2021-03-01 02:37 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Magyar üzleti sikerekből tanulnak amerikai MBA hallgatók

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 11 vendég van az oldalon.
Magyar üzleti sikerekből tanulnak amerikai MBA hallgatók Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-10-23 11:41
Négy magyar vállalkozás üzleti sikereit tanulmányozták a University of Central Florida MBA szakos hallgatói. A tanárokból és hallgatókból álló 28 fős létszámú csapat személyes tapasztalatszerzésre utazott Magyarországra.


Az üzleti tanulmányutat és annak programját az International Student Programs (ISP) szervezte, alapítója az apai ágon magyar származású Viktoria Kish, akinek Magyarország több mint egy egyszerű célállomás a programban: "Magyarország hatalmas potenciállal rendelkezik. Kis ország rengeteg tehetséges emberrel." - mondta el véleményét az alapító. Az 1999 óta fennálló szervezet a világ minden pontjára szervez testreszabott tanulmányi körutakat, elsősorban amerikai oktatási intézmények számára. Céljuk olyan helyi üzleti gyakorlatok és globális stratégiák bemutatása a hallgatóknak, amelyek az egyetemi tanulmányokon túl akár konkrét üzleti modellé, vagy kapcsolattá is alakulhatnak. Az üzleti utakon résztvevő tanulmányi csoportok több tagja is amerikai nagyvállalatok felsővezetői köréhez tartozik.

A mostani magyarországi út egyik állomása az ONLINET Kft.-nél volt. Az informatikai vállalkozást három barát 2001-ben alapította, amely azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy garázscégből gyorsan nemzetközi vállalattá növekedett. Az ügyfélirányító és digitális média rendszereket fejlesztő és gyártó vállalkozás mára 60 fő alkalmazottal, öt leányvállalattal és három kontinenst átölelő viszonteladói hálózattal rendelkező szervezetté fejlődött.

"Az Egyesült Államokban hatalmas kihívást jelent, hogy minden sokkal nagyobb, hatalmasabb, mint Magyarországon. A piac, a versenytársak, vagy akár maguk a távolságok. Pont ezért olyan üzleti gyakorlatokra van szükség, amelyek "üzemszerűen termelik" a sikert. Magyarországon a személyes kapcsolatoknak van hihetetlen fontossága." - válaszolta Robert Sweo, a UCF professzora arra a kérdésre, hogy miben látja a legnagyobb különbséget az amerikai és a magyar üzleti modell között. "Mi amerikaiak hajlamosak vagyunk mindenből árucikket csinálni. Mint mondják, mindennek van egy ára. Itt viszont úgy tapasztalom, valóban a jó üzleti kapcsolatokon múlik minden. Ha ezt a módszert átültetnénk az amerikai gyakorlatba, akkor egy-, két-, háromszor akkora szervezetre lenne szükség, hogy az itt elért sikereket ott is realizáljuk." - egészíti ki Gerrit Lemmen, az egyetem egyik diákja.

Arra a kérdésre, hogy látogatásaik nyomán tanultak-e újat, és ha igen mi lenne az, tanár és diák részéről egyértelmű az igenlés. Egyrészt az ONLINET példájából azt látták, hogy átvészelni, túlélni nehéz időket csak úgy lehet, ha egy cég folyamatosan változik, követi a megváltozott körülményeket. "Az a cég, aki nem alkalmazkodik a megváltozott helyzethez, az ügyfelek megváltozott igényeihez, menthetetlen. A válságot is ilyen cégek élték túl." - hangsúlyozza Robert Sweo. "Az időzítés a legfontosabb. Gyorsabbnak és okosabbnak lenni mindenki másnál. A mai látogatásunk során is ezt tapasztaltuk, ennél a vállalatnál is ez volt az oka a gyors és tartós sikernek. Az ONLINET-nek is volt egy víziója, amit képesek voltak folyton szem előtt tartva és keményen dolgozva, rövid idő alatt sikereket elérni. Ez a hozzáállás példaértékű lehet nemcsak a magyar, de az amerikai cégek számára is." - teszi hozzá Gerrit Lemmen. Nem volt szükség hosszadalmas gondolkodásra akkor sem, mikor azt szerettük volna megtudni, mi az, ami különösen megragadta őket a magyar üzleti környezetből. Tény, hogy rengeteg fiatal szakember dolgozik a vállalatoknál, és nincs "kőbe vésett mentalitás", ebből fakadóan nagyfokú rugalmasság jellemzi ezeket a cégeket.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2010-10-23 11:50 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |