2021-03-01 02:40 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Kft alapítás arrow Kft alapítás - Miért érdemes választani?

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 11 vendég van az oldalon.
Kft alapítás - Miért érdemes választani? Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-03-16 15:51
Minden vállalkozás indítása előtt felmerül az alapítókban a kérdés, hogy milyen cégformát is kellene választaniuk? A tapasztalat azt mutatja, hogy mindenkinek érdemes tájékozódnia a különböző cégformák közötti különbségekről, illetve a kötelezettségekről mielőtt bárki is végül egy Kft alapítása mellett döntene.


Az egyszerűsített elektronikus cégeljárásnál noha a Bt és a Kft alapításának esetében az alapítási költségek megegyeznek, kiemelendő, hogy gyakorlati szempontból a korlátozott anyagi felelősség a Kft alapítás mellett szól. Az alapító tagnak, vagy tagoknak a társasággal szembeni kötelezettsége ugyanis csak a törzsbetétének szolgáltatására és a társasági szerződésben esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás szolgáltatására terjed ki. Maga a tag egy Kft alapítás esetén a korlátolt felelősségű társaság kötelezettségeiért tehát nem felel, de vannak a törvényben meghatározott kivételes esetek is. Ezzel ellentétben egy Bt esetében minimum két tagra is szükség van (lévén, hogy személyegyesítő társasági forma), ahol a beltag a társasági vagyon által nem fedezett kötelezettségekért korlátlanul (teljes) magánvagyonával felel - a többi beltaggal együtt egyetemlegesen -, míg a kültag a társaság kötelezettségeiért nem felel, csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje erejéig.

További érv a Kft alapítás mellett, hogy míg korábban jelentősebb forintösszeget kellett alapításkor a törzstőkébe utalni (a 3 millió forintból minimum 1,5 milliót), addig ma már a minimum 500 ezer forintos törzsbetéttel is alapíthatunk egy Kft-t. Egyszemélyes Kft esetén 100 ezer forint is elegendő erre, de Kft készpénzbetét nélkül is alapítható, vagyis a teljes törzstőke állhat nem pénzbeli betétből is, például gépekből és más eszközökből.

Lecsökkent a cégbejegyzési eljárás illetéke is: egyszerűsített eljárás keretében ugyanis 15 ezer forint, közzétételi költsége már nincs. Itt jegyezzük meg, hogy a Bt alapítási költségek megegyeznek a Kft alapítási költségekkel.

További információkat itt olvashat a Kft alapítás kérdéseiről.
Utolsó frissités ( 2010-03-16 16:48 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |