2021-04-13 05:07 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow Statisztika: a szükséges rossz

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 8 vendég van az oldalon.
Statisztika: a szükséges rossz Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Hirsch Katalin   
2009-05-14 07:58
Ha meghalljuk a statisztika szót, rögtön egy hatalmas, kibogozhatatlan adathalmazra gondolunk, ami biztosan jó valamire. Cikkemben ez utóbbi feltevést erősíteném meg. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy nem kifejezetten marketing vagy pénzügyi statisztikáról szól az alábbi írás, hanem a cég általános működési mutatóiról.

Tehát, miért előnyös egy vállalkozásnak, ha statisztikát vezet?

  1. Képet kapunk a cég jelenlegi helyzetéről. Nem csak a "bőrünkön érezzük", hogy a cégnek most jobban megy, vagy éppen rosszabbul. Pontosan, számokban megfogalmazva fogjuk látni, milyen forgalommal dolgozunk, hány vevőnk van, mekkorák a költségeink, mennyi a nyereségünk. Vállalkozásunk helyzete feketén-fehéren ott lesz előttünk.
  2. Mutatja a bekövetkező változásokat. Ha hónapról hónapra vezetjük statisztikánkat, a cég működésében bekövetkező legapróbb változásokat is rögtön felismerhetjük. Pontosan fogjuk tudni azt, hogy döntéseinknek milyen hatása van a cég életére. Így ha azt látjuk, valamin változtatni kell a mutatószámok alapján, gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni.
  3. Segíti a tervezést. Biztosan megoszlanak a vélemények arról, fontos-e terveznünk akár több évre előre, mikor a vállalkozást érintő külső körülmények napról-napra változhatnak. Én azt gondolom, igen. Kell egy cél, ami felé haladunk, és ami miatt tesszük a dolgunkat nap mint nap. Ha változnak a körülmények, változtatunk a szükséges lépéseken, de tudjuk az irányvonalat.

Ha már rendelkezünk néhány hónapnyi adathalmazzal, fel tudunk állítani különféle trendeket. Nem csak azt deríthetjük fel, hogy például melyek erősebb, vagy gyengébb forgalmú hónapok, hanem azt is, mik a különbségek okai. Vizsgáljuk meg, hogy a különféle marketing eszközök, üzletviteli változások milyen módon befolyásolták a cég működését. Ez tervezésünk kiinduló pontja.

Majd meg kell fogalmazni, milyen módszerekkel szeretnénk elérni a kívánt célt, előtérbe helyezve azokat az eszközöket, melyek a mutatók alapján sikeresek voltak az elmúlt időszakban. A statisztikából ennek eredményességét már ismerjük.

Ezen adatok alapján meg tudjuk tervezni mit, mikorra szeretnénk megvalósítani, milyen ütemezésben.

Ha megvan a kitűzött cél, a statisztika mutatószámai alapján vissza tudjuk vezetni a teendőinket akár napokra lebontva.

Cikkem első része a kimutatások előnyeiről szól. Remélem felkeltettem annyira ez iránti érdeklődését, hogy szívesen fogja olvasni a folytatást, melynek témája, hogy hogyan készítsük el cégünk statisztikáját, mit tartalmazzon és talán a legfontosabb és számomra a legérdekesebb, hogy milyen szempontok alapján értékeljük az adatokat.

Hirsch Katalin
uzletigondolkodasmod.hu

Utolsó frissités ( 2009-05-24 20:11 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |