2022-01-27 08:51 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Vállalkozás indítása arrow Egyéni vállalkozás arrow Egyéni vállalkozás indítása 2011 - Mikor érdemes választani?

Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
E-tanulmány - Hogyan vezessünk könyvelő irodát?
Hogyan vezessünk könyvelő irodát?

Ingyenesen letölthető e-tanulmány a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 2 vendég van az oldalon.
Egyéni vállalkozás indítása 2011 - Mikor érdemes választani? Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-07-01 12:31
Elsőként attól függően döntsön egyéni vállalkozás, Bt. vagy Kft. alapítása között, hogy mekkora árbevételre számíthat. Egyéni vállalkozást alapítani egyszerűbb és olcsóbb, mint céget. De nem csak az alapítási, hanem a működtetési és az esetleges megszűntetési költségeket is figyelembe kell venni, melyek szintén az egyéni vállalkozás mellett szólnak.


Érdemes például akkor választani, ha az indítani kívánt vállalkozás szolgáltatást nyújt, így nem keletkezik jelentős költsége. Amennyiben nem főállásként működtetnénk, hanem mellékállásként, ekkor a főállásnál fizetik utánunk a járulékokat és az egyéni vállalkozásnál csak a profit után kell adózni.

Az egyéni vállalkozás könyvelése általában egyszerűbb, így olcsóbban is vállalják a könyvelő irodák, mint például egy Kft. esetében. Az egyéni vállalkozókra ugyanis nem terjed ki a Számviteli törvény hatálya, így nem szükséges összetett könyvviteli rendszert üzemeltetni.

Lényeges szempont még, hogy milyen időtávban gondolkodunk. Amennyiben egy rövidebb munkára, vagy idényjellegű tevékenységre szeretnénk vállalkozást indítani, akkor nem érdemes céget létrehozni, mert bonyolultabb és költséges megszűntetni.

Mérlegelhetünk a szerint is, hogy stratégiailag milyen üzleti lehetőségről van szó: ha csak számláznunk szükséges a munkánkról (kényszervállalkozás) és nem egy piaci üzleti lehetőséget szeretnénk megvalósítani (nem a hosszú távú üzleti tervünk alapján szeretnénk vállalkozni), akkor szintén nem érdemes céget indítani. Ebből a nézőpontból lényeges az exit (kiszállási) stratégiánk is, ugyanis egy céget (főként a korlátolt felelősségű társaságot és a részvénytársaságot) lényegesen könnyebb eladni, mint az egyéni vállalkozást, vagy akár a betéti társaságot is. Kényszervállalkozás esetében az eladás persze csak nagyon ritkán merül fel kérdésként.

További információkat itt olvashat az Egyéni vállalkozás indítása kérdéseiről.

Utolsó frissités ( 2011-07-01 12:49 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |