2022-06-28 16:24 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow A pop üzlet királya

Tematikus hírek
Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 3 vendég van az oldalon.
A pop üzlet királya Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2009-06-26 11:59
Csak nagyon kevés művész ér fel egy multi milliárd dolláros vállalkozással. Michael Jackson ilyen volt.
Michael Jackson hatása a pop kultúrára globális és kitörölhetetlen. De talán a legnagyobb öröksége az lesz, ahogyan a zeneipart is megváltoztatta - noha az üzleti modell ma már nem teljesen életképes.

Michael JacksonMichael Jackson, mint jó üzleti érzékkel rendelkező előadóművész (énekes, dalszerző, koreográfus, táncos) változtatni tudott a show business történelmén. Lerombolta a zenei műfajok közötti korlátokat, Elvis és a Beatles nyomdokait követve pedig országhatárokon átnyúló rajongótábort épített, ami a globalizáció előjele volt. A lemezeladások korában hatása mind a népszerű, mind pedig a kevésbé ismert előadók üzleti lehetőségeiben is érződött.

Az 1982-ben megjelent Thriller albuma több mint 50 millió példányban kelt el világszerte, ami világrekordnak számít azóta is, és az internet terjedésével valószínűleg az is marad. Mára tehát az iparág megváltozott, nem lehet ekkora példányszámban eladni, azt is mondhatjuk, hogy a technológiai változások vágóhídra küldték. Bár a kiadója teljes vállszélességgel mellé állt, Jacksonnak akkor még harcolnia kellett az MTV-vel, hogy bekerüljön. A Thriller albumhoz kapcsolódó videói mérföldkőnek számítanak, mert ettől kezdve indultak burjánzásnak a zenei csatornák. A videózás korának egyik meghatározó személye lett, ami egy növekvő marketingeszköz születését is jelentette.

Bár utolsó éveiben a személyes pénzügyei nem voltak teljesen rendben, amikor még csúcson volt hozott pár okos üzleti döntést. Ilyen például, hogy 1985-ben 47,5 millió dollárért megvette a Beatles zenéket. Ha a jogdíjakat és a szerzői jogokat nézzük, akkor egy fél milliárd és egy milliárd közötti értékű zenei gyűjteményt vásárolt (ő vette meg Eminem, Shakira és Beck dalainak jogait is).

Michael Jackson danceMichael Jackson vagyonának jelenlegi piaci értéke nem ismert. A Wall Street Journal állítása szerint ugyanakkor adósságai összesen mintegy 500 millió dollárra rúgnak. Ahogy a zeneipar az elapadó lemezeladások után az élő fellépések irányába mozdult el, Jackson visszatérését is londoni koncertsorozattal tervezték, ami a következő hónapban indult volna. A projekt mögött a Colony Capital hedge foud áll. Emellett világturné, Broadway musical és a Thriller kaszinó is szerepelt az üzleti tervekben. A befektetők úgy tekintettek Jacksonra, mint aki 500 millió dollárt tud termelni egy évben, ha használja egy kicsit az eszét. Csak nagyon kevés művész ér fel egy multi milliárd dolláros vállalkozással. Michael Jackson ilyen volt.

Meg nem erősített becslések szerint 85 millió dollár értékű jegyeladása volt a tervezett koncertsorozatra. A kiegészítő termékek és a másodlagos piaci értékesítéssel összesen 115 millió dollárnál járhatott az újrakezdés jelenleg. Most ezeket a jegyeket vissza kell téríteni. Maga Michael Jackson 50 millió dollárt keresett volna a londoni koncertekkel.

Tény az is, hogy a sztár halálhíre megdobta a kapcsolódó kereskedelmi forgalmat: az Amazon.com első 15 helyén Michael Jackson lemezei találhatók.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2009-06-26 14:03 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >
Kapcsolódó témák


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |