telefonszámok – csak egy excell fájlt kell csak karbantartani, (vagy a az ügyfélnyilvántartóból időnként exportálni), annak tartalmát összes készülék "látja"
   PC bekapcsolása nélkül is hozzáférhetünk az ügyfél-adatbázishoz.
 • A megoldás háttéreben az un. XML techonológia áll.

  Bejövő hívások: szám helyett név A mobiltelefon (előre elmentett) hívó nevét is kijelzi, ugyan úgy az IP telefon is képes az akár több ezres adatbázisból kikeresni és a kijelzőre írni a ügyfelünk nevét bejövő hívás esetén. Mennyivel jobban érzi magát az ügyfél, ha rögtön nevén szólítjuk!

  Az már csak hab a tortán, hogy a nem fogadott hívások kezelése is sokkal egyszerűbb, mert nem csak telefonszám – de mindjárt a visszahívandó neve is látszik. „Mobiltelefon szolgáltatások, csak "nagyban" és központosítva" - foglalja össze a megoldás lényegét Sándor Zoltán. A közös telefonkönyvet használni akaróknak nem csak IP telefonra, de az azokat egy rendszerbe kötő IP telefonközpontra is szükségük lesz.

  Olyan mint amikor a térképet felváltotta a GPS „A közös céges telefonkönyv fejlesztésének következő lépése, hogy ne csak IP telefonról hanem mobilról is elérhetőek legyen a ügyfeleink hívószámait tartalmazó adatbázis” – avat be Sándor Zoltán a fejlesztés tervekben. Például épp egy találkozóra igyekszünk, (és elfelejtettük a mobilba menteni a partner telefonszámát) akkor nem szükséges irodába telefonálhatni, hogy "…ad már meg, kérlek, Kovács úr telefonszámát…", hanem mobilunkról a céges központi telefonkönyvből – mobil interneten át – egy pillanat alatt kikereshetjük Kovács úr számát és már hívhatjuk is.

  Szükségtelenné válik névjegykártyatartó, megszűnik a idegesítő jegyzetfüzet lapozgatás, és a sehonnan máshonnan be nem szerezhető kis cetlik sem tudnak többé eltűnni. "Minden telefonszámot egy központi helyen tárolunk, és azt megosztjuk a cég összes munkatársával." – folytatja Sándor. A változás olyan nagymértékű, mint amikor például GPS-re cseréltük a térképeket.

  Akkor itt a vége? Az igazi nagy durranás az volna ha sikerülne a teljes országos telefonkönyvet elektronikus formában a készülékek kijelzőjére kiíratni. Ennek persze több technikai és jogi akadálya is van. A telefonkönyv elérhető ugyan CD-s kiadásban is, de azt csak számítógépünkön használhatjuk, nem integrálható a telefonközponttal.

  Ha elhárulnak a jogi akadályok és a felhasználók az Országos telefonkönyvben asztali Ip telefon készülékükről és mobiljukról tudnak keresni és hívni– szakértők szerint az akár a hagyományos papír alapú telefonkönyvek végét is jelentheti.

  De addig még sok fából lesz vékony papíros, szürke vastag könyv, amit évente kihajítunk...

  Forrás: www.telefonkozpont.eu

  Utolsó frissités ( 2008-06-29 12:44 )

  Share/Bookmark
   
  < Előző   Következő >


  Go to top of page Go to top of page
  Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

  Elfelejtette jelszavát
  RSS
  Vállalkozás-online.hu - Periodika
  Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
  Üzleti könyvtár
  Online névjegyek

  Top 10 cikk
  Friss comment
  Friss cikkek
  Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
  A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
   
  Illúzió az ingyenes cégalapítás
  Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
   
  Szavazzon!
  Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
   
  Friss K.V.
  Vállalkozás indítása

  Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
  | Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |