2022-01-27 09:01 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Jogi segítség a kkv-knak

Jogi segítség a kkv-knak Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-06-03 07:19
Ingyenes jogi előadást szervezett vállalkozóknak a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége a Life Mentor Kft-vel együttműködve. Az eseményre az Európai Bizottság által szervezett KKV hét keretén belül került sor.


A KKV-k fejlődésének elősegítésére ingyenes jogi témájú előadásra került sor „Vállakozóként - eligazodás a jogi szférában címmel” 2010. június 2-án a LOFFICE-ban. Az előadás elméleti és gyakorlati módszereken keresztül olyan aktuális kérdésekkel foglalkozott, amelyek segítségével a kezdő és gyakorló vállalkozók egyaránt el tudják dönteni, hogy vállalkozási tevékenységük során mely esetekben van szükségük jogi képviseletre, illetőleg melyek azok a jogi kérdések, amelyekben önmaguk is magabiztosan tudnak állást foglalni az előadás során tanultak alapján. Hitelezői igényérvényesítés témában a 2010. június 1.-én életbe lépett fizetési meghagyásos eljárás jogi változás hatására a már jogi ismeretekkel rendelkezők számára is tartogatott hasznos információkat az előadás.

"A nemzetközi program fő célja, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat releváns gazdasági információkkal vértezze fel - sok egyéb mellett a makro- és mikrokörnyezettel, a piacra jutással, továbbá a munkahelyteremtés gyakorlati kérdéseivel kapcsolatban - a lendületes fejlődés érdekében." - fogalmazta meg a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, amely a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel (ITD Hungary Zrt.) közösen koordinálta 2010-ben az Európai KKV Hét hazai rendezvényeit.

"A jelenlegi gazdasági környezetben a fiatalok nem látják a vállalkozóvá válást reális, anyagi biztonságot nyújtó megélhetési forrásnak. Egyértelművé vált, hogy a fiatalok részéről jelentős igény mutatkozik a képzésekre, hasznos gyakorlati ötletekre, a tisztességes, etikus vállalkozói kultúra terjesztése által nyújtott segítségre, valamint gyakorlati és elméleti háttértámogatásra" - mondta el Kovács Patrik, a FIVOSZ Elnöke.

A 2009. évben első ízben megszervezett KKV héten a FIVOSZ kisvideója, mely az EEVA díjra készült; 250 pályamű közül Vállalkozói Identitás kategóriában 1. helyet nyert. Az Európai Bizottságnak annyira elnyerte tetszését, hogy az EU számos pontján ezzel az alkotással népszerűsítik a vállalkozói identitást.

A KKV hét további rendezvényeként a FIVOSZ és a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2010. május 26-án Együtt a gazdaságért - Fiatal Vállalkozók Napja - keretén belül gazdaságpolitikai konzultációt szervezett, ahol a támogatási lehetőségekről, a vállalati életciklusokról esett szó, valamint klubszerű beszélgetés folyt a gazdaság tapasztalt szereplői és fiatal kezdő vállalkozók között.
Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2010-09-22 13:27 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |