2022-05-29 05:22 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Londoni díj: az MFB nyert

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 4 vendég van az oldalon.
Londoni díj: az MFB nyert Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-06-26 08:10

A Euromoney nemzetközi pénzügyi magazin a Magyar Fejlesztési Bank Zrt-nek ítélte a "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európábanű" díjat a bank elmúlt öt évi minőségi vezetéséért. Az elismerésről szóló oklevelet Richard Ensor, a Euromoney vezérigazgatója adta át Londonban.

"Az Erős János és Czirják Sándor vezérigazgató urak által vezetett Magyar Fejlesztési Bank kiválóan oldotta meg az állami fejlesztési bankok speciális helyzetéből fakadó kihívást, nyereségesen működik, miközben kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hiteleket ad még a kezdő vállalkozásoknak is." mondta el Richard Ensor.

A kitüntető cím elnyerését dr. Erős János, az MFB vezérigazgatója úgy értékelte, hogy a Bank irányításában a legkorszerűbb vállalatirányítási elveket és módszereket sikerült meghonosítani. A vezérigazgató szerint a mai siker – a gyors és rugalmas döntések, a fejlesztéspolitikai irányelvekhez és a hiteligényekhez való alkalmazkodás eredménye.

A tekintélyes nemzetközi pénzügyi folyóirat 1991 óta rendszeresen minden évben értékeli a különböző régiók, országok pénzügyi piaci szereplőit, és az egyes üzletágakban, szolgáltatásokban, profitnövekedésben, vagy a finanszírozási rendszerek átalakításában elért kimagasló teljesítményt különféle kategóriákban az év legjobbja díjjal ismeri el. A több hónapig tartó döntési folyamat során saját újságíróik, elemzőik mellett kikérik külső szakértők véleményét, és gondosan mérlegelik az egyes jelöltek eredményeit a versenytársakkal való összehasonlításban az irányítási struktúra fejlettsége, az innovációs képességek, valamint a nyereségesség terén.

Az idén a "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európában" díjat az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak ítélték oda az előző évek tudatos, következetes és jól szervezett vezetői teljesítményét értékelve. A nemzetközi pénzügyi világban rendkívül magas presztízsértékűnek számító elismerésről szóló oklevelet Richard Ensor, a Euromoney vezérigazgatója személyesen adta át Londonban dr. Erős János és Czirják Sándor vezérigazgatóknak.

Richard Ensor a méltatásában elmondta, hogy a díj odaítélésére a Magyar Fejlesztési Bank esetében is nagyon alapos, hosszú ideig tartó döntési eljárást követően került sor. Az MFB teljesítményei közé sorolták, hogy a Bank transzparens, prudens és EU-konform módon működik, 2002 óta stabil a vezetése. A mérlegfőösszege 2002. és 2006. között 508 milliárdról 1.037 milliárdra nőtt, a refinanszírozás keretében a kkv szektornak, valamint az önkormányzatoknak a kereskedelmi bankok, valamint szövetkezeti hitelintézetek közvetítésével nyújtott hitelek állománya 27 milliárdról 200 milliárd forintra növekedett.

Jóllehet a Bank nem profit-orientált, "az Erős János és Czirják Sándor urak által vezetett Magyar Fejlesztési Bank kiválóan oldotta meg azt az állami fejlesztési bankok speciális helyzetéből fakadó kihívást, hogy nyereségesen működik, miközben kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hiteleket ad még a kezdő vállalkozásoknak is" − hangsúlyozta Richard Ensor. A Euromoney a díjnál figyelembe vette a Moody’s MFB-re vonatkozó nagyon kedvező "Aa1" hitelminősítését, valamint azt a körülményt, hogy a Bank 4 milliárd euró összegű forrást vont be a nemzetközi pénz- és tőkepiacokról. Értékelték azt is, hogy a Magyar Fejlesztési Bank 2006-os 500 millió EUR összegű nemzetközi kötvénykibocsátását a nemzetközi kötvénypiac vezető szereplői az év ügyletének minősítették.

Erős János vezérigazgató a Euromoney díjáról elmondta, hogy ez az elismerés nemzetközi visszaigazolását jelenti a Bank által 2002. óta követett stratégiának, amely során az MFB az európai fejlesztési bankok legjobb gyakorlatát átvéve, az uniós szabályokkal összhangban fontos hídszerepet tölt be a hazai fejlesztéspolitika és a beruházók között. A "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európában" kitüntető cím arról tanúskodik, hogy a Bank irányításában a legkorszerűbb vállalatirányítási elveket, a "corporate governance" mára versenyképességi összetevővé vált legújabb módszereit sikerült meghonosítani.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2008-06-29 12:44 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |