2021-03-01 01:16 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow Magyar vállalkozás arrow Csak a külföldi cégek optimisták

Csak a külföldi cégek optimisták Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-07-27 13:25
A kisebb vállalkozások az átlagosnál rosszabbnak vélik beruházási kilátásaikat, míg a nagyvállalatok már némileg derűlátóak. A külföldi tulajdonú cégek ugyanakkor optimisták. Az alkalmazotti létszám csökkenése mellett több dolgozói juttatást terveznek. A pénzügyi környezetben nem várnak javulást.


Stagnáló, enyhén visszaeső beruházási hajlandóságot jelez a magyar vállalati szektorban a GfK-Napi Gazdaság Beruházási Index. A most első alkalommal közzétett, negyedévente számított mutató -5,5 ponton áll, azaz a cégvezetők enyhén pesszimisták. A Napi Gazdaság olvasói közül a GfK Hungária útmutatásai alapján kiválasztott reprezentatív mintán elvégzett kutatás részletes elemzéséből kiderül, a 250 millió forint árbevétel alatti vállalkozások vezetői az átlagosnál rosszabbnak látják cégük kilátásait, míg a nagy, egymilliárd forintot meghaladó árbevételű, ötvennél több főt foglalkoztató vállalatok esetében az adatok már csekély derűlátásról tanúskodnak. (Meglepő módon a külföldi hátterű társaságok jóval optimistábbak a beruházásaik várható alakulását illetően, mint a magyar tulajdonú vállalkozások).

A cégvezetők a munkavállalói juttatásokra fordítandó erőforrások esetében várják az egyik legnagyobb emelkedést a következő negyedévben, mindeközben azonban az alkalmazotti létszám csekély csökkenését valószínűsítik. A működési költségekre, informatikai-, gépjármű-beszerzésre szánt összegek egyértelműen tovább csökkennek majd, az üzemanyag-költés esetében viszont – persze kényszerűségből – jelentős kiadásemelkedést várnak a cégvezetők. A vállalkozások továbbra is barátságtalan pénzügyi környezetre számítanak a következő negyedév során, az erre vonatkozó százas skálán mért részindex ugyanis -18 ponton áll - derül ki a GfK Hungária és a Napi Gazdaság közös kutatásából.

A felmérés célja, hogy segítse az üzleti döntéshozók vállalkozásfejlesztési döntéseit. A vezetők a kutatási eredményekből képet alkothatnak arról, hogy mely szektorok, mely területein várható beruházási élénkülés, így saját tevékenységüket már jó előre ehhez a tendenciához igazíthatják.

Hozzászólások
hozzászólok keresés RSS
Hozzászólás
név:
e-mail:
 
website:
tárgy:
UBBkód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
Kerjuk irja be a kepen lathato kodot!
motor: !JoomlaComment 3.20

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |