2021-12-05 22:20 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Chrome: új vállalkozás a Google-től

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Chrome: új vállalkozás a Google-től Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-09-04 09:47

A Google új fejezetet nyitott a böngészők háborújában azzal, hogy piacra dobta a Chrome nevű nyílt forráskódú böngészőszoftverét. A fejlesztők vállalkozásának célja, hogy a felhasználóknak egyszerűbbé és élvezetessé tegye az internetezést - a világ bármely részén. A béta verzió több mint 40 nyelven érhető el.
Az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szöveget tartalmaztak, azonban napjainkra a világháló egy olyan platformmá fejlődött, ahol a felhasználók együtt dolgozhatnak barátaikkal és kollégáikkal, dokumentumokat szerkeszthetnek, videókat nézhetnek, zenéket hallgathatnak, pénzügyeiket kezelhetik, és emellett még sok másra is lehetőségük nyílik. A Google Chrome böngészőt a jelenkor követelményeinek megfelelően és a jövő alkalmazásait szem előtt fejlesztették.

"Elképzelésünk szerint a böngésző ablak az internetre, egy eszköz, ami a felhasználókat összekapcsolja kedvenc oldalaikkal és alkalmazásaikkal – és mi nem akarjuk eltakarni előlük a kilátást" – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Úgy, mint a klasszikus Google kereső, a Chrome egyszerű kezelőfelülete is egy kifinomult, napjaink világhálójára tervezett megoldást rejt."

A Google Chrome-ot úgy alkották meg, hogy a felhasználók könnyen meg tudják keresni a számukra érdekes tartalmakat és problémamentesen navigálhassanak:

  • A kombinált kereső- és címsor segítségével a felhasználók pillanatok alatt eljuthatnak azokra a weboldalakra, ahova szeretnének, gyakran csupán néhány billentyű leütésével.
  • Az újonnan megnyitott üres lap tartalmazza a leggyakrabban látogatott oldalak listáját, a legutóbbi kereséseket és a könyvjelzőket, ezzel téve könnyebbé a weben való böngészést.

A Google szerint a Chrome erőssége az egyszerre több folyamatot kezelni képes platform, amely stabilitásával és biztonságosságával segíti használóját:

  • Minden böngészőlap egymástól függetlenül, különválasztva működik, így ha az egyik lefagy, az nem lesz hatással a többire, tehát a munka a Chrome újraindítása nélkül is folytatható.
  • A Google létrehozott egy új JavaScript motort, a V8-at, ami nem csak felgyorsítja a webes alkalmazásokat, hanem olyanok megszületését is lehetővé teszi, amelyek a mostani böngészőkkel nem működhetnének.

"Miközben eredetileg úgy véltük, hogy a Chrome alapjaiban különbözik az eddig ismert böngészőktől, rá kellett jönnünk arra, hogy a semmiből nem tudtuk volna megalkotni azt" – mondta Linus Upson, a Google mérnöki tevékenységekért felelős igazgatója. "A Google Chrome-ot más nyílt forráskódú projektekre építettük, és ezek jelentős mértékben hozzájárultak a böngésző technológiájához, miközben ösztönzőleg hatottak ránk."

A Chrome nyílt forráskódú projektként indul útjára. A Google szándéka ezzel a további funkciók kifejlesztése mellett az, hogy a jövő böngészőit a Chrome alapjául szolgáló technológiák piacra vitelével segítse.

A Chrome jelenleg csak Windows operációs rendszerekkel kompatibilis változata tölthető le a http://www.google.com/chrome honlapról. A Mac- és Linux-felhasználók által használható verziók az elkövetkező hónapokban fognak megjelenni. A nyílt forráskódú Chromium projektet érintő további információk a www.chromium.org weboldalon érhetők el.

Utolsó frissités ( 2009-01-07 12:55 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |