2022-01-27 10:43 |
 

 
    Vállalkozás Online a Twitter-en  Vállalkozás Online a Facebook-on  Vállalkozás Online a Facebook-on
Címlap arrow EU, Pályázat arrow Vissza nem térítendő uniós támogatás környezeti célú fejlesztésre

Hírek főoldal
Magyar vállalkozás
EU, Pályázat
Deviza, árfolyam
Válság
Internet
Facebook
IT
SAP
Google
Microsoft
eBay
CSR
Rovatok
Címlap
Vállalkozás indítása
A vállalkozó
Marketing
E-business
Pénzügyek
Adózás
Jog
Menedzsment
Állás - Munka
Európai Unió
Üzleti etika
KKV e-Learning
Letöltés
Névjegy
e-Tartalom
Hasznos linkek
KKV apró
Üzleti könyvtár
Üzleti K.V.
Cikk beküldése
Keresés
Ingyenes e-book
Vállalkozás alapítása - gyakorlati tanácsok kezdőknek

Ingyenesen letölthető e-book a Vállalkozás-online.hu regisztrált olvasóinak.

Ha már regisztrált, belépés után klikk ide.
Ha még nem, akkor ide.


Tovább...
 
Online tagok
Jelenleg 7 vendég van az oldalon.
Vissza nem térítendő uniós támogatás környezeti célú fejlesztésre Megosztom! Add a Startlaphoz Nyomtatás E-mail
Vállalkozás-online.hu   
2011-07-28 15:06
A környezettudatos működés és az ezzel kapcsolatos technológiai fejlesztések támogatására új forrás vehető igénybe vállalkozásoknak. A jelenlegi 9 milliárd forint mintegy háromszorosa a korábban, 2009-ben már meghirdetett pályázatnak. A pályázat intenzitása 30-35%. Még kevés pályázat érkezett, érdemes jelentkezni.


Hogyan hozhat plusz forrást a fenntarthatóság, a környezettudatos működés, a felelős vállalati magatartás? A környezeti célú fejlesztéseket támogató vissza nem térítendő uniós támogatás maximum 100 millió forintos plusz forrást jelenthet azoknak a vállalkozásoknak, akik nem csupán kommunikációs üzenetként használják a környezettudatos működést, de tesznek is ezért. Bár a magyarországi cégek jelentős része beszél a fenntarthatóságról, a július 1-én megnyitott összesen 9 milliárdos keretre eddig csupán néhány pályázat érkezett.

„Annak ellenére, hogy ma már szinte nincs olyan vállalat, amely ne beszélne a környezettudatos gondolkozásról, a július elején megnyitott, környezeti célú fejlesztéseket támogató uniós pályázatra (GOP 2.1.4) eddig meglepően kevés pályázat érkezett, ami jó hír mindazoknak, akik komolyan veszik a környezeti terhelés csökkentését, és ezután pályázzák meg a forrást” – figyelmezteti a környezettudatos vállalkozásokat az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó. Július elsejétől benyújtható a pályázati dokumentáció a vissza nem térítendő támogatásra, amelynek 9 milliárd forintos összege háromszorosa a 2009-ben kiírt hasonló célú pályázatnak, első körben augusztus 30-ig, majd a megmaradt forrásokra több ütemben 2011. december 31-ig lehet pályázni. A pályázat intenzitása 30-35%, a támogatás összege pedig minimum 15 millió, maximum 100 millió forint. A projekt összköltsége legalább 25%-ban saját forrásból finanszírozandó, előlegként maximum 25% igényelhető.

A pályázat célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztések segítségével közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyag felhasználásuk hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. Az M27 ABSOLVO nyomdák, vegyipari, egészségügyi, gumigyártó, papíripari, víz-, ásványvízipari cégek, hulladékégetők, nagyobb szórakozóhelyek, irodaházak és önkormányzatok figyelmét hívja fel elsősorban a pályázati lehetőségre.

Támogatást önállóan környezetközpontú technológiai fejlesztésekhez szükséges eszközbeszerzésre lehet igényelni, valamint ehhez kapcsolódóan különböző anyag és energiatakarékos-, hulladék és emisszió csökkentő technológiák telepítésére. Továbbá a gyártáshoz felhasznált alapanyagok megújuló vagy másodnyersanyagokkal való kiváltása, környezetbarát csomagolótechnológia alkalmazására, valamint környezetközpontú infrastrukturális és ingatlan beruházások, IT-fejlesztések, gyártási licenc és know-how beszerzések megvalósítására. Mindezeken túl a támogatás környezetirányítási rendszer bevezetésére is felhasználható.

„A rendszer segíti a szabályozási feltételeknek való megfelelést, a környezetvédelmi hatások felmérését és az esetleges szennyezések megelőzését is. A rendszer bevezetése után a pályázati forrásból a „zöld tanúsítvány” is megszerezhető, ami a fenntarthatóságot fókuszba állító multinacionális vállalatok beszállítóinál alapkövetelmény, és egyes tenderfelhívások, illetve pályázati kiírások esetében anyagi előnyt is jelenthet a vállalkozások számára. Az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó partnereként a TÜV nem csupán a tanúsítást végzi el, de a környezetirányítási rendszer bevezetésére független partnert is ajánl, így a forrás megszerzése, a megvalósítás és a tanúsítvány megszerzése egyszerűen lebonyolítható a pályázó részéről” – fogalmazott Szabó Tamás, a TÜV key account menedzsere.

 
< Előző   Következő >


Go to top of page Go to top of page
Vállalkozás Online Kövessen minket! Online névjegyek Cikk beküldése Link ajánlása Belépési adatok Kijelentkezés

Elfelejtette jelszavát
RSS
Vállalkozás-online.hu - Periodika
Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak
Üzleti könyvtár
Online névjegyek

Top 10 cikk
Friss comment
Friss cikkek
Nehéz üzlet a könyvvizsgálat és a könyvelés
A kötelező könyvvizsgálat értékhatárának emelkedése miatt a magyar könyvvizsgálók piacot veszítenek. Az ügyfelek minden papírmunkát a könyvelővel végeztetnek, akiknek így nem sok idejük marad az érdemi munkára. Üzleti szempontból ma nem biztos, hogy érdemes számviteli területen vállalkozást indítani. Rezsabek Angéla okleveles könyvvizsgálót kérdeztük a magyar könyvvizsgálók és a könyvelők helyzetéről.
 
Illúzió az ingyenes cégalapítás
Az ügyvédi irodák gyakorlatilag felfoghatók egy vállalkozásként is. Persze más szabályok vonatkoznak rájuk, ami jelenthet nagyobb szabadságot, de nagyobb veszélyt is. Az ingyenes cégalapítás természetesen egy marketingfogás, és valószínűleg tisztességtelen piaci magatartásként versenyjogi probléma lehet. dr. Klausmann Kornél ügyvédet kérdeztük az üzleti partnerségről, az ingyenes cégalapításról.
 
Szavazzon!
Ön vásárolt már infóterméket az internetről?
 
Friss K.V.
Vállalkozás indítása

Vállalkozás-online.hu - Periodika Ingyenesen letölthető dokumentumok vállalkozóknak Üzleti könyvtár Online névjegyek
| Címlap | Vállalkozás indítása | A vállalkozó | Marketing | E-business | Pénzügyek | Adózás | Jog | Menedzsment | Állás - Munka | Európai Unió | Üzleti etika | KKV e-Learning |