2021-12-05 21:43 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Fejlődik a virtuális Budapest

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Fejlődik a virtuális Budapest Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-09-19 19:54
Ezentúl Budapest nevezetességeiben három dimenzióban is gyönyörködhetünk a Google Earth programon keresztül. Budapest jellegzetes és híres épületei, hídjai közül 24 jelenik meg ennek a különleges technikának a segítségével.Olyan, Budapest ikonjaiként ismert látnivalókat tekinthetünk meg élethű formában a Google Earth-ön, mint például a Széchényi Fürdő, a Hősök tere, a Bazilika, a Mátyás templom, a Lánchíd vagy a Műcsarnok.

A világban tapasztalható turisztikai tendenciáik szerint, a mai városlátogató turista a kiválasztott úti cél felől elsősorban az interneten tájékozódik. Kivételes és egyedi élmény lehet a város 3D-s arca azok számára, akik jelenleg tervezik következő utazásukat, hiszen még otthon, a készülődés időszakában tekinthetik meg a Google Earth segítségével a magyar főváros látnivalóit. Emellett rögtön információt szerezhetnek a nevezetességekről, még otthonukban megtervezhetik budapesti sétáikat, és a virtuális túra végeztével közvetlenül elérhetik Budapest turisztikai honlapját (www.budapestinfo.hu) is. Mind arculati, mind turisztikai szempontból rendkívül fontos, hogy milyen képet mutat magáról egy város leendő látogatóinak.

A Vállalkozás-online.hu szerkesztőségének közelében

A főváros háromdimenziós megjelenítése Bojár Iván András városarculati tanácsnok kezdeményezésére valósult meg. A kivitelezést a Fővárosi Önkormányzat turisztikai marketingszervezete, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. segítette.

A most elkészült turisztikai nevezetességeken túl a Főváros bízik abban, hogy a piaci szereplők is kedvet kapnak, és részt vállalnak majd abban, hogy Budapest megjelenése tovább bővülhessen a Google Earth 3D-s világában, hiszen a turizmus és a hozzákapcsolódó szolgáltató ágazatok rendkívüli szerepet töltenek be Budapest életében.

Az internet az elmúlt másfél évtizedben teljesen beszivárgott az emberek életébe. Interneten tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal, interneten ismerkedhetünk meg új szerelmekkel, interneten kereshetünk új állást magunknak, interneten találhatjuk meg a legjobb iparosokat, ha felújítjuk a házunkat, interneten vásárolhatjuk meg a karácsonyi ajándékainkat vagy akár elintézhetjük a hétvégi bevásárlást, sőt már az interneten választjuk ki utazási célpontjainkat, ott hasonlítjuk össze az utazási irodák ajánlatait is. Számos olyan weboldal jött létre, amelynek révén a felhasználók megismerhetik mások véleményét valamely felkapott üdülőhelyről, vagy turistalátványosságról, a legtöbben azonban maguk szeretnének meggyőződni a kinézett hely fekvéséről, látnivalóiról, vagy akár a szálloda közvetlen környezetéről. Az ő életüket könnyíti meg a világszerte több mint 350 millió felhasználóval rendelkező, a http://earth.google.com/ címről ingyenesen letölthető Google Earth, hiszen segítségével virtuális utazást tehetnek a földgolyó bármely szegletébe, néhány perc alatt meglátogathatják New York felhőkarcolóit, Dél-Amerika esőerdőit és Japán zsúfolt nagyvárosait. A Google Earth Outreach program keretében ráadásul számos szervezet hozott létre az Earth-ben saját térképréteget, amely egy speciális témát mutat be - például a darfúri mészárlásokat vagy globális környezetünk ENSZ által legveszélyeztetettebbnek tartott területeit - alaposabban, nagyobb felbontású képekkel, szöveges információkkal vagy videókkal dúsítva.

Budapest korábban is ismert volt számos világszínvonalú technikai újításáról. Olyan fejlesztések fémjelezték a magyar fővárost, mint a kontinens első földalatti vasútja, az Erzsébet híd, amely a maga idejében műszaki szenzációnak számított, mivel egyetlen, 290 m hosszú nyílással ívelt át a Dunán, de említhetjük az elsőként a Gresham Szállodában üzemelő porszívórendszert is.

A felgyorsuló infrastrukturális verseny új kihívásokat teremtett az elmúlt években, és ebben a megmérettetésben egyre nehezebb helytállni. Budapest versenyképességét azonban az utóbbi időszakban jelentős előrelépések bizonyították. A hét elején a Magyar Tudományos Akadémián tartotta első ülését az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT). A székhelyért zajló komoly versenyben olyan városokat utasítottunk magunk mögé, mint Bécs és Pozsony. A Főváros legújabb fejlesztésével is Európa és a világ élvonalába tartozik majd, hiszen a világ városai közül San Franciscót, New Yorkot, Párizst és Amszterdamot követően most a magyar főváros is megjelenik 3 dimenzióban a Google Earth-ön.

Utolsó frissités ( 2009-01-07 12:55 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |