2018-09-24 18:10 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Vezető a lemezes adattárolásban

Vezető a lemezes adattárolásban Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-09-17 19:38

A Sun a negyedév során elért 29%-os bevétel növekedéssel maga mögé utasította az összes jelentős szállítót, és a piaci átlaghoz képest háromszoros növekedést produkált: uralja a lemezes adattárolók piacát.

Az IDC 2008. II. negyedéves jelentése alapján (IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) a Sun Microsystems kiváló eredményeket ért el a lemezes adattárolók piacán. Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt két év során a mostani volt a legnagyobb mértékű növekedés a külsőlemezes tároló-rendszerek értékesítésében. A második negyedévben a lemezes tároló-rendszerek értékesítése világszerte továbbra is erőteljes növekedést mutatott, és a teljes piac bevétele elérte a 6,9 milliárd dollárt, ami 2007 II. negyedévével összehasonlítva 10,9%-os növekedést jelent.

A Sun lemezes adattároló értékesítései 2008 II. negyedévében csaknem minden fontosabb bevételi kategóriában lehagyták a piacot:

  • Az előző év azonos időszakához képest a Sun a teljes piaci spektrumban 29,2%-os növekedéssel 494 millió dolláros bevételt ért el 2008 II. negyedévében;
  • A vállalat immár 19 egymást követő negyedév óta őrzi első helyét a Unix egységek szállításában, egyúttal pedig a leszállított Unix terabájtok tekintetében is átvette a vezetést;
  • A középkategóriás termékek értékesítése is lendületes volt, így a Sun árbevétele, valamint a vállalat által szállított egységek és terabájtok száma egyaránt gyorsabban nőtt a piac egészénél.

"A mai eredmények ismét csak azt bizonyítják, hogy a Sun egyedülálló, nyílt megközelítésmódja az adattároló megoldások terén egyre elfogadottabbá válik a legfontosabb érintettek, vagyis az ügyfeleink körében" – mondta Jason Schaffer, a tároló-termékek részlegének főigazgatója. "Mivel egyre több nagyvállalat, illetve internetes cég a Suntól vár megoldást a fokozott megtakarítások és rugalmasság elérésére, így a Sun tárolótermék portfoliójának egyre gyorsabb elterjedésével számolhatunk."

Az IDC a lemezes tárolórendszert úgy definiálja, mint három vagy több lemezhez kapcsolódó tárolóelemek, többek között vezérlők, kábelek és – bizonyos esetekben – hosztbuszok együttesét. A rendszer lehet a szerverházon kívül vagy belül, a lemezes tárolórendszer átlagos költsége pedig nem foglalja magában az infrastrukturális tárolóhardverek (pl. kapcsolók), valamint a különálló tárolószoftverek költségét. A mennyiségi elemzésben közzétett információ a tárolórendszerek értékesítésének márkák szerinti vizsgálatán alapul. Az IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker egy kvantitatív eszköz a nemzetközi, lemezes adattároló-piac negyedévenkénti elemzéséhez. A vizsgálat az ügyfélnél és a gyárban egyaránt jelentkező szállításokra és árbevételre, a szállított terabájtokra, a gigabájtonként dollárértékre, az egységenkénti gigabájtok számára, továbbá az átlagos eladásra terjed ki.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |