2020-09-20 10:02 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Déli-sarki expedíció mint vezetéselmélet

Déli-sarki expedíció mint vezetéselmélet Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2008-12-04 07:40
Azt mondják, Sir Ernest Shackleton volt a legnagyszerűbb vezető, aki valaha élt ezen a földön. Az egykor elfeledett felfedező ma reneszánszát éli. Hasznos új olvasmány vállalkozóknak.
Azt mondják, Sir Ernest Shackleton volt „a legnagyszerűbb vezető, aki valaha élt ezen a földön”, mert megmentette annak a 27 embernek az életét, akik vele együtt zátonyra futottak az Antarktisz egyik úszó jégtábláján, és ott ragadtak majdnem két évre. A Shackleton-kutató, Margot Morrell és a The Wall Street Journal újságírója, Stephanie Capparell összefogtak, hogy bemutassák egy új generációnak Shackleton örökérvényű vezetői képességeit – amelyeket bárki elsajátíthat.

Ernest Shackleton és legénysége az Endurance nevű hajóval 1914-ben szenvedett hajótörést az Antarktisz jegén. Több mint 2200 km-re voltak a legközelebbi emberi civilizációtól, és nem volt semmiféle kommunikációs eszközük. Reménytelen helyzetükben mégis túlélték a közel két éven át tartó megpróbáltatásokat. Olyan hideg volt, hogy hallani lehetett, ahogy megfagy a víz. Pingvin- és fókahúson éltek, saját szánhúzó kutyáikat is megették. Amikor a jégtábla kezdett széthasadni, mentőcsónakokba szálltak, és egy „pokoli szigetre” jutottak, ahol lassú éhhalál várt volna rájuk. Shackleton egy szál csónakban nekivágott egy heroikus, közel 1500 km-es útnak a fagyos Atlanti-óceánon, hogy megmentse az embereit. Csodával határos módon mindenki túlélte a kalandot; hála Shackleton kivételes vezetői képességeinek, mindannyian megőrizték testi-lelki épségüket.

Az egykor elfeledett felfedező ma reneszánszát éli. Stephanie Capparell 1998-ban, a The Wall Street Journal hasábjain egyenesen „Shackleton-lázról” írt. Azok, akik kívülről tudják már Shackleton vezetői leckéit, igazán illusztris társaságot alkotnak, közéjük tartozik például az USA haditengerészetért felelős minisztere, az Apollo–13 parancsnoka, a TheStreet.com üzleti portál társalapítója. Ebben a könyvben, most először, részletes elemzést kapunk arról, mi a titka Shackleton vezetői sikereinek. Az eredményt pedig bárki sikerrel hasznosíthatja, aki vezető beosztásban dolgozik.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2008-12-04 07:41 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |