2021-03-07 06:07 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow CSR arrow A versenytársak újabb elemzése

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 7 vendég van az oldalon.
A versenytársak újabb elemzése Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-03-29 09:51
Legyen szó akár egy kis családi bt-ről, vagy egy nagyvállalatról, a vezetője mindig szeretné tudni, hogy hol is tart a konkurenciához képest. A vállalkozások összehasonlítására ma már számos lehetőség van.


A számviteli beszámolási kötelezettség miatt, ilyen lehetőségek például a hivatalosan közzétett „Éves beszámolók”. Az így nyilvánosságra hozott adatok azonban inkább pénzügyi és gazdasági jellegűek, és nem nyújtanak információt arról, hogy egy vállalkozás odafigyel-e környezetére, takarékosan bánik-e az erőforrásaival, és milyen más, a társadalmat támogató intézkedéseket vezet be. Mindezt kiválóan megmutatják azonban a vállalatok által kiadott „Nem-pénzügyi jelentések”.

A vállalkozások alternatív összehasonlítására alkalmas „Nem-pénzügyi jelentést” (például fenntarthatósági-, CSR-, vagy környezeti jelentést) a világ minden pontján, így hazánkban is egyre több cég bocsát ki napjainkban. Ezek a jelentések számos információt tartalmaznak a vállalatok gazdasági, környezeti és társadalmi tevékenységére vonatkozóan. Megtudhatjuk belőlük például, hogy a vállalat milyen a társadalmat érintő kezdeményezéseket tesz, hogyan segít a rászorulóknak, mennyi papírt, energiát használ el, milyenek a főbb gazdasági mutatói. A Global Reporting Initiative (GRI) nevű multistakeholder kezdeményezésnek köszönhetően a cégek jelentései összehasonlíthatóvá válnak egymással. A GRI ugyanis különböző megfelelési szinteket dolgozott ki, melyeknek megfelelően a vállalatok jelentéseinek az előírt adatokat feltétlenül tartalmazniuk kell.

A CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. „Nem-pénzügyi jelentések kiadásának trendjei” című Fenntarthatósági Füzetében mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten összehasonlította az egyes szektorokban működő vállalatok nem-pénzügyi jelentéseinek kiadását, annak szokásait, trendjeit. Az oktatási segédanyagként hiánypótló összefoglaló tanulmány ingyenesen letölthető a CG & Partners Kft. honlapjára feltöltött publikációk közül (www.cgpartners.hu), ahol a cég a Fenntarthatósági Füzetek sorozat többi számát is elérhetővé tette a nagyközönség számára. Az összehasonlításhoz a szerzők különböző nemzetközi szervezetek, valamint a Magyarországon működő KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért adatait is felhasználták.

A Fenntarthatósági Füzetek címen megjelenő kiadványok piaci forgalomba nem kerülnek, jövedelemszerző célt nem szolgálnak, kizárólag a környezettudatos nevelést hivatottak szolgálni, ingyenesen letölthetők a kutató cég honlapjára feltöltött publikációk közül. Első száma az ökológiai lábnyom számításának gyakorlatával, a második száma a Nem-pénzügyi jelentések kiadásával foglalkozik.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2010-03-30 09:57 )

Share/Bookmark
 
< Előző


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |