2022-01-27 10:33 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Válságban is vállalkozni

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
Válságban is vállalkozni Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2009-03-27 16:10
Az utóbbi idők legnagyobb publicitását a pénzügyi-gazdasági válság kapta. A recesszió ellenére az üzleti tehetségek továbbra is arra várnak, hogy felfedezzék őket. Felsorakoztatunk önnek 11 érvet, hogy miért is érdemes válságban vállalkozásba kezdeni!

Függetlenül attól, hogy mit beszélnek Ön körül az emberek és a média, véleményünk szerint kiválóan alkalmas időket élünk a vállalkozásalapításhoz. Csak figyeljük meg a történelem korábbi gazdaságilag válságos időszakait: a pár hónapos visszaesést hosszú, több hónapos fellendülés követett. Számunkra ez azt jelenti, hogy a növekedési periódus vártán érdemes ma elkezdeni az üzleti álmok megvalósítását. Nézzünk hát 11 érvet, miért érdemes ma vállalkozást indítani!

 1. Innováció Recesszióban tudni kell kitűnni, amit az innováció támogat a legjobban (legyen az termék-, eljárás-, szervezeti-, design-, vagy marketing innováció). Az innováció segítségével új piacra léphet egy vállalkozás, új fejlődési perspektívákat, új bevételi lehetőséget teremthet. De az innováció segítségével meg is tudjuk magunkat különböztetni a versenytársainktól. Ha van egy innovatív ötlete, most vágjon bele!
 2. Több és jobb munkaerő Olyankor, amikor a multik elbocsájtják embereiket, a kisvállalkozások kiváló szakembereket vehetnek fel megfizethető munkabérrel, lehetőséget teremtve ezzel a gyengén teljesítő részlegek megerősítésére. A szolgáltató kkv-nak tökéletes idő ma erősítésbe fogni a munkaerő terén!
 3. A vállalatok új beszállítók után néznek A költségmegtakarítás most kiemelt téma a nagyvállalatoknál. Még ha magasak is a vállalkozásának árai, ha magasabb értéket tud ugyanakkor nyújtani, akkor nagy eséllyel köthet új szerződéseket. Az új termékkel vagy szolgáltatással előrukkoló vállalkozóknak is lehetőséget nyújt ez az induláshoz. A cégek többsége most elszántan keresi az új kapcsolatokat olyan új cégekkel, akik a megszokottól eltérő, jobb, innovatívabb módon tudják kiszolgálni igényeiket.
 4. Alacsonyabb árak Ha beszerzési szemmel szétnézünk, világosan látszik, hogy igen jó árakat találhatunk a hazai- és a világpiacon egyaránt. Majd miden termékre jó üzletet tudunk kötni, az ingatlantól a gépeken át egészen a munkaerőig. A magas beruházás igényű iparágaknak ez jó hír, főként azoknak, akik már éveket vártak egy jó lehetőségre.
 5. A magánemberek kevésbé fektetnek pénzintézeti termékekbe Ez egy vállalkozónak azt jelenti, hogy több személy jöhet szóba befektetőként - legyen szó akár új, akár növekvő cégről. Számukra megnyugtatóbb, hogy személyesen is megismerhetik a befektetésük tárgyát, közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a vállalkozóval. Egy jól kidolgozott üzleti tervvel, benne tetszetős számokkal nagy eséllyel indulhat a tőkevadászaton.
 6. Nagyobb PR Azok, akik a trendekkel szembe mernek menni, mindig nagyobb figyelmet kapnak a médiában, kiemelkednek ugyanis az átlagból. A recesszióban újonnan induló vagy növekedő vállalkozások optimizmusa pedig ilyen. Ha demonstrálni tudjuk a piacról alkotott alternatív nézetünket, biztosan nagy PR visszhangra találunk.
 7. Több az árverés A nehéz időszakokban több eladó él az aukció lehetőségével: nagy értékű tárgyi eszköz, ingatlan, járművek beszerzésénél alacsonyabb áron is vásárolhatunk. Jó példa lehet még az APEH internetes árverése is.
 8. A beszállítók jobban hiteleznek A hitelválság következtében felértékelődött a vállalatok közti hitelek előfordulási formája. Ez emelkedő lehetőségeket jelent a magas készletigényű vállalatok számára. A legfőbb előnye ennek, hogy amikor mindenki a túlélésre hajt, minden résztvevő számára ösztönzőbb az olyan tisztán nyerő helyzetek megtalálása, amely lehetővé teszi az áru- és pénzáramlást.
 9. Csőd közeli cégek A gazdaság visszaesésével növekszik a csőd közelbe jutott vállalkozások száma is. Ilyen cég megvételével új piachoz juthatunk, esetleg megszerezhetjük a versenytársat is, ráadásul a legalacsonyabb áron.
 10. Adómegtakarítás vállalkozással Egy vállalkozásnak sokkal több lehetősége van az adóját optimalizálni, mint egy magánszemélynek. Bár ez önállóan még nem lehet erős indok a vállalkozásindításhoz, mindenképpen érdemes azonban ezt a tényt is figyelembe venni.
 11. Ha elvesztettük a munkánkat Sokan hezitálnak a munkahely elhagyással és a vállalkozás alapítással. Nos ilyenkor a körülmények megoldhatják a kérdést. Ha elveszítette az állását, nagyszerű alkalom lehet kipróbálni a rég dédelgetett álmot és vállalkozást alapítani. Vannak, akiknek a jövedelemkényszer, a sürgető érzés jelent kezdőlökést az üzleti életben, lehetőleg azonban kerülni kell a kényszervállalkozás kialakítását.

A fenti érveket természetesen még lehet folytatni, amit már az olvasóra bízunk. Ne felejtse el: a gazdasági visszaesést mindig egy nagyobb emelkedés követ, amit felkészülten kell várnia a sikerre vágyó vállalkozónak. Nem is lehetne jobb alkalmat választani hát az indulásra, főként, hogy a többség inkább a "miért nem szabad most vállalkozni" érvekkel van felvértezve! Ez Önnek csak kevesebb versenytársat jelent!

Utolsó frissités ( 2009-06-28 16:06 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |