2022-01-27 10:04 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Papírmentes takarék

Papírmentes takarék Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-09-18 19:45
A modern bankrendszerekre jellemző elektronikus ügyintézés és a munkafolyamatok digitalizálása manapság a kisvárosok takarékszövetkezeteiben is elérhető. Pályázati segítséggel pedig könnyebb is.

A jászszentlászlói székhellyel működő FÓKUSZ Takarékszövetkezet 38 milliós költségvetésű projekt keretében üzembe helyezte az irodáiban elérhető ANDOC vállalatirányítási és munkafolyamat-támogató informatikai rendszert. A kiépítés elengedhetetlen feltétele volt a GVOP pályázaton elnyert 19 millió forintos támogatás. A terjeszkedő modern bankhálózatok egységes szolgáltatásaikkal, hatékony elektronikus ügyintézésükkel komoly kihívást jelentenek a kisebb vidéki takarékszövetkezeteknek. A FÓKUSZ Takarékszövetkezet felismerte az ebből adódó fejlesztési igényt, összefogott egy megbízható informatikai vállalkozással, és elindult a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) pályázatán. Az elnyert 19 millió forintos támogatás segítségével összes irodájában bevezette az ANDOC egységes vállalatirányítási rendszert.

A GVOP négy területen támogat gazdaságfejlesztési tevékenységet:

  • Az első terület a beruházás-ösztönzés, amely korszerű technológiájú termelőkapacitások kiépítését, kelet-közép-európai vagy európai regionális hatáskörrel rendelkező vállalati központok magyarországi kialakítását, integrátor vállalatok, ipari parkok, innovációs és technológiai transzferközpontok, logisztikai központok beruházásait, fejlesztését és proaktív beruházás-ösztönzési szolgáltatásokat támogat, a teljes időszak alatt összesen mintegy 140 millió euró értékben.

  • A második prioritás a kis- és közepes méretű vállalkozások (kkv) fejlesztését célozza. A kkv-k technológiai korszerűsítésére, a működésükhöz szükséges alap- és emelt szintű információkat nyújtó tanácsadásra, a vállalkozások közötti együttműködés elősegítésére a teljes időszak alatt összesen mintegy 170 millió euró áll rendelkezésre.

  • A harmadik prioritás a kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet hivatott segíteni. A korszerű, piacképes termékek, eljárások és szolgáltatások létrejöttét eredményező alkalmazott kutatások és technológiai fejlesztések támogatására, a közfinanszírozású kutatóhelyek kutatási infrastruktúrájának és a vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztésére a program az adott időszakra összesen 136 millió eurós keretet biztosít.

A negyedik prioritás az információs társadalom és gazdaság fejlesztése, amely az elektronikus gazdaság és kereskedelem, az információs iparág, az elektronikus közigazgatás fejlesztését és a szélessávú távközlési infrastruktúra bővítését támogatja, összesen 137 millió euró értékben.

A GVOP kiemelt céljai között szerepel a kis- és középes méretű vállalkozások fejlesztése, technológiai korszerűsítése. A program emellett az elektronikus ügyintézés támogatásával ösztönözni kívánja az információs társadalom kihívásaival sikeresen szembenéző vállalkozásokat. A vállalatirányítási rendszer kiépítésére benyújtott pályázat így tökéletesen illeszkedett a GVOP fejlesztési prioritásaiba.

Az ANDOC rendszer bevezetésével a takarékszövetkezet munkafolyamatai racionalizálódtak, jelentősen csökkentek az adminisztrációs költségek, és könnyen ellenőrizhető, gyorsabb és pontosabb lett a papír alapú ügyintézés korábban nehezen követhető folyamata. A takarékszövetkezet minden irodájában egységes vállalatirányítási rendszer áttekinthetővé és rugalmasabbá tette a munkát.

"A modernizáció szervezeti átalakítással, informatikai beruházással, valamint mérési és értékesítési rendszer kialakításával jár. Hasonlóan minden más beruházásunkhoz és fejlesztésünkhöz, ez esetben is éltünk az uniós pályázati források adta lehetőségekkel" – nyilatkozta Sebestyén István. – A GVOP pályázati mechanizmusa a szigorú bürokrácia ellenére is korrekt, követhető és gördülékeny. A saját szaktanácsadó cégünk is sokat segített a pályázati folyamat zökkenőmentes lebonyolításában.

A GVOP pályázati forrásainak igénybevételével lehetővé vált a vállalatirányítási rendszer üzembe helyezéséhez szükséges informatikai háttér, korszerű számítógéppark létrehozása is. „Átláthatóbb és hatékonyabban működő szervezet alakítottunk ki, melyet az elektronikus iroda segít. Hatékonysági és eredményességi mutatóink javultak” – büszkélkedik Sebestyén István.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |