2020-05-31 10:05 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Hírek arrow Ezekért aggódunk: hitel, élelmiszerár, munkahely

Ezekért aggódunk: hitel, élelmiszerár, munkahely Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-07-04 11:13
Míg tavaly az ötödik helyen szerepelt, mostanra a legnagyobb gond a hitel visszafizetése a magyar fogyasztóknál. A piackutatások szerint ez Európában egyedülálló. Világviszonylatban az élelmiszerárak növekedése a fő gond.


Hazánkban a megkérdezett fogyasztók 16 százaléka a hitelek miatt aggódik, ami így a legnagyobb arányú probléma. Második helyen az élelmiszerárak növekedése és a munkahelyek biztonsága szerepel, egyaránt 13 százalékos említéssel. Szorosan utánuk a gazdasági helyzet nyugtalanítja a magyar vevők 12 százalékát; ugyanannyi, mint akiket az energiaszámlák egyre nagyobb összege.

Több mint négyszeresére nőtt Magyarországon azon fogyasztók aránya, akiknek a legnagyobb gondot az élelmiszerárak emelkedése jelenti a következő hat hónapban: amíg a Nielsen piackutató vállalat tavalyi nemzetközi felmérése során a magyar válaszadók 3 százalékát nyugtalanította leginkább, hogy drágulnak az élelmiszerek, addig idén 13 százalék nyilatkozott így. Arányuk a globális átlagnak megfelelő: 55 ország átlagában az élelmiszer drágulása miatt aggódók átlagos aránya, a tavalyi 5-ről 13 százalékra nőtt, megelőzve ezzel a korábban élen állt gazdasági helyzetet, amit legutóbb a válaszadók 11 százaléka említett. Utána globálisan a munka és magánélet egyensúlya következik 9, növekvő üzemanyagárak, egészség, továbbá a munkahelyek biztonsága 8-8 százalékkal.

Mivel drágulnak az élelmiszerek, világszerte megfigyelhető, hogy a háztartások jövedelmük egyre nagyobb részét kénytelenek ennivalóra költeni. Magyarországon azonban nem csak ez a tény alakította át a fogyasztók gondolkodását, hanem a hitelek növekvő problémája is: nálunk egy év alatt a hitel az ötödik helyről lett első. Az élelmiszerek emelkedő ára, 3 százalékos említéssel kilencedik helyen állt a tavaly első negyedévi megkérdezés eredményeként, és onnan került a második helyre.

Hazánkban négy éven keresztül, így tavaly is a munkahelyek biztonsága állt a fő gondok között az első helyen (16 százalék); múlt évben a gyerekek neveltetése és biztonsága, valamint a növekvő energiaszámlák előtt (14-14).

Figyelemre méltó, hogy a hiteleket fő problémájuknak Európában csak Magyarországon nevezték legnagyobb arányban a megkérdezett fogyasztók. Hazánkhoz hasonlóan, egyaránt 16 százalékos a mutató Romániában és Írországban is. De előbbiben a munkahelyek biztonságát a válaszadók 23, míg utóbbiban a gazdasági helyzetet 22 százaléka nevezte meg.

Néhány európai országban kimagaslóan sok fogyasztó aggódik a növekvő élelmiszerárak miatt: Lengyelországban 21 százalék, Ukrajnában 16, Észtországban és Litvániában pedig 15 százalék.

Nagyon magas arányt tárt fel a kutatás Görögországban a munkahelyek biztonsága, illetve a gazdasági helyzet miatt aggódóknál; 28, illetve 23 százalékot. A franciáknál 20 százalék a háztartási energia árának emelkedésétől tart leginkább.

Az üzemanyag drágulása Európában leginkább a britek és a litvánok 11 százalékát és a németek 10 százalékát nyugtalanítja. Ausztriában a legtöbb válaszadónak az egészsége okozza a fő gondot (11 százalék).

A fenti információk a 2011. első negyedév során, globálisan 55 országban, több mint 28 ezer Internet-használó megkérdezése alapján kapott válaszokból Európa 28 országa, köztük Magyarország adatait összesítik.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Utolsó frissités ( 2011-07-04 11:37 )

Share/Bookmark
 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |