2022-01-27 10:11 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow E-business arrow A sikeres weboldal három jellemzője

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
A sikeres weboldal három jellemzője Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online   
2003-08-07 00:00
Megpróbáltunk utána járni, hogy mi is lehet a sikeres internetes vállalkozások titka. Vajon minden internetes vállalkozó profi módon ismeri az internet gyakorlati oldalát, vagy szinte még böngészni sem tudnak? Észrevételeinket több külföldi, fõként amerikai sikeres vállalkozó vallomásai alapján állítottuk össze. Reményeink szerint az itt leírtak sokat segítenek majd egy internetes üzlet elõmozdításában.
 
Mindenegyes interjú melyet elolvastunk egy-egy valós élet történetét mesélte el a kemény munkáról és az elszántságról, de volt néhány olyan üzenet a sorok közt, melyek elsõ pillantásra nem voltak annyira nyilvánvalóak. Ezek az alapvetõ "közös szálak" érdekeltek igazán minket, azok a közös jellemzõk, amelyek a néhány fõt foglalkoztató internetes üzletek tulajdonosait láthatatlanul összekötik. Mi teszi lehetõvé a számukra, hogy mûködõ honlapjuk akár 100.000 és 600.000 USD közti éves jövedelmet termeljen?

Mivel manapság már mindent árulnak az Interneten egy napi kereskedés során - a testépítõ programtól formatervezett szappanokig -, az, hogy mit árulnak fontos ugyan, de nem úgy tûnik, hogy jelentõs tényezõje lenne a vállalkozások sikereinek. A vállalkozók életkora, tanultságuk vagy elõzetes ismeretük az Internetrõl szintúgy jelentéktelennek tûnnek azon képességek közt, melyek a magas online bevételhez szükségesek.

Mindinkább olvassuk a történeteket, egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy túl minden stratégián és technikán, ezek az emberek "sikerformulájuk" részeként jelennek meg, és volt tulajdonképpen három olyan közös, mindegyikükre jellemzõ tulajdonság, mely lehetõvé tette számukra, hogy üzletüket felfuttassák és egy ilyen rendkívüli jövedelemre tegyenek szert.

1. Jellemzõ: Ahogy megtervezték el is kezdték. A megkérdezett emberek legtöbbje alacsony vagy semmilyen elõzetes ismerettel nem rendelkezett az Internetrõl. Jellemzõen ez volt az elsõ internetes üzlete. Néhányan még csak be sem kapcsoltak egyetlen egy számítógépet sem. És ez az elsõ lényeges pont, amit ki szeretnénk emelni: Teljesen mindegy a tudásszint az üzlet kezdésekor - az a fõ, hogy késztetést érezzen a kezdetre.

Nem szükséges mindent helyesen tennie. Valójában semmit sem kell jól tennie, amikor internetes vállalkozásba kezd! De el kell kezdenie! Tegye meg az elsõ lépéseket (teljesen mindegy, hogy azok milyen kicsik) azért, hogy a honlapját az álomból a valóságba vigye. Szükségtelen addig várnia, amíg "mindent" megtud. Ezek a sikeres netes vállalkozók nem vártak addig, amíg a honlapjuk "tökéletes" nem lett, vagy amíg megtudtak mindent, amit meg lehet tudni az internetes kereskedelemrõl a kezdés elõtt. Õk bizonyítékként élnek arra, hogy nem kell Internet marketing gurunak lenni ahhoz, hogy elkezdjünk online pénzt keresni. Csak el kell kezdeni.

2. Jellemzõ: Egyetlen dologra koncentráltak és azt jól véghez is vitték. A második közös szál amit felfedezni vélünk, hogy ezek közül az emberek közül mindenki egyszerre csak egy marketingstratégiára koncentrált, a stratégiát jól véghez vitték, maximalizálták profitjukat és csak aztán fordultak egy másik stratégia felé.

Egy honlap bevezetésének számtalan útja van. Létezik olyan, amelyik gyors forgalom fellendülést nyújthat (ilyenek a fizetés ellenében látogatottságot növelõ rendszerek és az elterjedtebb keresõ motorok); mások sokkal lassabban alapozzák meg a honlap hírnevét (mint amilyenek az újságcikk, a saját hírlevél publikálása és a más webmesterek számára nyújtott ingyenes tartalom); míg megint mások (pl. olyan stratégiai partner megtalálása, aki belinkeli a honlapunkat) a jövõben tartósabban meghálálják a jelen munkáját.

Kezdjük azzal, hogy kiválasztjuk honlapunk témáját, majd igyekezzünk domináns szolgáltatóvá válni a választott piacon. A következõkben készítsünk listát az értékesítés növekedési lehetõségeirõl, majd döntsük el, melyikkel érhetjük el a legtöbb bevételt és azzal az eggyel kezdjünk. A többit hagyjuk a tennivalók listáján, mígnem minden pénzt ki nem facsartunk már az adott technikájú keresõbõl, értékesítési stratégiából vagy design elembõl, amellyel épp dolgozunk. Midig lesznek olyan ötletek, melyek segítenek magasabb profitot elérni.

3. Jellemzõ: Szerették volna, ha modellezhetik a kezdõ vállalkozók sikereit. Ezek a sikeres netes vállalkozók beismerték, hogy vétettek hibákat - költséges, frusztráló, idõpazarló hibákat - melyeket könnyedén elkerülhettek volna. Ez a tanulás nehéz útja. Sokkal könnyebb tanulni viszont a mások hibáiból. Mindanyiuk úgy nyilatkozott, hogy sokkal nagyobb jövedelemre tehettek volna szert, sokkal gyorsabban, ha kissé hamarabb kezdik meg internetes tanulmányaikat és modellezik mások sikerét. Természetesen ez némileg ellent mond annak, amit a fentiekben említettünk, de még midig azt állítják, hogy érdemesebb belevágni a vállalkozásba, mintsem ölbe tett kézzel ülni.

És ez elvezet minket a harmadik közös szálhoz, amit meg szeretnénk osztani Önökkel, történetesen, hogy ezek az emberek elkötelezettek saját maguk tanítása mellett a profitábilis marketingstratégiákról és technikákról. Mások már ösvényt vágtak az Internet dzsungelén át a számunkra. Csak találjuk meg a helyes nyomvonalat és alkalmazzuk a tõlük tanult stratégiákat és technikákat. A nagyszerû ötletek transzferálhatóak. Ami másnál mûködik, azt alkalmazhatjuk a saját honlapunkra is.

Zárógondolatként elmondhatjuk, hogy egy sikeres online üzlet kiépítése inkább egy utazás, mint egy cél. Ami ma mûködik, lehet, hogy holnap is, de lehet hogy nem. Ezért van az, hogy a tanulási folyamat sohasem áll meg. Annak a ténye, hogy az Internet folyamatosan változik, az elsõszámú elõnyt teremtheti, amennyiben ezt a tényt valaki felismeri. Ha Ön internetes vállalkozó (de ez igaz minden vállalkozó esetében), kötelezze el magát a folyamatos tanulás mellett. Tanulmányozza a "top" lapokat, és tervezze meg saját honlapját azok szerint.

Ezek a sikeres internetes vállalkozók hétköznapi emberek, akik nem indultak több millió dolláros hirdetési költségvetéssel, hatalmas személyzettel vagy magas fokú technikai tudással. Valójában a legtöbben közülük majdhogynem komolyabb befektetés nélkül indultak el, egymaguk, alacsony elõzetes Internetes marketingtudás birtokában. Ahhoz, hogy honlapja pénzt termeljen, nem kell tökéletesnek lennie, de mindaddig nem kereshet pénzt, amíg el nem kezdte!

Utolsó frissités ( 2005-06-07 16:37 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |