2021-03-01 01:42 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Lényegében változatlanok a kkv-k üzleti várakozásai

Lényegében változatlanok a kkv-k üzleti várakozásai Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
eev \ egr, MTI   
2011-07-07 09:40
Alig változtak a kis- és középvállalkozásoknak a következő fél évre szóló üzleti várakozásai, a Policy Agenda-Ipsos kutatása szerint ugyanis a március végén mért 50,2 százalékos mutató júniusra 50,4 százalékra emelkedett.


A 700 vállalkozás bevonásával készült felmérés szerint a magyar gazdaság kilátásait illetően a kkv-vezetők 30 százaléka javulást, 32 százalékuk romlást vár és a maradék arra számít, hogy a magyar gazdaság helyzete nem változik.

A kkv-k többsége, 62 százaléka nem számít arra, hogy a következő hat hónapban változik a likviditási helyzete.

A válaszolók közel fele, 48 százalék olyan nehézségekre számít a következő évben, ami megingathatja a cégének helyzetét, és leginkább a gazdasági környezet bizonytalanságaitól tartanak.

A kkv-vezetők több mint fele, 55 százaléka úgy véli, hogy kapacitásai megfelelnek a következő hat hónapban várható keresletnek, mindössze 6 százalék számol kapacitáshiánnyal, a többieknek a várakozások szerint felesleges kapacitásaik lesznek.

A megkérdezettek szerint az elmúlt 12 hónapban a fogyasztói árak átlagosan 11 százalékkal emelkedtek, miközben értékesítési áraik 61 százalékban változatlanok maradtak. A válaszolók 24 százaléka átlagosan 10,2 százalékos áremelés érvényesítéséről számolt be, de az átlagot tekintve a vállalatvezetők "önbevallása" alapján a kkv-szektorban az értékesítési árak mindössze 0,5 százalékkal emelkedtek az elmúlt egy évben.

A családi vállalkozások - 50 százalékot meghaladó mértékben családi tulajdonban lévő cégek - konjunktúra mutatója 51,3 százalék, kicsit magasabb a kkv-szektor 50,4 százalékánál. A családi vállalkozások az átlagosnál optimistábbak a bővítésük kilátásait tekintve, míg összességében hasonló a véleményük a kkv-vezetőkéhez.

A vizsgálatot másodszorra végezte el a Policy Agenda - derül ki a kutatóintézet honlapjáról. A módszertanról szólva a honlapon az olvasható, hogy a kutatás a magyar kis- és középvállalat, azaz a 10-249 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok populációját reprezentálja vállalatméret - az alkalmazottak száma -, gazdasági ágazat és területi elhelyezkedés szerint.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |