2018-07-23 00:37 | Vállalkozás-online.hu - vállalkozás működtetése
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Vezetői összefoglaló: csak semmi rizsa!

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 23 vendég van az oldalon.
Vezetői összefoglaló: csak semmi rizsa! Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2009-03-27 11:01
Az üzleti terv fejezetei külön-külön is önálló és összetett dokumentumnak foghatók fel. Az egységes szerkezetről a vállalkozónak kell gondoskodnia. Korábbi cikkeink folytatásaként, melyekben bemutattuk az üzleti terv készítés előkészületeit, most következzenek az üzleti terv egyes részeinek leírásai.

Miután megértette, hogy mennyire szükséges üzleti tervet írnia, majd nekilátott a szükséges adatok begyűjtéséhez is, ideje nekilátnia a dokumentum megírásához: vessen papírra minden lényeges információt! A következőkben részletesen fogunk foglalkozni az üzleti terv konkrét fejezeteivel. Arra keressük a választ, hogy milyen konkrét tartalommal, milyen kihagyásokkal, milyen mutatószámokkal és mellékletekkel kell ellátni egy professzionális üzleti tervet. Ha áttanulmányozta cikkünket, lásson is neki!

Vezetői összefoglaló A teljes üzleti tervet tekintve a vezetői összefoglaló képviseli a címlapot. Ez az összefoglalás ad képet az olvasónak a vállalkozó megvalósítani kívánt szándékairól. Tulajdonképpen ez a fejezet a legfontosabb: világos leírást ad arról, hogy mit kér a vállalkozó az üzleti tervben. A fejezet tehát rövid terjedelmű és üzleti szempontból megfogalmazott, sokszor fél oldalnál sem több. Természetesen lehet ennél hosszabb is, attól függően, hogy mennyire bonyolult témát dolgoz fel, de az üzleti terv összefoglalása, csakúgy, mint egy hitelkérelem összefoglalása, nem hosszabb, mint egy oldal. Ebben a terjedelemben kell a vállalkozónak vázlatos áttekintést adnia az egész üzleti tervről. Az alábbi kulcstényezőket kell érinteni:

  1. Az üzleti modell lényege: fel kell vázolni az üzlet működésének lényegét a termék és a piac szempontjából egyaránt. Mutassa be, hogy pontosan mit, kinek és milyen versenyelőnnyel kíván értékesíteni.
  2. Pénzügyi sajátosságok: ki kell emelni az üzlet lényeges pénzügyi vonatkozású pontjait, beleértve az értékesítés, a nyereség, a cash-flow és a megtérülési mutatókat.
  3. Pénzügyi követelmények: pontosan meg kell határozni a vállalkozás indításának és/vagy növekedésének tőkeszükségletét. Részletezni kell, hogyan kerül felhasználásra a befektetett tőke vagy tulajdonrész. Kölcsön esetén ismertetni kell, hogy biztosítható a visszafizetés.
  4. Jelenlegi üzleti helyzet: adjunk releváns információt a vállalkozásról, a működés jogi formájáról, a tulajdonosokról és a kulcsfontosságú személyekről.
  5. Főbb eredmények: részletezni kell minden olyan cégen belüli fejlesztést, amely lényeges a vállalkozás üzleti sikerének szempontjából. Ilyen lehet a szabadalom, prototípus, földrajzi elhelyezkedés és minden olyan lényeges szerződéses kapcsolat, amely a termékfejlesztéshez, termékteszteléshez szükséges.

A szándéknyilatkozat ezen formájú megírásában ne bánjon pazarlóan a szavakkal, ne fecsegjen. Ha a vezetői összefoglaló nyolc-tíz oldal hosszú, akkor a vállalkozó érdemeitől függetlenül nagy valószínűség szerint senki sem fogja elolvasni, mert teljesen világosan azt a látszatot kelti, hogy a vállalkozás rossz befektetés, a lényeges dolgokban bizonytalan, nem igazán tudja mit akar elérni.

A következőkben a vállalkozás részletes leírásáról írunk.

Utolsó frissités ( 2009-03-27 11:15 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
Még nem regisztrált? Regisztráljon most
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |