2022-01-27 10:23 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Legvonzóbb Vállalat 2008

Legvonzóbb Vállalat 2008 Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozas-online.hu   
2009-04-17 10:42
Egy felmérés szerint 2008-ban Magyarországon a közgazdász hallgatók körében a Legvonzóbb Vállalat az OTP Bank Nyrt volt, a műszaki szakos fiatalok körében pedig az Audi Hungaria Motors Kft.

A "Legvonzóbb Vállalat" az AIESEC Magyarország egyedülálló felmérése, amely 2008-ban immáron 15. alkalommal készül el, ebben az évben először a Develor Tanácsadó Zrt. együttműködésével. Célja, hogy felmérje a Magyarországon, gazdasági és műszaki szakokon diplomázás előtt álló egyetemisták és főiskolások munkavállalással kapcsolatos véleményeit és elvárásait, és ezáltal egy országos szinten is reprezentatív képet mutasson a végzős diákok véleményéről.

A kutatásban több mint 4100 műszaki és közgazdász hallgató szerepel Magyarország 15 felsőoktatási intézményéből, így a Legvonzóbb Vállalat felmérés reprezentativitásában és mintanagyságában egyedülálló.

A korábbi évekkel szemben újítás, hogy a közgazdászok mellett a mérnök és informatikus hallgatók is bekerültek a sokaságba, amely tavalyhoz képest kibővült a Budapesti Műszaki Főiskola, a veszprémi Pannon Egyetem, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Kecskeméti Főiskola hallgatóival is.

A felmérés eredményeként megtudhattuk, hogy Magyarországon 2008-ban a Legvonzóbb Vállalat a közgazdász hallgatók körében az OTP Bank Nyrt lett. A műszaki szakos fiatalok körében az Audi Hungaria Motors Kft vált a Legvonzóbb Vállalattá, akit mindkét sorrendben betöltött szerepe miatt a felmérés összesített győztesének is tekinthetünk.

Az elemzésből nem csupán általános rangsorokat tudhatunk meg, de megismerhetjük az iparági sorrendeket és a leginkább jelen lévő illetve leginkább hiányolt vállalatok rangsorát oktatási intézményenként. A rangsorok mellett a felmérés azonban több mint 40 kérdéssel vizsgálta a pályakezdés előtt álló hallgatók kompetenciáit és a jövőbeli ideális munkáltatóval szembeni elvárásaikat.

Az felmérés eredményeként többek között megtudhatjuk, hogy minden negyedik hallgató csupán 2 hónappal államvizsgája előtt kezdi meg az álláskeresést, hogy az átlagosan elvárt kezdő fizetés a közgazdász hallgatók esetében a Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetem végzősei körében a legmagasabb. Hasonló információk mellett azt is megtudhatjuk majd, hogy a diákok milyen forrásokból próbálnak hiteles információkat szerezni az egyes vállalatokról, és mekkora bérnövekedésre számítanak az első munkával eltöltött év után.

A kutatás eredményei már elérhetőek, így a vállalatok humánerőforrás szakemberei a megszerzett információkat beépíthetik akár már a tavasz folyamán, az egyetemeken és főiskolákon lebonyolítandó toborzó-kampányaikba, ez által is javítva vállalatuk megítélését és a tehetséges pályakezdők kiválasztásának eredményességét.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2009-04-20 10:44 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |