2021-04-13 04:24 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Vállalkozói szellem

Vállalkozói szellem Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2009-09-02 09:08
A válság következtében az utóbbi időben pénzügyi forráshiány alakult ki, amely a likviditásromlás terén elsősorban a kkv szektort érintette.


A vállalkozások versenyképességének javítását, illetve a befektetői figyelem felkeltését célozta meg a mai forráshiányos időszakban a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület, amikor 12. alkalommal most ismét kiírta az Év Vállalata Díjat. Nagyvállalati, valamint kis- és középvállalkozási kategóriákban pályázhatnak a vállalkozások Magyarország minden tájáról.

A magyarországi vállalkozások regionális versenyképességének javításához kíván hozzájárulni a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az Év Vállalata Díj odaítélésével, amelyet most 12. alkalommal hirdet meg. A pályázat célja, hogy a kockázati tőke iparág elismerését fejezze ki azon vállalatok felé, amelyek leginkább megtestesítik a gazdaság mozgatórugóját képző vállalkozói szellemet. Emellett persze e forráshiányos időszakban a kihelyezhető tőkével rendelkező befektetők figyelmét is a pályázó vállalatokra kívánják irányítani.

„A presztízsértékű díjjal olyan hazai vállalkozásokat ismer el az Egyesület a kis- és közép,- illetve nagyvállalati kategóriákban, amelyeknél a transzparens működés mellett a vállalkozói szellem, az értékteremtésre való törekvés, a hosszú távú üzleti szemlélet és sikerre való alkalmasság, és nem utolsósorban a gazdasági teljesítmény is kiemelkedő.” – emelte ki Oláh László, a HVCA elnöke.

Legutóbb a nagyvállalati kategóriában az Axiál Kft., míg a kis- és középvállalati kategóriában az Interware Kft. nyerte el az Év Vállalata díjat. A korábbi díjazottak, így a Synergon, a Graphisoft, az Index, a Recognita, a Pharmavit, az Arcus Interactive Group, a Waberer’s, a Körte-Organica, valamint a banki informatikai szolgáltatásokat, és technológiai fejlesztéseket nyújtó IND Group mind igazolják, hogy a kockázati és magántőke befektetők szigorú kritériumrendszerén keresztül minősített vállalatok magukban hordozták a jövőbeni fejlődés lehetőségeit, és mostanra a maguk területén üzleti modellként, és egyben piacvezetőként is tevékenykednek.

A gazdasági és pénzügyi válság miatt az utóbbi időben forráshiány alakult ki, amely likviditáshiány formájában elsősorban a kkv szektort érintette. Ennek következtében a kockázati tőke, mint alternatív megoldás előtérbe kerülhetett. Azonban a magyarországi kkv szektor nem minden esetben felel meg annak a szigorú kritériumrendszernek, amit a kockázati tőke állít a fejlődő társaságok elé.

„Mivel a kockázati tőkések jellemzően középtávra, 3-5 évre szállnak be a kiválasztott cégekbe, a befektetési idő alatt megtermelt jövedelmet nem veszik ki a cégből, hanem visszaforgatják, hiszen nem az osztalékfizetésben, hanem a fejlődésben és a stabilitásban érdekeltek.” – mondta Oláh László, elnök. „Emellett ahol szükséges, menedzsment tapasztalatokkal rendelkező szakembereket is biztosítanak a fejlődő társaságoknak.”

A HVCA iparági tapasztalatai szerint a mai magyar kkv szektornak fejlesztenie kell a vállalatirányítást, hatékonyabbá kell tennie a költséggazdálkodást, valamint hosszú távú üzleti stratégiát kell kialakítania, hogy képes legyen olyan képet kialakítani magáról, amivel meggyőzheti a kockázati tőkét arról, hogy e szektorba fektessen be tőkét.

Amennyiben viszont sikeres egy ilyen implementáció, úgy a kockázati tőke nem csupán a pénzével, de olyan professzionális menedzsmenttel is hozzá tud járulni egy társaság fejlődésének felgyorsításához, amire önmagában egy kisebb vállalkozás nem lenne képes.

„A tudatos piacépítés révén ma már a régió 15 országában alkalmaznak IND technológiát. A legjobb visszajelzés arról, hogy jó úton haladunk az volt, mikor az IND neve felkerült a független technológiai beszállítók közé.” – tette hozzá Vinnai Balázs, az IND Group vezérigazgatója, amely korábbi sikeres tőkebevonása révén 2007-ben maga is elnyerte az Egyesület által kiadott Év Vállalata Díjat.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2009-09-18 09:18 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |