2021-04-13 03:15 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow Egy blogmotorral könnyebb!

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 7 vendég van az oldalon.
Egy blogmotorral könnyebb! Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Németh Csaba   
2008-11-06 17:29

Ha egy vállalkozó honlapot szeretne, akkor a HTML kódokban elmerülés helyett inkább installáljon egy blogmotort, vagy pedig használja az ingyenes blogszolgáltatókat (blogger.com, blogter.hu, blog.hu). A blog szoftverek olyan felületet biztosítanak az interneten (egy böngészőn keresztül), mint egy szövegszerkesztö. Többféle profi megjelenés közül választhat, azaz a tartalom megváltozása nélkül a külalakját néhány kattintással Ön is testreszabhatja.

A komolyabb szándékúaknak a blogszolgáltató használatát nem ajánlom a lényegi tartalom közlésére, mert eléggé meg van kötve a keze, és lehet, hogy ha éppen olyanuk van, letörölik a blogot, viszont érdemes mindegyiknél igyenesen regisztrálni, mert értékes linkekekt lehet a saját oldalra létrehozni, és őket a nagy keresők is megbizhatóbbnak tartják, azaz oda, illetve onnan kellemes forgalmat generálhatunk a fő vállalkozás honlapjára.

Most arról írok, hogy a saját tárhelyén hogyan telepítsen egy kiváló ingyenes blogmotort, ami szerintem a legjobban kezelhető, és magyar felülettel is rendelkezik. Ez pedig nem más, mint a Wordpress, amit én is használok a blogom szerkesztésére, publikálására.

Wordpress telepítés

1. módszer

A hivatalos legújabb verziót (2.6.3_hu) innen tudja letölteni a gépére. A letöltött file-okat ki kell csomagolni extra alkönyvtár létrehozása nélkül. Legcélszerűbb, ha abban a könyvtárban hoz létre egy /blog alkönyvtárat, ami a honlapja file-jainak a gyökérkönyvtára a gépen, valahogy így:

<a honlap helyi másolatának fökönyvtára>/blog

Ha megfelelően kicsomagolta, akkor alatta három alkönytárnak kell lennie: /blog/wp-admin, /blog/wp-content, /blog/wp-includes

A kicsomagolt file-okat tartalmazó teljes /blog könyvtárat csak fel kell töltenie a honlapnév.hu gyökérkönyvárába az FTP szoftverrel, utána pedig el kell indítani a böngészőt, és a wordpress telepítést megkezdeni a címsorba írva az alábbi címet:

<honlapnév.hu>/blog/wp-admin/install.php

Itt néhány titkos információt kell beállítani, hogy a wordpress tudja használni a szolgáltató MySQL adatbázisát. Ugyanis a blogmotor ebben fog minden információt eltárolni, a saját bejegyzéseitől kezdve az egyes hozzászólók adatain keresztül azok konkrét hozzászólásaikig. Ha megakadna itt a hivatalos telepítési dokumentáció.

2. módszer

Másik lehetőség az installálásra, ha a webszolgáltató (tárhelyszolgáltató) cpanel-je támogatja a Fantastico-t. Ez egy fantasztikusan leegyszerűsített weblapelőállító, -installáló eszköz. Általában többféle programot tud telepíteni, de Ön csak keresse meg a wordpress-t. Általában nem a legfrissebb lesz ott, de kezdésnek megfelelhet. Persze ha nem magyar, akkor inkább az előző verziót használja, mert akkor nem kell a nyelvi testreszabással bajlódnia (bár az sem bonyolult).

Szóval ha Ön szerencsésnek mondható, és a magyar szolgáltatójánál a Fantastico tud magyar wordpress-t telepíteni, akkor még gyorsabban fel tudja telepíteni a blogmotort. Csak a telepítési alkönyvtár nevét (általában "blog") adja meg, és a wordpress adminisztrátori nevét és jelszavát. Admin névnek érdemes nem "admin"-t adni, hanem a saját nevét, ami alatt a bejegyzéseket publikálni kívánja (mint nálam "Csaba"), mert akkor mindig a megfelelő néven fog futni a hozzászólása, amivel személyesebb lesz.

Kitöltés után csak az "installálás" gombra kell kattintania, és már települ is. Néhány perc elteltével már elérhető is az új blog.

Ha a fenti módok egyikével sikerült a telepítés, akkor a <honlapnév.hu>/blog  alatt a blog azonnal elérhetővé válik, míg az adminisztrációs felületet a <honlapnév.hu>/blog/wp-admin alatt érheti el.

Szóval miután feltelepítette a Wordpress-t, akkor ha megnézi azt, alapbeállítással elég bután néz ki, ezért a professzionalitáshoz be kell néhány dolgot állítani:

 1. Kinézet testreszabása a téma (sablon) kiválasztásával és a grafika személyre szabásával.
 2. Alapbeállítások testreszabása: keresőbaráttá tétele, feliratok, címkék, linkek, stb.
 3. Alapcikkek törlése, és blogolás elkezdése a saját témában.

A témában további információt a blogomban talál: http://www.penzfolyam.hu/blog

Sikeres blogolást:  Németh Csaba

Utolsó frissités ( 2009-01-07 12:53 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |