2022-05-29 05:17 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Menedzsment arrow IX. Regionális Tanácsadási Konferencia - az önkéntesség jegyében

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Szolgáltatások
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Aktuális
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 4 vendég van az oldalon.
IX. Regionális Tanácsadási Konferencia - az önkéntesség jegyében Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vallalkozás-online.hu   
2010-11-10 08:36
IX. Regionális Tanácsadási Konferencia - az önkéntesség jegyébenIdén is megrendezésre került a már hagyományosnak tekinthető éves Regionális Tanácsadási Konferencia Miskolcon, amely a Miskolci Egyetem Gazdálkodási Intézetének szervezésében hivatott a régiók szakemberei számára alkalmat biztosítani a szakmai kérdések megvitatására, véleménycserére és ismerkedésre.


Pelczné dr Gáll IldikóA konferencia a Miskolci Egyetem épületében zajlott, ahol a közös plenáris ülés után 4 különböző szekcióban folytatódott az előadások sorozata. Az idei szimpózium témája a „Gazdálkodás a lehetőségekkel - az önkéntesség jegyében" volt, amely az Európai Unió kezdeményezése nyomán kapta ezt a nevet, mivel 2011 az Önkéntesség Európai Éve lesz. Pelczné dr. Gáll Ildikó, mint a konferencia főszervezője részletesen kitért beszédében erre a témára. Az önkéntességet támogatni kell, mivel egy természetes hajtóerő, ami értéket teremt és segítséget nyújt, legyen szó bármilyen jellegű önkéntességről. Mindenféleképpen hasznos a társadalom számára, de a vállalatok is számos előnyre tehetnek szert, ha a társadalmi felelősségvállalás útjára lépnek, hiszen így építenek pozitív képet a vállalatról, erősítik a munkavállalók közösségét és a vásárlói lojalitást. Továbbá a gazdasági teljesítményt is nagyban segíti az efféle vállalati tevékenység, amit külföldön már széles körben alkalmaznak.

Dr Kocziszky GyörgyÉrdekes kérdéseket vetett fel Dr. Kocziszky György a Gazdaságtudományi Kar dékánja, aki megnyitó előadásában a gazdasági világválságot és a várható trendeket hangsúlyozta. A dékán szerint ez a válság más volt, mint a többi és egyben egy új korszak kezdetét is jelenti. Nem csupán gazdasági és pénzügyi változások mentek végbe, hanem egy bizonyos erkölcsi fordulat is bekövetkezett. „A monetáris gazdaságpolitika kudarcot vallott és új gazdasági modellek megjelenése várható. A legvalószínűbb a kereslet és a foglalkoztatás-növelő modell térnyerése.” – mondta el Dr. Kocziszky György.

Természetesen rengeteg gondolatébresztő és hasznos előadást hallhattunk, összesen 49 felszólalásra került sor a négy szekcióban. A konferenciát a Miskolci Egyetem rektora Dr. Patkó Gyula nyitotta meg, aki elmondta, hogy a Miskolci Egyetem regionális munkaerő-piaci igényekhez igazodó oktatáspolitikát igyekszik követni. Kiemelte, hogy a Tanácsadási Konferencia is azt a célt szolgálja, hogy az egyetemi élet szoros összefüggésben álljon a valódi üzleti élettel. Habár a válság súlyosan érintette Magyarországot, mégis előre kell tekinteni, mert a diákokat már a válság utáni időszakra készítik fel.A rektor után számos elismert szakember tartott előadást, így például Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Szabó György, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági tanácsadója. Nem csak az állami, hanem a vállalati szféra is szép számban képviseltette magát a régióból, bizonyítva, hogy az Egyetem törekvései az oktatási intézmény és a vállalati szféra együttműködésére nem hiábavalóak.

Utolsó frissités ( 2010-11-10 11:02 )

Share/Bookmark
 
Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés
Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Interjú
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálóA kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
dr. Klausmann Kornél - Illúzió az ingyenes cégalapításAz ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |