2022-01-27 10:10 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Kft alapítás arrow Kft alapítás egyedül - Az egyszemélyes Kft

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Kft alapítás egyedül - Az egyszemélyes Kft Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-08-05 18:34
Noha a korlátolt felelősségű társaság elnevezésben a „társaság” szó arra utalhat, hogy több alapító vállalkozásáról van szó, a Kft alapítás egyetlen személynek vagy cégnek is lehetőségében áll. Az ilyen céget „egyszemélyes Kft” elnevezéssel ismerik a törvények.


Amennyiben egy Kft alapítása csak egy személy, vagy egyetlen másik vállalkozás részvételével történik, úgy nem társasági szerződéssel jön létre a vállalkozás, hanem alapítói okirattal. Az ilyen céget nevezzük „egyszemélyes Kft”-nek. Természetesen az egyedüli alapító egy másik egyszemélyes Kft is lehet. Az egyedüli tag ugyanakkor nem visel olyan korlátlan felelősséget, mint a Bt beltagja, vagy az egyéni vállalkozó. Egyszemélyes Kft jön létre akkor is, ha a már korábban működő társaságban egyetlen tag szerzi meg az egyes üzletrészének tulajdonát. Ilyen esetben a cég társasági szerződését alapítói okiratra kell módosítani egy éven belül, és az illetékes cégbíróságnál letétbe kell helyezni.

A törzstőke minimális összege az általános szabályoknak megfelelően 500 ezer Ft, de ebben az esetben a cégbírósági bejelentést megelőzően elegendő csupán 100 ezer Ft törzsbetétet az új társaság rendelkezésére bocsátani, míg a fennmaradó további 400 ezer Ft részt egy éven belül.

Könnyítést jelentett az egyszemélyes Kft szempontjából a 2006. évi változás, amikortól (2006. július) már nem kötelező a könyvvizsgáló alkalmazása. Néhány speciális törvényi kivételt leszámítva, egyébként ugyanazokat a szabályokat kell alkalmazni, mint a többszemélyes Kft-k esetében. Ilyen kivétel, hogy az egyszemélyes társaság egyedüli tagja a céggel csakis akkor állhat munkaviszonyban, ha ezt az alapítói okirat kifejezetten lehetővé teszi. Érdemes erre emlékezni, amikor az ügyvéd elkészíti a dokumentumot.

További információkat itt olvashat a Kft alapítás kérdéseiről.
Utolsó frissités ( 2010-08-06 17:23 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |